Zobrazit přihlášovací formulář
SALÁTY, ZÁLIVKY
Ředkvičkový salát s pažitkou

Ředkvičkový salát s pažitkou

Potřebné ingredience

Zálivka :1/2 litru vody, jedna lehce vrchovatá kávová lžička soli, 3 lehce vrchovaté polévkové lžice cukru. Ocet dle chuti - já dávám 2-3 polévkové lžíce
Ředkvičky, pažitka.

Postup přípravy

Ředkvičky nakrajíme na kolečka a pak ještě překrájíme na polovinu, pažitku nasekáme na jemno a vše přelijeme zálivkou.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Potřebné ingredience

1 kostka tvarohu (ne vanička), 1 hrnek polohrubé mouky, 1 vejce, 1 lžička másla, 1 lžička cukru, sůl

Postup přípravy

Všechny suroviny smíchat, uhňácat těsto (nejlépe rukama) a dát alespoň na 2h do ledničky. Poté vyválet, rozdělit na malé dílky, poklást ovocem a udělat knedlík.
Nejlepší jsou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Barevné řezy

Barevné řezy

Potřebné ingredience

Těsto:4 vejce, 200g m. cukru, 100ml oleje, 100ml mléka, 200g pol. mouky, 1 prdopeč
Jahodový krém: 1/2kg jahod, 1 jahodový pudink, m. cukr, máslo
Smetanový krém: 1 šlehačka, 1 zakys. smetana, m. cukr
Želatina: 1/2l vody, jahodový pudink, cukr asi 1 lžíce

Postup přípravy

Těsto: cukr se žloutky utřeme, vmícháme olej, mléko, mouku, prdopeč, a nakonec sníh z bíklů. Těsto nalijeme na vysypaný plech a upečeme. Já vysypávám jen dno, buchta se mi pak…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové rychlé řezy

Jahodové rychlé řezy

Potřebné ingredience

Suroviny :
4 vejce
150 g moučkového cukru
50 ml oleje
100 ml horké vody
200 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva

Krém:
500 g jahod (zmražených)
1 ½ pudinkového prášku (jahodového)
250 g másla
150 g moučkového cukru.

Čokoládová poleva, nebo kokos.

Postup přípravy

Pracovní postup:
Nejdříve si necháme mírně rozmrazit jahody a také si do misky, ve které budeme dělat krém, nakrájíme máslo a necháme ho změknout.
Dále se věnujeme přípravě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jadranské řezy

Jadranské řezy

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta, 5 vajec, 330 g cukru, 80 g mletých ořechů, 9 lžic hrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1/2 l mléka, 300g másla, 1 vanilkový cukr, čokoládová poleva.

Postup přípravy

1. těsto:
balíček listového těsta rozpůlíme a upečeme 2 pláty
2. těsto:
5vajec
180g cukru
80g mletých ořechů
4 lžíce hrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí řízky naruby zapečené s tatarkou,jsou jako vata :o)

Hovězí řízky naruby zapečené s tatarkou,jsou jako vata…

Potřebné ingredience

4-6 plátků hovězího(šlo by i z vepřového),strouhanka,vejce na obalení a jedno vajíčko uvařené natvrdo,cibule,rajče,tatarská omáčka,olej,sůl,vegeta

Postup přípravy

Naklepat maso,osolit,ovegetovat,obalit pouze ve strouhance(hodně přitlačit,aby strouhanka držela).Dát rozpálit tuk na pánvičku a předehřát troubu.Maso potom opatrně obalit v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlá mandarinková buchta nebo dort

Rychlá mandarinková buchta nebo dort

Potřebné ingredience

3 vejce, 150 gr krystalu, 120 gr polohr.mouky, 1/2 litru šlehačky, 2 mandarinkové kompoty á 375 ml, 2 vanilkové pudinky bez vaření - Dr.Oetker, 50 gr čokolády na postrouhání

Postup přípravy

Vejce ušlehej s cukrem do pěny, postupně vmíchej mouku a těsto nalij do vymazané a vysypané dortové formy a upeč ve vyhřáté troubě.

Do mísy , která má víčko nalej šlehačku,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlá buchta s rebarborou

Rychlá buchta s rebarborou

Potřebné ingredience

2 hrnky pol. mouky, 1/2 PDP, 3 vajíčka, hrnek cukr moučky, půl hrnku oleje, hrnek mléka, rebarbora, skořicový cukr

Postup přípravy

Nejdřív si očistím a nakrájím rebarboru, dám do hrnce, zasypu skořicovým cukrem a dám na chvíli dusit, aby rebarbora změkla. Potom dáme vychladnout!!!!
V míse si našlehám…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduchý hrníčkový moučník s jakýmkoliv ovocem

Jednoduchý hrníčkový moučník s jakýmkoliv ovocem

Potřebné ingredience

2 hrnky polorubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, půlku másla (125g), 3/4 kypřícího prášku, 2 vejce, necelý hrnek mléka, tuk a mouka na plech, jakékoliv ovoce

Postup přípravy

Z mouky, cukru a másla rukou vytvoříme žmolenku, z tohoto množství odebereme 1-2 hrnky na koečné posypání. Do zbylé žmolenky přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko a ušleháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutá mřížka

Kynutá mřížka

Potřebné ingredience

Kynuté těsto: 1 kostka droždí, 1/2 kg polohrubé mouky, 2 vajíčka, 2 dcl vlažného mléka, 3 PL krystal cukru, špetka soli, 1 vanilkový cukr, lžíce sádla, 40 g Hery, 1 PL oleje, trochu citrónové kůry.
Tvarohová náplň: 1 tvaroh, 1 vejce, 1 van. cukr, 3 PL moučkového cukru, rozinky
Švestková náplň: 1 kelímek povidel 300g, trochu rumu, 1 ČL skořice
Maková náplň: 70 g máku, 1,5 dcl mléka, 40 g cukru, 10 g tuku
Drobenka: 80 g hrubé mouky, 30 g strouhanky, 80 g krystal cukru, 80 g másla

Postup přípravy

Kynuté těsto: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, 1 PL mouky a necháme kvásek vzejít. Mezi tím si připravíme zbytek těsta: všechny přísady si…

Zobrazit více...

Kategorie