Konec RD a návrat do práce
Maminky prosím na co mám nárok, když se s mým návratem do práce nepočítá? Do práce bych se měla vrátit 15.8., ale bohužel mi bylo řečeno, že mě čeká výpověď. Na co si mám dát pozor, abych se nepřipravila o případné odstupné? Více v komentu
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (8.8.2011, 13:16)
Den po narozeninách už vám mohou dát výpověď. Tam musí být uveden důvod, bude to zřejmě nadbytečnost, když "se s vámi nepočítá" - náleží vám odstupné 3 platy. Do konce srpna, v září a až do 31. října váš pracovní poměr ještě trvá - běží výpovědní doba. Je otázka, co s tím zaměstnavatel nadělá, buď pro vás někde najde práci, která odpovídá vaší pracovní smlouvě, a v tom případě tam musíte chodit a pracovat, jinak máte neomluvené absence. Nebo pro vás vhodnou práci mít nebude, pak jste doma a dostáváte náhradu mzdy, podobně jako třeba o dovolené. 31. října pracovní poměr skončí a vy se můžete nahlásit na pracák, podpora se odloží o 3 měsíce (odstupné) a pak se bude vyplácet ve výši vypočítané z výdělku nebo z náhrady mzdy, kterou jste dostávala od půlky srpna do konce října.

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (8.8.2011, 13:16)
Druhá možnost je skončení prac. poměru dohodou. Odstupné náleží, pokud je v dohodě uvedena nadbytečnost jako důvod (na tom máte právo trvat, aby tam důvod byl napsán). Jsou to opět 3 platy. Výpovědní doba není, zaměstnání skončí dnem, který v té dohodě dohodnete, může to být 10. srpna, nebo 15. srpna, nebo 31. srpna, jak se dohodnete. Následující den můžete na pracák. Musíte to podepsat a souhlasit oba, vy i zaměstnavatel. Pokud už po skončení rodičáku neodpracujete ani den, tj. dohoda bude napsaná ke dni konce rodičáku či dokonce dřív, tak na pracáku dostanete pouze minimální podporu. Pokud odpracujete aspoň den, podpora se spočte z výdělku. Opět se odkládá o 3 měsíce pokryté odstupným.

Dohoda je vhodná v případě, že už máte nové zaměstnání a potřebujete být volná, anebo v případě, že by zaměstnavatel ve výpovědní době chtěl, abyste do práce chodila, ale pro vás je to nemožné, protože

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (8.8.2011, 13:17)
... nemáte hlídání, tak to potřebujete skončit dříve, než odpovídá výpovědní době při výpovědi.

ODPOVĚDĚT
Alena D. (Anela26) ID 125344, mimibazar.cz/anela26 (8.8.2011, 15:50)
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Píšu z jiného nicku /od kamarádky/, jsem tu nová a můžu přidávat komentáře až za 3 dny. *-)

ODPOVĚDĚT