PUDINKOVÁ MOKRÁ BUCHTA od Silvie S. (since07) ID…
Potřebné ingredience
200 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 4 vejce, 1 dl oleje, 1,5 dcl mléka, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, 2 kelímky zakysané smetany, Granko, pudink - ingredience: 0,5 l mléka, 1 vanilkový pudink, 1 lžíce cukru
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Ušleháme vejce, cukr, vanilkový cukr a šleháme.
Pak přidáme olej, mouku a prdopečiva.
Na vymazaný vysypaný plech nalijeme těsto.
Připravíme…
Jablkový koláč s krémem
Potřebné ingredience
150g měkkého másla, 50g cukru, 30g mletých mandlí, 1 vejce, citrónová kůra, sůl, 150g hladké mouky, 130g špaldové celozrnné mouky. Náplň: 3 jablka, 200g creme fraiche, 150g šlehačky, 20g cukru, 3 žloutky, mletá vanilka. Citrón do vody na namáčení jablek, meruňková marmeláda na potření
Postup přípravy
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, sůl, kůru, mandle a mouky. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout. Poté rozválíme do koláčové formy (26cm), okraje seřízneme.…
Dýňové brownies
Potřebné ingredience
150g hořké čokolády (alespoň 70%), 3 vejce, 50g třtinového cukru, 90g hladké mouky, sůl, 170g přírodního sýru (Philalephia, lučina,...), 120g dýňového pyré (upečená a rozmixovaná dýně), 1/4 lžičky kardamomu, 1/2 lžičky zázvoru, 1/4 lžičky hřebíčku, 20g cukru do krému
Postup přípravy
Čokoládu s máslem rozpustíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme čokoládu a až nakonec vmícháme mouku. Na krém všechny ingredience…
Dýňové kari
Potřebné ingredience
malá dýně, 2 velké hrsti vařené cizrny, 1 plechovka kokosového mléka, kousek brokolice nebo květáku, 4 lžíce sekaných rajčat, lžička kari, lžička kurkumy, kousek chilli papričky, sůl, citrónová kůra, rýžový olej, černý sezam, trochu vývaru (cca 200ml), petrželka k posypání, ev. trochu cukru
Postup přípravy
Na oleji orestujeme kousky dýně, krátce i koření a zalijeme kokosovým mlékem a vývarem, přidáme rajčata a cizrnu. Necháme dusit, dokud není dýně měkká a tekutina zredukovaná do…
Luštěninovo-rýžové placky
Potřebné ingredience
luštěniny (červená čočka, hnědá čočka, mungo, rýže, sůl
Postup přípravy
Luštěniny a rýži namočíme do horké vody na několik hodin, poté slijeme, dáme čistou vodu a rozmixujeme nahrubo. Necháme přes noc v lednici a druhý den rozmixujeme co nejvíc…
Míša řezy z fazolí
Potřebné ingredience
2 plechovky červených fazolí, 3 malé hodně zralé banány, 3 lžíce kakaa, 1 lžíce medu, 80g špaldové mouky, 60g olivového oleje, 1/2 PP. Náplň: 1 tvaroh ve vaničce, 1 tvaroh v alobalu, med dle chuti. Poleva: čokoláda, kakaové máslo
Postup přípravy
Fazole propláchneme a rozmixujeme s banány a olejem. Pak zašleháme zbylé ingredience. Pečeme v menším pekáčku ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 30min. Necháme vychladnout, poté…
PODZIMNÍ ŠTRŮDL
Potřebné ingredience
Těsto: 150 g hladké špaldové mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky, 250 g tuku, 100 ml studené vody, 2 lžičky octa, špetka soli, troška vanilky Krém: 1 pudink, mléko, Čekankový sirup, tvaroh Šlehačka 200 ml šlehačky, rumová tresť, Čekankový sirup, 250 g tvarohu Dýňové pyré: vaření dýně s Čekankovým sirupem a skořicí
Postup přípravy
Postup:
1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů
2. Suroviny na těsto promícháme a necháme odležet (mouky hladká a celozrnná špalkov). Nejlepší je nechat za nás pracovat…
Luštěniny (dhál) po indicku
Potřebné ingredience
250 g jakýchkoli luštěnin * voda * po lžičce kurkuma, zázvor čerstvý (nebo sušený - toho stačí míň), garam masala, mletá paprika (i pálivá), koriandr (mletý i čerstvý - ten pak na ozdobu) * rajčata (i v plechovce) * pár zrníček římského kmínu * cibule * česnek (dle chuti, min. dva stroužky) * kuřecí vývar (kostka) * sůl, pepř
Postup přípravy
podobný recept zde je z čočky, dají se ale použít jakékoli luštěniny a v libovolných kombinacích - sója, mungo, fazole, čočka červená, zelená i hnědá, cizrna - liší se jen v době…