Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký hruškový koláč s mandlovým krémem

Křehký hruškový koláč s mandlovým krémem

Potřebné ingredience

Dělala jsem do formy o průměru 32 cm. Těsto dole je křehké jako sušenkové.

Postup přípravy

Těsto:
250g hladké mouky
špetka soli
1 lžíce cukru
240g změklého másla nebo Hery (dávám o něco míň)
cca 8-10 lžic vody

Madlový krém:
200g mletých mandlí …

Zobrazit více...
DORTY
Strašidelný ze záhrobí

Strašidelný ze záhrobí

Potřebné ingredience

Kakaový korpus, světlá šlehačka, višně, čokoládová ganache, smartflex velvet

Postup přípravy

Soutěžní dortík na sraz amatérských dortařek v Horním Jelení. Téma "Strašidla". Dorty po vyhlášení výsledků putovaly do blízkých dětských domovů a domovů seniorů.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebné ingredience

asi 1,5l masového vývaru, 200g čočky velkoplodé, asi 100g drobnější čočky, 1 stroužek česneku, 70g rajčatového protlaku, 1 lžíce papriky, kmín, majoránka, sůl, pepř, 2-3 lžíce octa, 1 pikantní klobása, sádlo

Postup přípravy

Přes noc namočíme 200g čočky do poloviny vývaru a 100g čočky do vody. Na sádle orestujeme česnek, protlak a papriku, zalijeme čočkou ve vývaru, přidáme zbytek vývaru a vaříme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Krůtí plátky s parmazánem a citrónem

Krůtí plátky s parmazánem a citrónem

Potřebné ingredience

500g krůtích prsou, 1-2 lžíce citrónové šťávy, cca 2 hrsti parmazánu, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 2 lžíce přepuštěného másla, 1 stroužek česneku, 250ml vývaru, 1 šlehačka, 2 lžíce kaparů, kukuřičný škrob dle potřeby

Postup přípravy

Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v mouce smíchané s trochou parmazánu. Na másle orestujeme z obou stran, podlijeme vývarem, přiklopíme a necháme chvíli dusit. Když je maso…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Špaldový mazanec

Špaldový mazanec

Potřebné ingredience

125g mléka, 80g medu, 25g rýžového sirupu (lze nahradit medem), 20g droždí, 350g celozrnné špaldové mouky, 150g chlebové špaldové mouky, 4 žloutky, sůl, muškátový oříšek, 150g hodně měkkého másla (nebo lehce rozpuštěného), rozinky (namočené v rumu nebo v horké vodě), sekané mandle, citrónová kůra, bílek nebo vejce na potření

Postup přípravy

Z mléka, droždí, rýžového sirupu a lžíce mouky uděláme kvásek. Poté přidáme ostatní přísady (kromě rozinek) a zpracujeme v robotu hutnější těsto, nakonec vmícháme rozinky. Necháme…

Zobrazit více...
DORTY
svatební srdce

svatební srdce

Potřebné ingredience

čokoládový korpus, vanilkový korpus, krém čoko kaštany, višňový džem, potah a ozdoby smartflex velvet

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...
DORTY
Svatební

Svatební

Potřebné ingredience

vanilkový korpus, krém mascarpone s tvarohem, borůvky, borůvkový džem\r\nspodní patro, vanilkový korpus, šlehačkový krém s mandarinkama, potah a ozdoby smatrtflex velvet

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražnicí bez špejlí - od kamarádky

Ražnicí bez špejlí - od kamarádky

Potřebné ingredience

vepřové maso (plec, krkovice) nakrájet na větší kostky klobása nakrájet na špalíky anglická slanina nakrájet na špalíky cibule (aspoň 3-4 ks) nakrájet na větší měsíčky

Postup přípravy

Všechno dát cikcak do pekáče, posolit, posypat drceným kmínem, podlít vodou a šup s tím do trouby, předehřátá, já mám standartní oblíbenou teplotu skoro na všechno 180 st. Až je…

Zobrazit více...
DORTY
Andělka

Andělka

Kategorie