GRAFICKÝ STYL "FOTOGRAFIKA" V.
Scrapbooky jsou roztomilé a když máme do nich málo pěkných fotek, nebo Scrap-book doslova kazí nevhodná fotka portrétu, ať už světlem, pozadím, neladícím oblečením nebo se někdo stydí, sám sobě nelíbí fotorealisticky, tak si hrajeme přímo s portréty.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 13 komentářů
Monika M. (Fotonka) ID 342779, mimibazar.cz/Fotonka (18.7.2011, 2:56)
Jano, mamka je od Brodku. Ale, kdybyste viděla co se s tím dá dělat ve scrapech, jak to vzájemně přizpůsobovat a dotvářet, to je nádhera! Kdybych uměla scrapy, na nichž obdivuji jejich podstatu, propracovanost a vkus (bohužel ne všech), nenechalo by mě to ani vteřinu chladnou. Škoda, myslela jsem, že touto cestou najdu souputnici jako kamarádku, pro vzájemnou inspiraci, nebo třeba na spolupráci. Ale místo toho tady číst egomonology Andrejek, že světové malířství je můj osobní názor, který odmítám změnit, je vskutku hnus, to nás radši vyjmu z "vaší" galérky. Jano, díky za komentáře, jste mi sympatická, přestože se mnou stejný názor ve všem nesdílíte a nepleskáte se sebou ,-)

ODPOVĚDĚT
Hana H. (Aknah58) ID 162396 (17.7.2011, 21:50)
Nemůžu si pomoct, ale souhlasím s Andrejkou.Mě se to také nelíbí, to se mi víc líbí ty děti v teplákách v romantickém prostředí.

ODPOVĚDĚT
Andrea P. (AndreaP.) ID 162496 (17.7.2011, 21:43)
Milá paní Moniko, to jste měla napsat hned, že neuznáváte jiný názor než ten váš, to bych si šetřila klávesnici. Jen nechápu, proč to vkládáte tedy do galérky, aby každý povinně dělal plesk plesk jéééééé ? Já vás neponížila, několikrát jsem psala, že je to jen můj názor, ovšem Vašim "milým" komentováním se ponižujete akorát tak sama. Nemá smysl s Váma vést konverzaci, jdu si tedy zamést ten svůj práh a vy se dál věnujte "umění". Hezký večer.

ODPOVĚDĚT
Jana K. (Kirke78) ID 276210 (17.7.2011, 20:12)
a odkud od Vyškova? (H) jako na úpravu profilovek je to fajn, jen na scrapbook se mi to moc takto přehnané nelíbí. Ale máte pravdu třeba v malířství jsem se zasekla u Impresionismu ,-)

ODPOVĚDĚT
Monika M. (Fotonka) ID 342779, mimibazar.cz/Fotonka (17.7.2011, 19:47)
a paní Andreo, asi jste nečetla naše popisy, protože pak byste nemohla napsat, co jste napsala, v úplném rozporu. Děláme to především pro lidi, co nechtějí plně odhalovat svou identitu veřejně ,-) a také pro umělecky cítící lidi, kteří si nechtějí objednat scrapbook dost často hýřící kýčem s komponovanými fotografiemi jejich robátek v teplákách, nebo v maskáčích na romantickém smetišti.
A pokud chcete předcházet vzájemným trapasům, tak než sama začnete hýřit radami, jak se mám naučit pracovat s PS, radši se zeptejte, já totiž PS vyučovala na grafárně a úspěšně, ale pokud skutečně umělce, moderní malířství, grafiku a uznávané klasické umělecké fotografické techniky neuznáváte, nemusíte je hned ponižovat, dokonce až hluboko pod kýč, v tom případě si nejdřív udělejte čisto před vlastním prahem. Ale i tak vám děkuji za váš názor a mějte se fajn.

ODPOVĚDĚT
Monika M. (Fotonka) ID 342779, mimibazar.cz/Fotonka (17.7.2011, 19:18)
paní Jano, děkuji vám za názor a za kladné hodnocení některých fotek, ale přesto nějak tomu moc nerozumím, vy jste svůj profilový portrét přes ňáký ten filtr neprotáhla, abyste si z pleťovky udělala pohádkovou bytost? Myslím, že ne každý chce být tak odvážný.
A k tomu, že na fotkách není poznat co tam je? Pokud jsem vás pochopila správně, měla byste se obrátit výš, proč bůh stvořil malířství a napsat všem světovým galeriím, ať celé moderní malířství hodí do kanálu a své galerie zavřou a především impresionisty.
P.S. K Vyškovu mám velký vztah, protože z jeho okresu pochází moje matka a její část našeho rodu.

