Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Brazilské pao (bezpepkové tapiokové bochánky)

Brazilské pao (bezpepkové tapiokové bochánky)

Potřebné ingredience

400g tapiokové mouky, 50 - 100g strouhaného parmazánu (s 50g nadýchanější, s 90g "gelové"), 1 a půl vejce nebo dvě malá (cca 75 - 85g), 200g tekutiny (voda + mléko), 80g oleje, sůl, pepř

Postup přípravy

Tekutinu s olejem zahřejeme a vlijeme k mouce, osolíme opepříme a zamícháme. Necháme vychladnout a přidáme parmazán a vejce. Necháme zcela vychladnout, můžeme připravit předem…

Zobrazit více...
DORTY
SNĚHURKA A SEDM TRPASLÍKŮ

SNĚHURKA A SEDM TRPASLÍKŮ

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

VANILKOVO ANANASOVÝ KORPUS
KRÉM: mascarponovo smetanový + smetanovo čokoládový
PROKLÁDÁNO KOUSKY ANANASU
POTAŽENO: BÍLÝM FONDÁNEM
MALOVÁNÍ: gelovými potravinářskými…

Zobrazit více...
DORTY
Zajíček

Zajíček

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé jahody, mražené maliny, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
Růže a zlaté ornamenty

Růže a zlaté ornamenty

Potřebné ingredience

bezlepkový karamelový korpus, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé jahody, mražené maliny, smartflex velvet

DORTY
Makronkový drip cake

Makronkový drip cake

Potřebné ingredience

spodní patro: kakaový korpus, karamelová šlehačka, banány; horní patro: red velvet, vanilkové mascarpone, maliny; ganache, makronky, sultánky, sněhové pusinky

Postup přípravy

pro mého dědu k 90. narozeninám

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečno-skořicový chlebíček-HRNKOVÝ

Jablečno-skořicový chlebíček-HRNKOVÝ

Potřebné ingredience

1/3 hrnku třtinový cukr+1ČL ml.skořice=smíchat / 1 a 1/2 hrnku hladké mouky+1 a 3/4 ČL prdopeček=smíchat / 2 vejce + 2/3 hrnku cukr moučka+1 a 1/2 ČL vanilkový extrakt+1/2 hrmku změklého másla/olej=ušlehat /1/2 hrnku mléka(dala jsem kelímek zakysané smetany), 1-2 jablka

Postup přípravy

těsto: vymíchat vejce s cukrem, van. extraktem, přidáme máslo nebo olej(já používám do všech chlebíčků jen olej, je to vláčnější), mléko a mouku s prdopečem. Polovinu těsta dáme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba s tmavým lněným semínkem

Toustový chleba s tmavým lněným semínkem

Potřebné ingredience

150gr pšeničné celozrnné mouky (jemně mletá), 350gr pšeničné mouky 00, 300 ml vody, 20gr droždí, troška cukru do kvásku, 50gr změklého másla + máslo na vymazání formy a potření chleba, 10gr soli (dávám čajovou lžičku),tmavé lněné semínko asi 2 lžíce ( nebo jiné semínko)

Postup přípravy

Zaděláme kynuté těsto (droždí + cukr + voda = kvásek) + zbytek surovin,nakonec přimícháme lněné semínko. Těsto dělám volnější, žádné tuhé, Necháme vykynout na dvojnásobek.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký koláč s malinovým tvarohem a rybízem

Linecký koláč s malinovým tvarohem a rybízem

Potřebné ingredience

Těsto: 21 dkg hladké mouky, 7 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 14 dkg másla (tuku), 1 vejce nebo žloutek, špetka prášku do pečiva (nemusí být). Na krém: Tvaroh ve vaničce, zakysaná smetana (Olma), 1 vanilkový cukr a cukr moučka podle chuti. Asi 100gr malin (měla jsem zmražené) a na posyp rybíz nebo jiné ovoce.

Postup přípravy

Suroviny na těsto rychle smícháme a necháme 30 minut odpočinout v lednici. Vyválíme do koláčové formy, a rukama vytáhneme i na boky formy. Korpus dáme předpéct asi 10 minut na 170…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s arašídovým krémem

Řezy s arašídovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 2 PL oleje, 120 g polohrubé mouky. Krém: 250 g mascarpone, 2 PL cukru moučka, 1 vrchovatou PL Nutelly, 1 vrchovatou PL arašídového másla, 1 lžičku vanilkového extraktu, 150 ml smetany 33 %. Poleva: 100 ml smetany 33 %, 100 g hořké čokolády, 10 g másla. Dále: marmeláda.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme.
Krém:…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba

Toustový chleba

Potřebné ingredience

250g pšeničné celozrnné mouky, 250g hladké pšeničné mouky, 10g soli, 10g droždí, 1 malé lžíce medu nebo sladěnky, 200g vody, 100g mléka, 40g oleje

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme vykynout, poté propracujeme, stočíme a dáme do máslem vymazané formy. Zakryjeme a necháme kynout dle potřeby 1 - 2 hodiny. Pečeme ve vyhřáté troubě na…

Zobrazit více...

Kategorie