Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka z ovesných vloček

Bábovka z ovesných vloček

Potřebné ingredience

3 hrnky jemných ovesných vloček, špetka soli, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička mleté skořice, 3 vejce, 3 polévkové lžíce medu, 3 polévkové lžíce olivového nebo slunečnicového oleje, 220 g bílého jogurtu, 3/4 hrnku jablečného pyré (stačí na jemno rozmixovat 2-3 oloupaná jablka) nebo dva rozmačkané banány nebo 3/4 hrnku dýňového pyré, na závěr možno přidat ořechy, mandle, rozinky, brusinky.... jak libo.

Postup přípravy

Tak zase něco zdravějšího. Objeveno na netu, lehce poupraveno a překvapení dne. A velmi snadné pro přípravu.

1. Menší bábovkovou formu vymažeme máslem, můžeme vysypat…

Zobrazit více...
DORTY
PRO MILOVNÍKA FLORBALU

PRO MILOVNÍKA FLORBALU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: vanilkový
KRÉM: karamelový ze Salka s přídavkem karamelového pudinku speciál od Dr. Oetker
KRÉM: mascarponový se smetanou a zašlehanou čokoládou Ledové kaštany (35 g…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvovo-ořechový koláč

Mrkvovo-ořechový koláč

Potřebné ingredience

Korpus: 2 vejce, 100 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 50 ml oleje, 50 g nastrouhaných vlašských ořechů, 200 g jemně nastrouhané mrkve, 1 hrst rozinek, 100 g špaldové celozrnné mouky, ½ prášku do pečiva, 1 lžička skořice, citronová kůra. Poleva: 200 g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, skořice na posypání.

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukry do pěny, zašleháme olej. Vmícháme ořechy, pak mrkev, rozinky. Do mouky zamícháme prášek do pečiva, skořici a citronovou kůru. Směs přisypeme do těsta a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Apetito pomazánka

Apetito pomazánka

Potřebné ingredience

4x Apetito, cca 50g másla, 1 malá lžička hořčice, 2 uvařená vajíčka, šunka, menší cibule, zavařemé okurky

Postup přípravy

Apetito vyšleháme s máslem a se žloutky. Přidáme hořcici, pokrájené bílky, cibuli, šunku a okurky. Osolíme a trochu opepříme.

Zobrazit více...
DORTY
***NAROZENINOVÝ***

***NAROZENINOVÝ***

Potřebné ingredience

...nějak začínám těm dortům bez potahování přicházet na chut :-) jen tedy to potírání-to je hrůza-vůbec se mi nedaří :-( to musím ještě vychytat, ale jinak se dort líbil a snad i chutnal ...tmavý korpus + tvarohovo šlehačkový krém + mandarinky....potah = bílkový krém

Postup přípravy

váha 2.6kg

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Potřebné ingredience

1 vejce, 70g másla, 70g arašídového másla, 150g hladké (nebo chlebové) špaldové mouky, 30g třtinového cukru s vanilkou, 70g třtinového cukru, sůl

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme chvíli v lednici. Poté děláme kuličky, mírně prsty zmáčkneme. Pečeme na 170°C asi 15 min. Těsto je dost sladké.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Špaldové krekry s vínem

Špaldové krekry s vínem

Potřebné ingredience

100g bílého vína, 50g řeckého jogurtu, 25g měkkého másla, 250g špaldové celozrnné mouky, asi lžička soli (cca 5-7g). Semínka na posypání.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, vyválíme a buď vykrájíme tvary nebo rádýlkem nařežeme na tyčinky. Potřeme vodou a ev. posypeme semínky, která přitiskneme. Pečeme na 170°C asi 25-30min.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky s celozrnnou moukou

Rohlíky s celozrnnou moukou

Potřebné ingredience

300g vody, 40g drceného lněného semínka (nebo 20g lnu a 20g drceného konopného semínka), 2g čerstvého droždí, lžička sladového výtažku, 250g hladké pšeničné mouky, 250g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky soli, 30g oleje

Postup přípravy

Z droždí, sladěnky, 130g hladké mouky a 100g vody umícháme těstíčko, necháme přikryté kynout asi 10 hodin. Pokud kyne moc rychle, můžeme na dle potřeby zpomalit v lednici. Poté…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Domácí créme fraiche

Domácí créme fraiche

Potřebné ingredience

1 šlehačka, 1 - 2 lžíce kysaného podmáslí

Postup přípravy

Šlehačku smícháme s podmáslím, volně zakryjeme a necháme při pokojové teplotě 12-24 hod. pracovat. Poté zamícháme - hmota zhoustla, ale je ještě tekutá. Dáme na dalších 24 hod. do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tuňákové pyramidky z Knäckebrotu

Tuňákové pyramidky z Knäckebrotu

Potřebné ingredience

4 plátky Knäckebrotu žitného s vlákninou, 185 gramů kvalitního tuňáka v oleji, 1 lžička citronové šťávy, 200 gramů čerstvé zeleniny (mrkev, řapíkatý celer, okurka, lusky), sůl, čerstvě mletý pepř, čerstvé bylinky dle chuti

Postup přípravy

Kvalitní konzervu tuňáka v oleji rozmixujeme s lžičkou citronové šťávy na jemnou hladkou pastu, osolíme a okořeníme podle vlastní chuti čerstvými bylinkami. Tuňákovou pastu mažeme…

Zobrazit více...

Kategorie