FANTA ŘEZY
Potřebné ingredience
3 balíčky ztužovače šlehačky ,3 balíčky vanilkového cukru,700 ml smetany ke šlehání,1 plechovka kompotovaných broskví nebo 2 pechovky mandarinek,300 ml kysané smetany na ozdobu: ½ balíčku skořicového cukru. těsto: 125 ml oleje 150 ml pomerančové fanty 250 g krupicového cukru 4 vejce 1 vanilkový cukr ½ prášku do pečiva 250 g polohrubé mouky
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C a hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Dále zašleháme olej, mouku,…
*POVIDLOVÝ PLETENEC*
Potřebné ingredience
KYNUTÉ TĚSTO: 250 ml mléka,130g rozpuštěného másla,1 vejce,100 g cukru krupice,vanilka,špetka soli,3/4 balíčku sušeného droždí,300g plhr.mouky,250g hl.mouky. ,povidla,máslo na potření.
Postup přípravy
Pokud děláte v pekárně tak dávat suroviny přesně podle receptu,pokud ručně musíte udělat prvně kvásek.
Recept dělám už několik let,je to recept po mé babičce a je opravdu…
Dort panenka pro Lilinku
Potřebné ingredience
Můj první dort panenka, všem tady děkuji za inspiraci a rady.
Perníky
Potřebné ingredience
hladká mouka, Hera, vejce, práškový cukr, med, soda, prášek do perníku, kakao, citr. kůra
Postup přípravy
Pečeme rovnou ze dvou dávek:
800 g hladké mouky,
150 g rozpuštěné Hery,
4 vejce,
280 g práškového cukru,
4 lžíce rozpuštěného medu,
2 lžíce…