***NAROZENINOVÝ s lízátky***
Potřebné ingredience
....tmavý korpus s malinovým krémem + čerstvé maliny....potřeno bílkovým krémem + lízátka s marcipánem a čokoládou
Magnolie
Potřebné ingredience
spodní patro: sachr korpus, pařížský krém, višně; horní patro: světlý korpus, karamelový krém, broskve; smartflex velvet
Ňadra
Potřebné ingredience
světlý korpus, karamelový krém, broskve, smartflex velvet
Drobenkový koláč
Potřebné ingredience
Drobenka: 110g másla, 50g třtinového cukru, 1 malé vejce, 250g špaldové mouky, 1/2 PP. Náplň: 250g tvarohu, 1 vejce, 100g jogurtu, 80g cukru, 200g mléka. Ovoce
Postup přípravy
Uděláme drobenku, 3/4 jí nasypeme na plech. Na náplň vše smícháme a nalijeme na drobenku. Poklademe ovocem a posypeme zbytkem drobenky. Pečeme na´170-180°C 45-60min.
Hovězí se žampiony a sušenými rajčaty
Potřebné ingredience
400g kousků hovězího zadního nebo krku, 2 větvičky rozmarýnu, 70 - 100ml bílého vína, 250-300ml vývaru, 2 lžíce rýžového oleje, asi 300g žampionů, hrst sušených krájených rajčat, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku
Postup přípravy
Maso umyjeme a osušíme. V pytlíku smícháme mouku, sůl a pepř, přidáme maso a zatřeseme, aby se maso obalilo slabou vrstvou. Poté orestujeme na oleji, přidáme čtvrtky žampionů.…
s autíčkem
Potřebné ingredience
piškotový korpus, krém, potah + ozdoby Pasta dama, gelové potravinářské barvy, lentilky
s kytičkami a motýly
Potřebné ingredience
piškotový korpus, krém, brusinková zavařenina, potah Pasta dama stella, ozdoby smartflex velvet, cukrové ozdoby, gelové a prachové potravinářské barvy
koňácký
Potřebné ingredience
piškotový korpus, máslový krém, rybízová marmeláda, potah a ozdoby smartflex velvet, potravinářská fix
DVOUBAREVNÁ VALENTÝNSKÁ SRDÍČKA
Potřebné ingredience
Ingredience na světlé těsto: 250 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Ingredience na tmavé těsto: 230 g hladké mouky, 20 g tmavého, kvalitního kakaa (neslazeného), 75 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Dále potřebujeme nízký plech s pečícím papírem a různé velikosti srdíčkových formiček.
Postup přípravy
Vypracujeme obě těsta, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v ledničce.
Těsta postupně vložená mezi dva pečící papíry vyválíme, připravíme srdíčka dle návodu v obrázkové…