Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
JUBILEJNÍ K 60.tinám

JUBILEJNÍ K 60.tinám

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MEDOVÉ PLÁTY KRÉM: karamelový + smetanový ČOKOLÁDOVÁ HMOTA: na horním plátu zdobená vymodelovanými květy a číslici uprostřed a na bocích obsypány rozemletými kousky medovníku …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Piškotový beránek

Piškotový beránek

Potřebné ingredience

4 vejce * 100 g cukru krystal * 1 vanilkový cukr * 1 špetka soli * 4 lžíce oleje (slunečnice) * 4 lžíce horké vody * 200 g polohrubé mouky * citronová kůra * 1 lžička prášku do pečiva

Postup přípravy

ušleháme celá vejce s cukry a solí na nejvyšší rychlost cca 10 minut. na menší rychlost zašleháme olej a vodu a následně mouku s kůrou a práškem do pečiva. šlehám opravdu vše…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí kostky se zeleninou a špaldou

Hovězí kostky se zeleninou a špaldou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 100 g špaldy, 1 velká cibule, 2 střední mrkve, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 100 g hub, 200 g krájených rajčat z konzervy, sůl, černý pepř, tymián, 200 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

Špaldu cca 8 hodin předem. Připravit suroviny: - maso pokrájet na kostky - cibuli pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kolečka - celer pokrájet na plátky - česnek…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vohrnoušky z remosky

Vohrnoušky z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 8 g čerstvého droždí, 40 g cukru, 90 g vody, 1 žloutek, 30 g změklého másla (nebo sádla), 1 lžíce rumu, strouhaná citronová kůra, špetička soli, rozpuštěné sádlo na promazávání; * NÁPLŇ: 180 g tvarohu, 1 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového pudinku, drobné ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, jahody, rybíz, pokrájené meruňky...)

Postup přípravy

Skvělý moučník z Pekárnománie - originální recept je zde: https://www.pekarnomanie.cz/vohrnousky/ Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Ze všech surovin na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na divoko

Hovězí na divoko

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, kousek slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 200 g dýně Hokaido, 3 kuliček jalovce, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky černého pepře, sůl, máslo, 120 ml vody (vývaru), 50 ml smetany, instantní jíška

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso osolit a opepřit - slaninu pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kostky - petržel pokrájet na kostičky - celer pokrájet na kostičky Na másle…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí s dýňovou omáčkou

Hovězí s dýňovou omáčkou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 300 g dýně (hokaido, muškátová), 1 velká cibule, 1 bobkový list, 1 kulička nového koření, sůl, mletý černý pepř, 100 ml vody, 100 ml smetany, máslo (ghí), (1 lžíce třtinového cukru)

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso nakrájet na velké kostky - dýni pokrájet na kostky - cibuli pokrájet na hrubo Na pánvi osmahnout na másle cibuli a přendat jí do hrnce. Osmahnout…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Houskový knedlík

Houskový knedlík

Potřebné ingredience

Pol. mouka, voda, droždí, vejce, sůl, rohlík

Postup přípravy

Vše smíchat a nechat kynout, vytvarovat šišku a dát vařit do páry.

Zobrazit více...
DORTY
DORT PRO ANDĚLKU

DORT PRO ANDĚLKU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACE

Postup přípravy

KORPUSY: kakaové KRÉM: čokoládový + smetanový s mascarpone NÁPLŇ: jahodové pyré na smetanovém krému BÍLÁ GANACHE: z bílé čokolády na slabé potření a zahlazení dortu BÍLKOVO…

Zobrazit více...
DORTY
KRÉMOVÝ ČOKOLÁDOVÝ

KRÉMOVÝ ČOKOLÁDOVÝ

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: kakaovo-čokoládový KRÉM: karamelový + smetanový s mascarpone KRÉM na obmazání dortu: máslovo-tvarohový DORTOVÁ FORMA: průměr 25 cm VÁHA HOTOVÉHO DORTU: 4.196 g VÝŠKA…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Ossobuco s gremolatou

Ossobuco s gremolatou

Potřebné ingredience

2 ossobuco, 1 cibule, 100 g drcených rajčat (z konzervy), hladká mouka, sůl, pepř, máslo, 100 ml bílého vína, 100 ml hovězího vývaru; * GREMOLATA: 2 stroužky česneku, kůra z ½ citronu, 1 velká lžíce petrželky

Postup přípravy

Připravit suroviny: - maso osolit, opepřit a obalit v hladké mouce - cibuli pokrájet na kostičky - česnek nasekat na jemno (nebo prolisovat) - petrželku pokrájet Na másle…

Zobrazit více...

Kategorie