Rozhodnutí
Prosím o radu, jak by jste řešili podobnou situaci - více v komentu.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (22.8.2011, 15:47)
Být na úřadu práce, do hypo bych vůbec nešla, do mimi jo, stejně budete doma a tříleté děti jsou častěji doma než ve školce.

ODPOVĚDĚT
Alena M. (Alu29) ID 382784 (23.8.2011, 20:14)
děkuji, já když budu na pracáku, tak do hypo určitě nepůjdeme. To neriskneme. A proč myslíte, že jsou tříleté děti často doma? Malý půjde v září do školky, tak doufám, že to bude zvládat v pohodě, kdybych náhodou našla práci. *-)

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (22.8.2011, 15:03)
No, pořizovat si dítě kvůli práci je přeci nesmysl...Pokud jste plánovala návrat do práce a lepší příjem, stavbu a hypotéku, tak jste určitě nepočítala s dalším mimčem tak brzo, ne? Miminko si pořiďte až ho budete chtít a ne kvůli malé naději, že pak nedostanete výpověď.

ODPOVĚDĚT
Věra Hrabáková (VeraHrabakova) ID 232729, mimibazar.cz/verahrabakova (21.8.2011, 21:57)
Moje zkušenost, dělala jsem leta hypotéky v bance. Do příjmu se počítá i mateřská, to problém není (k získání hypo je to určitě lepší než "nic" z pracáku). Ale druhý pohled - spousta lidí mělo průměrné přimy a brali si hypotéku na dům. Myslí si, že zase ušetří za nájem atd., ale on barák je vždycky dražší - elektrika, daně atd... není to sranda. A s tím pak většina lidí nepočítala. To nemyslím vás, jen to říkám plošně. A denně!!! mi chodili žádosti o snížení a podobně. Chce to dobře zvážit. Vemte si, jaké máte měsíční výdaje dnes a na baráku ještě kromě hypotéky si připočtěte pár tisíc navíc. *-) A jestli to půjde, tak proč ne?

ODPOVĚDĚT
Alena M. (Alu29) ID 382784 (21.8.2011, 21:14)
Děkuji, já to taky zvažuji, že raději práci a pak stavbu. Holt někdo nám naplánoval život jinak. Taky přemýšlím, z čeho by jsme žili. Ale až takový kaskadér nejsem, abych byla na pracáku a k tomu hypotéku na krku. Dnes jsme to zase řešili, je to těžké, když se na mě v práci vybodli na poslední chvíli. :-@ Jsem ráda za Vaše připomínky, které se podobají těm mým. Z okolí slyším, že to až takový problém není (nemít práci a k tomu hypotéku), že to zvládnem, ale je to nejistota. (N)

ODPOVĚDĚT
Lída R. (castilla) ID 210592 (21.8.2011, 18:56)
Těžko radit, já osobně bych do hypotéky nešla, pokud bych neměla práci na dobu neurčitou a v nějaké nekrachující firmě. S mateřskou byste na to musela vlítnout hned a ještě by se Vám to taky muselo hned podařit, a i tak by to vyšlo tak tak pokud vůbec. Když jste těhotná tak Vás vyhodit nemůžou, pokud už vyhozená jste a otěhotníte pak ta výpověď platí.Je ještě ochraná lhůta ta je půl roku od skončení prac. poměru, do té doby by jste musela porodit nebo nastoupit na mateřskou, to nevím jak je přesně.(záleží tedy kdy přesně Vám prac. poměr končí) Myslím, že by jste to nestihla, na zaměstnavatele, že Vám výpověď stáhne bych vůbec nespoléhala. Leda mě teď napadlo nastoupit už teď na nemocenskou dokuď jste ještě zaměstnanec a pokračovat s ní přez otěhotnění až do porodu a pak rovnou z ní na mateřskou.( to ale nevím jak by vzhledem k výpovědi bylo) Spíš to vidím odložit stavbu do najití práce a usil

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (21.8.2011, 17:59)
(F) Brát si hypotéku když nemáte jistou práci tudíž příjem a ještě další dítě to je podle mě skok do tmy.Je to vaše věc ale uvažujte, z čeho budete žít?

ODPOVĚDĚT
Alena M. (Alu29) ID 382784 (upraveno 21.8.2011, 15:35)
Tento měsíc jsem se měla vracet do práce, bohužel se se mnou nepočítá, tak jsem dostala výpověď. S prací jsem počítala, na jaro jsme chtěli začít se stavbou domu a tak jsme i počítali s lepším příjmem, kvůli hypotéce. Práci se mi najít nedaří a tak zvažujeme co dál. V práci mi naznačili, že v případě dalšího mého těhotenství by se s výpovědí dalo něco udělat. Co teď? Zkusit druhé mimčo a na další min 3 roky oddálit výpověď (za tu dobu se může všelico změnit) a nebo dál hledat práci a skončit po výpovědní lhůtě na pracáku? A jak s domkem? Je možné získat hypotéku, i když bych byla na nemocenské a pak mateřské? *-) Nějak se v tom moc neorientujeme a už nám z toho jde hlava kolem. Druhé mimčo jsme chtěli až postavíme, ale zase ten náš prcek (nyní 3 roky) by nebyl o tolik starší, kdyby jsme do druhého šli teď. Fakt nevím, v noci kvůli tomu nespím a přemýšlím co bude lepší.
Maminky, v

ODPOVĚDĚT
Bohumila H. (kurel) ID 32082 (23.8.2011, 8:01)
Alenko a myslíte, že opravdu práci neseženete? V jakém oboru jste pracovala? Od zaměstnavatele dostanete odstupné a pak bych intenzivně hledala zaměstnání ... kdyby se mi to nepovedlo, do hypotéky bych rozhodně nešla, raději bych počkala ... resp. raději bych měla druhé dítě a se stavbou bych počkala ... záleží na Vás jaké máte priority a co je pro vás důležitější ...

ODPOVĚDĚT
Alena M. (Alu29) ID 382784 (23.8.2011, 20:12)
Děkuji, pracovala jsem jako účetní. Snad se mi práce podaří najít, je to tady dost těžké a hlavně mám problém, že nemám jazykové znalosti. V dosavadní práci jsem jazyk nepotřebovala - byla jsem tam 6 let. Prioritou bylo postavit domek a pak si pořídit mimčo druhé a u toho by jsme i chtěli zůstat, takže intenzivně hledám práci a zítra jdu na další pohovor. :-$

ODPOVĚDĚT
Iveta N. (Atevi) ID 2833 (21.8.2011, 14:40)
Tak to je každá rada drahá. Ale jediné, co si myslím, že vyřešit to druhým mimčem je blbost. Tedy pokud ho nyní vyloženě neplánujete. Určitě bych moc nespoléhala na zaměstnavatele, že by se to (v případě vašeho těhotenství) s výpovědí dalo nějak udělat. Co když ne? Do toho bych tedy já osobně nešla. (L)

ODPOVĚDĚT
Dagmara Š. (daskaa1) ID 345844 (21.8.2011, 14:48)
Pani Iveta má pravdu, zamestnávaťeľovi by som až tak moc neverila *-) Kým uplynie výpovedná doba, ešte máte čas hľadať ďalej (L)

ODPOVĚDĚT
Miroslav D. (deadpool) ID 121117, mimibazar.cz/deadpool (21.8.2011, 14:18)
:-o

ODPOVĚDĚT