ODPOVĚDĚT
Jana K. (Kirke78) ID 276210 (17.7.2011, 14:38)
Mě se to taky nelíbí, plně souhlasím s Andreou...s tímhle se nedá dělat nic rozumného a protáhnout fotku přes nějaký fitr... no nevím kdo by si pak vystavil takhle "upravené" dítě. Pěkné fotky jdou dělat i s foťákem nižší cenové kategorie a není k tomu potřeba ani luxusní oblečení a nemusím chodit k fotografovi. Stačí se umět dívat a mít dobré světelné podmínky (což je důležíté hlavně u těch levných foťáků) a prostě zkoušet....udělám 150 fotek...líbí se mi 10 ok...poučím se z chyb a jdu do toho zas..prostě fotit...zkoušet.... ale upravovat fotky, že na nich není poznat co to tam je.... (zip)
Ale fotky 10 a 4 jsou pěkné (Y)

ODPOVĚDĚT
Andrea P. (AndreaP.) ID 162496 (17.7.2011, 13:54)
Tak jsem se proklikala všemi "hrajeme si přímo s portréty" a za mě teda taky nee (pár věcí, kde je podstata zachována se mi docela líbí, ale zbytek fakt ne). Fotka by v prvé řadě měla zůstat fotkou, ano jasně, může a ve většině případů se i upravuje, ale mělo by se to dělat nenásilně, aby člověk kouknul a na té fotce se poznal ! Stejně tak by měly zůstat alespoň základní barvy zachovány - když už, tak bych toto hodila do černé, modrá za mě fakt neee. Někde je použít takový efekt, že ve výsledku marně pátrám, co fotka vlastně by měla znázorňovat, takže za mě, méně je někdy více, tudíž ubrat efekty a více se zaměřit na jiné dolaďování fotek - úrovně, jas a kontrast, křivky - to vše je v PS k dispozici, a dá se s tím kouzlit. Jasně, pokud je fotka rozmazaná, rovnou vyhodit. Ale píšu za sebe, někomu se to jistě líbí, ale neumím si představit, jak bych toto já třeba scrapovala.

ODPOVĚDĚT
Kateřina H. (kacuca) ID 63951, mimibazar.cz/kacuca (17.7.2011, 12:24)
(Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Monika M. (Fotonka) ID 342779, mimibazar.cz/Fotonka (17.7.2011, 12:11)
Věro, děkuju, ani ne za sebe, jako za ty, co jim to pomůže. Photoshop, starší verze (H)

ODPOVĚDĚT
Věra F. (pupečník) ID 54068, mimibazar.cz/pupecnik (17.7.2011, 12:06)
náhodou dobrý nápad, mě se to líbí (F)Můžu se zeptat v jakém programu to upravujete? (Y)

ODPOVĚDĚT
Monika M. (Fotonka) ID 342779, mimibazar.cz/Fotonka (upraveno 17.7.2011, 12:18)
Lucie, nepíšete, jestli se Vám nelíbí jen tento portrét, nebo použitá technika. Vy máte fotografii jako velký koníček, je na vašich foto rodiny i scrapbook vidět, že se s tím mazlíte, že svou dcerku milujete a máte velké štěstí, že je krásná a fotogenická, proto je jasné, že tato fotka se vám nemůže líbit, ale jiní takové štěstí nemají a těm chci pomoct já, ne jim nabízet fotografické služby, ale ukázat, že existuje možnost, jak zlepšit úroveň hotových fotoportrétů a zároveň nabídnout nový, neotřelý rozměr. Víte kolik lidí a dětí krásně fotogenických není? Víte kolik z nich ani nemá na to kupovat si kvůli focení luxusní hadříky a najímat si fotografa? Víte kolik lidí má své profilové portréty ve scrapbook, ale i všude po internetu "pod psa", nebo je radši nahrazují svými miminky, zátiším, či zvířaty, protože nemají možnosti nebo se za své stydí?

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (davulin) ID 65916 (17.7.2011, 9:43)
Tohle se mi nelíbí :-$

ODPOVĚDĚT