Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Těsto z kvasu (podobné plundrovému)

Těsto z kvasu (podobné plundrovému)

Potřebné ingredience

150g kvasu LM (rozkvašeného - může být i z dokrmování), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžíce cukru, 150g hladké mouky, 50g celozrnné pšeničné mouky, 110 - 115g vlažné vody. 125g másla

Postup přípravy

Ze všeho, kromě másla, nahrubo zpracujeme přikryjeme a necháme 30min. odpočívat, poté v robotu vyhněteme nelepivé těsto. Necháme v míse nakynout 1- 2 hodiny (můžeme 1 - 2x…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na cibuli

Hovězí na cibuli

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 3 cibule, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, sůl, pepř, 150 ml vody na podlití

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostky a cibuli na kolečka.

Na oleji zpěnit cibuli a nasypat jí do hrnce.
Na pánvi zatáhnout maso a přendat do hrnce.

Osolit, opepřit a přidat…

Zobrazit více...
DORTY
AVENGERS

AVENGERS

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

DORT - MEDOVNÍK
KRÉM - SMETANOVO-KARAMELOVÝ
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE + BÍLKOVO-MÁSLOVÝ KRÉM
FONDÁN: BÍLÝ (domácí výroba)
ROZMĚR DORTU: 30X20 CM
VÝŠKA DORTU: 9,5 cm

Zobrazit více...
DORTY
KRTEČEK S KAMARÁDY, ČERNÝM BINGEM A FLOPEM

KRTEČEK S KAMARÁDY, ČERNÝM BINGEM A FLOPEM

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

DORT - MEDOVNÍK
KRÉM - SMETANOVO-KARAMELOVÝ
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE + BÍLKOVO-MÁSLOVÝ KRÉM
FONDÁN- BÍLÝ (domácí výroba)
FIGURKY - vymodelované z modelovací hmoty Master…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Jarní závitky

Jarní závitky

Potřebné ingredience

1 velká cibule slunečnicový olej na smažení 1 mrkev 1 sklenička bambusových výhonků 1 hlávky bílého zelí 100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí) sůl, pepř 1 čerstvá chilli paprička 1 balení rýžových papírů sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Testovací recept - Jarní závitky

Testovací recept - Jarní závitky

Potřebné ingredience

1 velká cibule slunečnicový olej na smažení 1 mrkev 1 sklenička bambusových výhonků 1 hlávky bílého zelí 100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí) sůl, pepř 1 čerstvá chilli paprička 1 balení rýžových papírů sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Testovací recept - Jarní závitky

Testovací recept - Jarní závitky

Potřebné ingredience

1 velká cibule slunečnicový olej na smažení 1 mrkev 1 sklenička bambusových výhonků 1 hlávky bílého zelí 100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí) sůl, pepř 1 čerstvá chilli paprička 1 balení rýžových papírů sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Testovací recept - Králík na smetaně

Testovací recept - Králík na smetaně

Potřebné ingredience

600 g králičí maso 50 g uzená slanina pepř mletý sůl 2 lžíce ocet 1 lžíce cukr 1 ks cibule 1 ks petržel 4 ks mrkev 400 g celer bobkový list 2 ks nové koření 3 ks pepř celý 80 g sádlo 2 lžíce hladká mouka citronová šťáva moučkový cukr 1 lžička hořčice plnotučná 250 ml zakysaná smetana

Postup přípravy

Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, koření, ocet a cukr.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vynikající placičky z celeru

Vynikající placičky z celeru

Potřebné ingredience

Celer 150g, vejce 1ks, mouka/strouhanka/mleté vločky 2-3 lžíce, tvrdý sýr 40g, petržel, sůl , pepř

Postup přípravy

Celer nastrouhat najemno, sýr nahrubo (použila jsem uzený eidam), přidat 1 celé vajíčko, malou hrst posekané petrželky, malinko soli, pepř a zahustit - použila jsem 2 lžíce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč z kvasu (LM)

Koláč z kvasu (LM)

Potřebné ingredience

Rozkvas: 110g LM kvasu (nebo 1 velká lžíce žitného kvasu), 150g mléka, 150g hladké mouky. Těsto: 200g hladké mouky, 150g vysokolepkové mouky, sůl, 120 - 140g mléka, 3 lžíce cukru, 50g oleje, citrónová kůra. Náplň: ovoce, žmolenka (mouka, cukr, másla, vločky, skořice)

Postup přípravy

Rozkvas necháme při asi 20 stupních vykynout 8 - 12hodin. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto, které necháme kynou asi 3 hodiny. Vyklopíme na vymazaný plech,…

Zobrazit více...

Kategorie