Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Svatební třípatrový dort

Svatební třípatrový dort

Potřebné ingredience

piškot, krém, marcipán, marcipánové ozdoby

Postup přípravy

Upečeme 3 korpusy, naplníme a zdobíme.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Kynuté lívance s jablky

Kynuté lívance s jablky

Potřebné ingredience

10 g droždí, 25 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, lžička soli, asi 500 ml vlažného mléka, 25 g másla, 1 vejce, 3 velká nebo 5 menších oloupaných a na kousíčky nakrájených jablek. Olej na smažení, skořicový a moučkový cukr na posypání. Já dávám ještě ušlehanou šlehačku navrch :-)

Postup přípravy

Zaděláme na kynuté těsto. Musí být řídké, o trochu hustší než na palačinky. Do těsta přimícháme nakrájená jablka a smažíme na oleji na pánvi. Ještě teplé pocukrujeme, ozdobíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečené řezy BEBE

Nepečené řezy BEBE

Potřebné ingredience

2 x světlé Bebe,1 x tmavé Bebe ,2 vanilkové cukry,1 l mléka,3 x pudink kakaový,5 pl cukru do pudinku,2 x zakysaná smetana,1 šlehačka 31%,2 pl cukru pudr do šlehačky

Postup přípravy

dáme vrstvu světlých sušenek a na ně nalijeme uvařený pudink do kterého jsme nasypali 5 lžíc cukru 1/2 dávky a pak poklademe druhou vrstvu světlých sušenek a polijeme druhou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vdolky s jablky

Vdolky s jablky

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky, 2 žloutky, 4 lžíce rozpuštěného sádla, 20 g droždí, voda (nebo mléko) asi 20 ml sůl, cukr asi 2 hrstky, 3 PL rumu. Náplň : jablka - nastrouhat vanilkový cukr, skořice (mohou být i rozinky)

Postup přípravy

Všechny ingredience dáme do pekárny a vytvoříme těsto.
Po vykynutí srazíme a necháme ho vykynout ještě jednou.
Potom vykrajujeme kousky větší polévkovou lžící, těsto…

Zobrazit více...
DORTY
KYTIČKOVÝ SNĚHOVÝ DORT

KYTIČKOVÝ SNĚHOVÝ DORT

Potřebné ingredience

Ingredience: 120 g bílků pokojové teploty, 120 g jemného krystalového cukru, 150 g moučkového cukru, 18 g maizeny (kukuřičná škrobová moučka), půl lžičky kypřícího prášku.

Postup přípravy

Postup práce:

Předehřejeme troubu na 100 st. C.
Bílky vyšleháme na lehký sníh a při stálém šlehání přidáme kypřící prášek do pečiva, oba cukry- přidávat postupně po…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
SVÍČKOVÉ MEDAILONKY na žampionech

SVÍČKOVÉ MEDAILONKY na žampionech

Potřebné ingredience

Ingredience: 4 špalíčky panenské svíčkové, 200 g malých, hnědých žampionů, 400 g brambor, 2 stroužky česneku, olivový olej, mouka, rozmarýn, sůl.

Postup přípravy

Postup práce v několika krocích:

1. Brambory uvaříme ve šlupce do poloměkka a scedíme je.

2. Na pánvičce s olejem osmahneme 1 stroužek česneku, vložíme očištěné…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vanilková srdíčka

Vanilková srdíčka

Potřebné ingredience

hladká mouka 300g cukr moučka 80g máslo 200 g mleté vlašské ořechy 50g žloutek 2ks vanilková pasta 2ml vanilkový krém máslo 250g cukr moučka 100g vanilková pasta 3vl rybízová marmeláda a citrónová poleva

Postup přípravy

S uvedených surovin vypracuji těsto a nechám přes noc v lednici. Vykrájím kolečka a upeču na 180 C cca 10min.
Vyšlehám vanilkový krém a slepuji vždy dvě srdíčka k sobě, vršek…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Pistáciové rohlíčky

Pistáciové rohlíčky

Potřebné ingredience

hladká mouka 350g cukr moučka 100 g máslo 250g mleté pistáciové ořechy 160 g žloutek 2 ks čokoládová poleva a mleté pistácie na ozdobu

Postup přípravy

Uvedené suroviny vypracuji v těsto a nechávám přes noc v lednici. Dávám do forem ....můžou se tvarovat jako vanilkové rohlíčky. Po upečení namáčím konce do polevy a sypu ořechy.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebné ingredience

Brambory, čočka, klobása, cibule,kořenová zelenina, sůl, sladká paprika, majoránka, česnek, hladká mouka, olej, voda.

Postup přípravy

Na oleji do zlatova osmažit cibuli najemno, přidat nakrájenou klobásu, chvíli opékat. Zasypat troškou sladké papriky a trochou hladké mouky, promíchat a zalít vodou. Přidat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Potřebné ingredience

2 bílky, 1 lžíce třtinového cukru, 50g zakysané smetany, 85g čokolády se 75% kakaa, 1 lžíce kakaa, trochu horké vody

Postup přípravy

Nad parou rozpustíme čokoládu, kakao smícháme asi se lžící horké vody, aby se rozpustilo a přidáme k rozehřáté čokoládě. Necháme trochu vychladnout a přimícháme smetanu, nakonec…

Zobrazit více...

Kategorie