Termix
Potřebné ingredience
1 čokoládový puding, 3 lžíce krup.cukru, 2 sáčky vanilkového cukru (já osobně nedávám, místo toho dám o něco více cukru), 400 ml mléka, 50g čokolády na vaření, 100ml smetany ke šlehání, 250 g tvarohu.
Postup přípravy
Nejprve v rendlíku smícháme nasucho puding, a oba cukry,..směs sypkých přísad zalijeme mlékem a rozmícháme, dáme vařit: poté za stálého míchání svařený a důkladně provaření…
Celozrnné- špaldové pletýnky měkoučké- dětem moc…
Potřebné ingredience
260 ml vody, asi 4 lžíce mléka, 50 g žitné mouky, 200g hladké pšeničné mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 150g špaldové mouky, 2 lžičky, soli, 4 lžíce oliv. oleje, 1 lžička cukru,18 g kvasnic, semínka slunečnicová na posypání a 1 žloutek na potření
Postup přípravy
Přísady dáme do pekárny, nejdříve tekuté,pak mouku, do ní uděláme důlek ,rozdrobíme kvasnice a zasypeme cukrem a zasypeme zase moukou. Do rožku nasypeme sůl. Zapneme na prgram…
Myslivecká kniha k 60 narozeninám
Potřebné ingredience
Jedna polovina knihy čokoládová: korpus i krém. Druhá: světlý korpus, jovo krém, broskve. Potah a dekorace Smartflex velvet
Postup přípravy
Po dlouhé době vkládám další velké dílko. Byla to 13kg těžká kniha k 60 narozeninám pro myslivce.
Desetihodinová práce a tady je výsledek. :)
MRKVOVÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
TĚSTO: • 225g pol mouky • 75g cukru • 1 pdp • 1 lžíce skořice • 2 vejce • 3 mrkve • 175 ml oleje • 110g ořechů • 125 ml jablečné šťávy • 75 g mouč.cukru NÁPLŇ: • 150g sezonního ovoce • 250g měkkého tvarohu • 2 žloutky • 2 van cukry • 5cl vaj koňaku • 2 lžíce karamelové omáčky • citronová kůra
Postup přípravy
Smícháme mouku s PDP,skořicí a oběma druhy cukru- vše promíchat. Poté přidáme jablečnou šťávu, olej a dobře rozšlehaná vejce. Přimícháme najemno nastrouhanou mrkev. Promícháme,…
Pro cestovatele
Potřebné ingredience
Mramorový korpus, jahodový gel, pařížská šlehačka, šlehačkovo - pudinkový, vanilkový krém, pudinkovo - máslový krém, potah pravý marcipán, váha 3 kg
Máčené obalované kynuté rohlíčky
Potřebné ingredience
250-280g polohrubé mouky, 20g droždí, špetka soli, 150ml mléka, 2 žloutky, 50g rozpuštěného másla, 2 lžičky cukru****na potření- rum, přepuštěné máslo, na obalení- moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem*
Postup přípravy
Zaděláme na těsto a necháme ho cca 1hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyndáme z mísy nebo formy na lehce pomoučněný vál, odkrajujeme z něj stejně velké kousky a tvarujeme rohlíčky,…