Jarní špenát, štouchané brambory a hovězí pečeně s…
Potřebné ingredience
Přiměřenou dávku čerstvých špenátových listů (dušením ztratí zhruba 80% svého objemu), mladý česnek, smetana 33%, sůl, pepř. Do šťouchaček vmícháme osmaženou cibulku s kvalitní voňavou slaninkou, dále čerstvé zelené bylinky nasekané na drobno (já měla nať jarní zelené cibulky, libeček, popř. jiné bylinky), sůl.
Postup přípravy
V kuchyni mám jaro ráda kvůli mladé čerstvé a zdravé zelenince, které je v této době dostatek a je potřeba toho náležitě využít a nasytit tělo vitamíny a minerály. Dnes nepůjde v…
Pařez (2017)
Potřebné ingredience
Světlý piškotový korpus a čokoládová korpus, pařížský čokoládový krém, čokoládová ganache, ovoce. Průměr 22cm, váha cca 3kg.
Postup přípravy
Vlastní potahovací hmota pro modelaci ozbod a králíčka, barveno práškovýni barvami.
Čokoládový s malinami
Potřebné ingredience
Čokoládový korpus, pařížský čokoládový krém, tmavá čokoládová ganache, bílá čokoládová poleva, maliny. Průměr 22cm, váha 2,2kg.
Jurský park (2017)
Potřebné ingredience
Světlý piškotový korpus, tvarohovo-malinový krém s malinami, máslovo-salkový krém pod potahovku. Průměry 18 a 20cm, váha 5 kg
Malináč (2017)
Potřebné ingredience
Světlý piškotový korpus, tvarohovo-malinový krém s malinami, máslový krém s bílou čokoládou, tmavá čokoládová ganache, maliny. Průměr 24cm, váha 3,020kg.
Čokoládové srdce
Potřebné ingredience
Čokoládový korpus, pařížský čokoládový krém, jahody
Minnie (2017)
Potřebné ingredience
Světlý piškotový korpus, malinovo-tvarohový krém s malinami, máslovo-salkový krém pod potahovkou. Průměr 24cm, váha 1,6kg.
Optimus Prime (2017)
Potřebné ingredience
Čokoládový korpus, pařížský čokoládový krém, máslovo salkový krém pod potahovku. Váha 3 kg
Postup přípravy
Vlastní potahovací hmota barvena práškovými barvami, dobarvováno airbrushem, obrázek skládán metodou patchwork.
malé špízy pohoštění pro návštěvu
Potřebné ingredience
Maso (já jsem dala kuřecí), cuketa, paprika červená, klobáska pikantní, cibule, cherry rajčátka, koření dle chuti (grilovací), olej na marinádu, špejle na špízy
Postup přípravy
Tento návod tady už možná byl, dávám pro inspiraci, protože u nás měl velký úspěch, vše jsem si připravila předem, napíchala na špejle, potřela olejem smíchaným s kořením a dala…
Králík v pórkovém kastrolu
Potřebné ingredience
1 rpzporcovaný králík * 3 lžíe mouky * olej * 1 velká cibule nadrobno * 200 ml bílého vína * sůl a pepř * bobkový list * tymián * 400 ml drůbežího vývaru (i z kostky, např. Natur) * řapík celeru * 4 mrkve pokrájené na špalíky * 2 pórky (bílá část) na špalíky * zelená petrželka
Postup přípravy
další recept vhodný i na mraženého králíka. Z kuchařky amerických receptů.
porce králíka obalit v mouce a opéct v pánvi. maso dát stranou a ve výpeku opéct cibuli, přilít víno,…