Čokoládový Krantz s ořechy
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 500 g hladké mouky, 100 g cukru, 2 lžičky sušeného droždí, kůra z jednoho citronu, 3 vejce, 120 ml vody, špetka soli, 150 g změklého másla; * NÁPLŇ: 50 g cukru moučka, 30 g kakaa, 130 g čokolády na vaření, 120 g másla, 50 - 100 g vlašských ořechů; * GLAZURA: 130 g cukru krupice, 80 ml vody; * FORMA NA PEČENÍ - forma na chléb, nebo na biskupský chlebíček o délce cca 30 cm
Postup přípravy
1. den - večer připravit těsto
Všechny suroviny zpracovat do hladkého pružného těsta - já nechávám umíchat v pekárně.
Těsto dát do uzavřené mísy a uložit do lednice.
…
Mrkvový koláč se zakysankou-podle Mysulky
Potřebné ingredience
1,5 hrnku jemně nastrouhané mrkve, 1,5 hnkru polohrubé mouky, 1/2 hrku oleje, 1/4 hrnku bílého jogurtu, 2 vejce, 1/2 hrnku sekaných lískových oříšků, 1/4 hrnku sušených brusinek - namočených ve vroucí vodě, 1/2 prášku do pečiva, špetku soli, 1/2 lžičky skořice ,šťáva z citronu, kelímek zakysané smetany, 1- 2 vanilkové cukry
Postup přípravy
Vejce, olej a jogurt trochu našleháme, přidáme ostatní suroviny a řádně promícháme.
Těsto dáme do vymazané a vysypané koláčové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180…
domácí čokoláda na potahování dortu,koláče,bábovky...
Potřebné ingredience
8 lžic kakaa,12 lžic vody,8 lžic másla,24 lžic moučkového cukru
Postup přípravy
potřebujeme hrnec s vodou a na to padnoucí mísu(já mám nerezovou) poleva se dělá nad párou...dáme všechny suroviny do mísy,kterou posadíme na hrnec s vodou a mícháme metličkou…
SMETANOVÉ SRDÍČKO s jahodami
Potřebné ingredience
Ingredience na srdcový korpus: 30 g hladké mouky, 60 g bramborové moučky, 90 g jemného krystalového cukru, 3 žloutky, 3 bílky na tuhý sníh, 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ostatní suroviny: 400 ml smetany ke šlehání se ztužovačem a vanilkovým cukrem, jahodový kompot (i čerstvé jahody), malá tabulka čokolády ke strouhání.
Postup přípravy
Postup práce:
Den předem si z uvedených surovin upečeme korpus ve tvaru srdíčka.
Pak ho podélně prořízneme, spodní díl zakápneme kompotovanou jahodovou šťávou, přidáme…
chleba z kvásku
Potřebné ingredience
200 g žitného kvásku, 200 g mouky tmavá pšeničná,300 g hl.mouky , 2 č.lžičky soli, špetku cukru,1/2 kostky droždí , kmín ,pol. lžíci octa , 200 ml. vody
Postup přípravy
do pekárny dáme suroviny a zapneme pekárnu na č.8 kynutí ..po vykynutí vytvarujem chleba a dáme do ošatky ,kynout asi 20 min.. po vykynutí vyklopíme opatrně na pečící papír a…
Skořicoví šneci ...
Potřebné ingredience
300 g hl.mouky , 60 g cukru,2 PL medu, 10 hera (olej),1 vejce , 1 kostka droždí, špetka soli,130 ml. mléka
Postup přípravy
udělat těsto a nechat asi 1 h. kynout (já dělala v pekárně ) jak jinak můj miláček pekárna pak udělat dva obdélníčky potřít máslem a posypat cukr se skořicí zarolovat a nakájet…
Koláč z podmáslí
Potřebné ingredience
200g podmáslí, 160 - 180g špaldové celozrnné mouky, 1 vejce, 20g třtinového cukru, 50g oleje, 1/2 PP, ovoce, žmolenka (máslo, třtinový cukr, vločky, špaldová mouka, cornflakes, skořice)
Postup přípravy
Všechno, kromě ovoce a surovin na žmolenku, smícháme. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, dáme ovoce a navrch žmolenku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 30min.…
Toustový chleba
Potřebné ingredience
210g vody + 50g hladké mouky (tangzhong). 150g hladké mouky + 10g droždí + 1 lžička medu + 2 lžíce zakysané smetany + asi 100g vody (nebo místo vody a smetany 120g podmáslí). 300g hladké mouky, 3 lžíce olivového oleje, 10g soli
Postup přípravy
210g vody a 50g mouky smícháme, rozmícháme a uvaříme "kaši", necháme vychladnout. 150g mouky, droždí, med a podmáslí smícháme a necháme asi hodinu a půl kynout. Poté…
Tuňákové placičky
Potřebné ingredience
250g okapaného tuňáka z konzervy, 200g cottage, trochu česneku, sůl, pepř, asi 50g parmazánu, 1 vejce, petrželka, rýžová mouka a strouhanka na zahuštění. Vejce a strouhanka na obalení
Postup přípravy
Vše smícháme, zahustíme do konzistence, aby šly dělat placičky. Obalujeme ve vajíčku a strouhance. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200-220°C 20-30min.
Fantasy drak
Potřebné ingredience
světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, maliny, karamelový krém, smartflex velvet