***Rychlá čočková polévka ze školky ***
Potřebné ingredience
voda, čočka, mrkev, celer, máslo, mouka hladká, sůl, pepř (někdo může dochutit i polévkovým kořením)
Postup přípravy
**Do menšího hrnce dáme vodu, když se začně voda vařit, dáme zeleninu a předvařenou čočku. V kastrůlku si udělám jíšku z jedné lžice mouky +máslo (nešetřim), nechám trochu…
Trubičky/Šátečky
Potřebné ingredience
Těsto: 340 g hladké mouky, 220 g másla (Hera - změklé), 1 zakysaná smetana. Krém: 500 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 120 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 120 g másla, 1 cm omegy.
Postup přípravy
Na těsto smícháme všechny suroviny dohromady. Z těsta pak děláme trubičky nebo šátečky. Krém - v mléce rozmícháme pudinky, cukry a žloutky. Ještě do teplého pudinku ručně…
Roláda
Potřebné ingredience
čokoládový krpus, jahodový gel, šlehačkovo - pudinkový, vanilkový krém, čoko krém, pravý marcipán, váha 1,3 kg
Fotbalový míč s fotbalisty
Potřebné ingredience
Světlý korpus, jahodový gel ,šlehačkovo-pudinkový, vanilkový krém, pařížská šlehačka, broskve, potah pravý marcipán, váha 4 kg
Velký cup cakes
Potřebné ingredience
Světlý korpus, čokoláda, pudinkovo - máslový krém, potah pravý marcipán, váha 1,2 kg
Mickey a cup cakes
Potřebné ingredience
Mramorový korpus, jahodový gel, banánový krém, banány, potah pravý marcipán, váha 6,4 kg
Minnie
Potřebné ingredience
Světlý korpus, jahodový gel, šlehačkovo - tvarohový krém s příchutí lesní směs, potah pravý marcipán, váha 2,6 kg
Postup přípravy
Dort je dělaný podle paní Marušky Porazilové. Moc děkuji za inspiraci.
Nemo
Potřebné ingredience
Čoko korpus, šlehačkovo - pudinkový, vanilkový krém, potah pravý marcipán a SMV, váha 3,1 kg
Dort - Locika, Rapunzel, Na Vlásku
Potřebné ingredience
těsto:200 g polohrubé mouky, 200g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1 dcl oleje, 1 dcl vlahé vody,kulatá forma 26cm,krém:1/4 l mléka, 1 puding (příchuť dle chuti - použila jsem jahodový), 200 g másla, 130 g moučk. cukru, 1 žloutek (nemusí být),zdobení:marmeláda dle chuti - lépe bez velkých kusů ovoce (ideálně vhodná kombinace s vybraným pudinkem - použila jsem domácí z černého rybízu),potahová hmota Dr.Oetker marcipán, žlutá gelová barva Wilton, kuličky Dr.Oetker, barevné marcipánové hmoty na obrázek a vytištěný obrázek, který postupně rozstříháme na jednotlivé tvary
Postup přípravy
Těsto:nejlépe v robotu zpracujeme těsto (při šlehání ručním šlehačem nemusí být těsto opravdu rovnoměrně vyšlehané):nolej, vejce a vlahou vodu vyšleháme na nejvyšší rychlost do…