Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH V POMALÉM HRNCI

VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH V POMALÉM HRNCI

Potřebné ingredience

Vepřové maso - nakrájené na silnější plátky sušené houby nabo nakrájené žampióny sůl, pepř, vegeta, 1 velká cibule - nakrájená nadrobno 3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátečky olej na osmažení cibulky šťáva z 1/2 citrónu trochu solamylu na zatření nebo jíška nebo mouka hladká. Můžete přidat i okurek.

Postup přípravy

Sušené houby v misce zalijeme studenou třeba do rána.

Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Maso osolíme, jemně opepříme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠŤAVNATÝ JABLEČNÝ KOLÁČ s rybízem

ŠŤAVNATÝ JABLEČNÝ KOLÁČ s rybízem

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 180 g krystalového cukru, 95 g měkkého másla, 3 celá vejce, 1 deci mléka. Ostatní suroviny: 2 oloupaná jablka, 150 g červeného rybízu, 1 sáček vanilkového cukru.

Postup přípravy

Předem oloupeme jablka a nakrájíme na větší měsíčky.
Obrané kuličky rybízu promícháme s vanilkovým cukrem a obojí dáme bokem.

Vyšleháme vejce s cukrem a máslem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketový „SACHR“ (lze i z jablek)

Cuketový „SACHR“ (lze i z jablek)

Potřebné ingredience

Jednoduchý, rychlý a vláčný dort, žádná dusivka. Na netu je plno receptů na cuketový či jablečný sachr, tak jsem vyzkoušela a postupně si upravuji množství dle chuti. Zatím zůstávám u tohoto.

Postup přípravy

Těsto:
3 menší cukety (400-450 g) – jsou to asi 2 hrnky (větší cukety nutno zbavit semínek)
150 g cukr – dávám třtinový - je to asi 1/2 hrnku (lze dát ještě méně, už toto je…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Margot muffiny

Margot muffiny

Potřebné ingredience

2 ks vejce * 200 ml smetana ke šlehání * 1 balíček vanikový cukr * 1 ks čokoláda Margot * mléko dle potřeby (cca 1,5 dcl) * 1 balíček prášek do pečiva * 2 sklenky polohrubá mouka *100 ml rostlinný olej *1 sklenka cukr krystal

Postup přípravy

Je zde hodně receptů na buchtu margot, ale tento je ze všech vyzkoušených nejjemnější a dá se využít i na muffiny

vejce s cukry vyšleháme, přidáme smetanu, olej, prdopeč,…

Zobrazit více...
DORTY
Kačer Donald

Kačer Donald

Potřebné ingredience

karamelový bezlepkový korpus, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé maliny, banány, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citronový dortík s ovocem

Citronový dortík s ovocem

Potřebné ingredience

Korpus: 175 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 75 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 75 g másla. Náplň: 750 g měkkého tvarohu v alobalu, 4 vejce, 150 g cukru krupice, 4 PL solamylu, 1 lžičku vanilkové esence, 250 ml smetany ke šlehání. Poleva: 75 g másla, 50 g třtinového cukru, 1 PL bílého vína, 3 PL citronové šťávy, 6 meruněk, 2 menší jablka

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme do papírem vyložené dortové formy průměr 26 cm a z těsta vytvoříme i okraje. Formu uložíme na chvíli do chladna.
Z bílků a…

Zobrazit více...
DORTY
***PANDORA dort***

***PANDORA dort***

Potřebné ingredience

...

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablková povidla

Jablková povidla

Potřebné ingredience

6 půllitrů na kostičky pokrájených jablek, 1/2 kg cukru, 2 lžíce octa

Postup přípravy

Vše smícháme a necháme do druhého dne stát. Druhý den povaříme, rozmixujeme, propasírujeme, dáme do sklenic a zavaříme.

Povidla jsou jednoduchá, chutná na vdolky i na…

Zobrazit více...
DORTY
***NAROZENINOVÝ - bez potahování***

***NAROZENINOVÝ - bez potahování***

Potřebné ingredience

NAROZENINOVÝ - OPĚT :-) můj oblíbený bez potahování, tentokrát kočičkový - světlý korpus +šlehačkovo-mascarpone krém s ovocem

Postup přípravy

váha 2.9kg

Zobrazit více...
DORTY
***NAROZENINOVÝ - OREO***

***NAROZENINOVÝ - OREO***

Potřebné ingredience

NAROZENINOVÝ -OPĚT :-) můj oblíbený bez potahování - světlý korpus + šlehačkovo-mascarpone krém ....zdobeno ovocem a oreo

Postup přípravy

váha - 3kg

Zobrazit více...

Kategorie