LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS vanilkový
KRÉM: smetanovo-mascarponový + kousky nadrobno nakrájených broskví
GANACHE z bílé čokolády na obmazání celého dortu pod fondán
FIGURKY: vymodelované z…
Těstoviny s mascarpone
Potřebné ingredience
500g těstovin, sůl, pepř, sušený česnek (nebo 1/4 stroužku čerstvého), hrst bazalky, cca 150g gorgonzoly (nemusí být), 200 - 250g mascarpone, 250g sušené slaniny na kousky (tyrolský špek, guanciale, pancetta)
Postup přípravy
Na pánvi vyrestujeme slaninu, přidáme mascarpone a gorgonzolu - necháme rozpustit, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přilijeme trochu vody z těstovin a smícháme s uvařenými…
prosedla buchta
Potřebné ingredience
4 vejce. 1 hrnek cukru. 1/2 hrnku oleje. 1/2hrnku mleka. 2 hrnky polohrube mouky. prašek do pečiva / napln: 500g tvarohu. 2 vejce. 3/4 hrnku cukru. vanilkovy cukr. podle potřeby mléko. trochu rumu a skořice / dale ovoce . povidla. marmelada - podle chuti
Postup přípravy
Žloutky šlehame s cukrem. Postupně přidáme mléko, olej, mouku, pr. do pečiva a na konec snih z bilků. Na těsto nastřikame z náplně mřižky, do vzniklích čtverečků dame kopeček…
protichřipkový salát
Potřebné ingredience
Sáček kysaného zelí. lžička nastrouhaného křenu. 2 nastrouhané mrkve. 1 cibule nadrobno nakràjená. 2 nastrouhaná jablka. 1 zakysaná smetana
Postup přípravy
Vše promícháme dohromady. Nekořeníme!! Vychladíme a nechàme uležet.
vajíčková pomazánka
Potřebné ingredience
6 vajec. pomazankové máslo (může být ochucené). malá majolka. sůl. pepř. pažitka
Postup přípravy
Uvařené vejce nastrouháme na hrubo, osolime, opepřime, zamícháme pom. máslo, majolku a pažitku. Dáme vychladit. Lze přidat i nastrouhaný salám ale já nedávám. Pokud použijete…
Pěnový koláč s třešněmi
Potřebné ingredience
Korpus: 100 g másla, 40 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 žloutky, 125 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva. Dále: půlky třešní, 2 PL marmelády, 3 bílky, 120 g cukru moučka.
Postup přípravy
Vyšleháme změklé máslo s cukry a solí, po jednom zašleháváme žloutky, každé šleháme asi půl minuty. Mléko přidáváme střídavě s moukou, smíchanou s práškem do pečiva. Stále šleháme…
CLAFOUTIS-kakaový francouzský koláč s třešněmi
Potřebné ingredience
1/2 hrnku cukru, 1/2 hrnku hladké mouky, špetka soli, 3 vejce, 1 a 1/4 hrnku mléka, 1/4 šálku holandského kakaa, vanilk. extrakt, kúra z citrónu třešně
Postup přípravy
Třešně omyjeme a osušíme. Na těsto prošlehám v hluboké míse všechny ingredience, aby vzniklo řídké těsto.
Koláčovou formu vymažu máslem (pokud máte s odklápěcím dnem,…
Letadlo
Potřebné ingredience
red velvet, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé maliny, smartflex velvet, tisk na jedlý papír