Sushi
Potřebné ingredience
Red velvet, mascarpone, jahody, K2 WI, sojové suky, banánky v čokoládě, tatranka, cukrové zdobení. Váha 5,2 kg
MOZAIKOVÁ PIZZA – velká dobrota
Potřebné ingredience
Pizzové těsto-jakékoliv, hustá rajčatová šťáva (kečup), mozzarella, anglická slanina nebo šunka, žampiony předem podušené nebo z konzervy, oregano, olivový olej, strouhaný tvrdý sýr, sůl.
Postup přípravy
Z vyváleného pizzového těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm a klademe je na plech s pečícím papírem, na jehož spodní stranu jsme předem nakreslili kulatý tvar budoucí…
DATLOVÝ KOLÁČ s ořechy - tzv. „Saharský koláč“
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 130 g jemného krystalového cukru, 120 g hrubě nasekaných vlašských ořechů, 40 g másla, 150 g vypeckovaných datlí, 1 celé vejce střední velikosti, 400 ml horké vody, 1 malý panák rumu, malá špetka soli.
Postup přípravy
Vypeckované datle nakrájíme na čtvrtky, vložíme do mísy, přidáme máslo, rum, vše zalijeme vařící vodou, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Zvlášť vyšleháme vejce s cukrem a…
Sladké řezy Salko
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 250 g mascarpone, 200 g Salka, 250 ml 33 % smetany. Dále: švestková povidla, strouhaný kokos.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme (12…
Džungle s tygrem a palma
Potřebné ingredience
Světlý korpus, tvarohový krém, maliny, jahody, borůvky. K2 WI, váha 4,7kg
Tlapkova Patrola
Potřebné ingredience
Korpus mramor, pařížská šlehačka, marmeláda. K2 WI, tříknuto bruškou, jedlý tisk na hmotu.
Vánočka
Potřebné ingredience
300 g polohrubé moukyrn250 g hladké moukyrn1 lžička prášku do pečivarn100 g máslarn100 g moučkového cukrurn180 ml vlažného mlékarn40 g droždírn2 žloutkyrnšpetka nastrouhaného muškátového oříškurnkůra z dobře omytého citrónurn50 g rozinekrn30 g mandlírnsůlrn1 vejce na potřenírnhrst mandlových lupínků na posypání
Postup přípravy
Nejprve smícháme hladkou a polohrubou mouku spolu s práškem do pečiva. Z droždí, 1 lžíce cukru, 2 lžic mouky a 4 lžic mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě…
Koláč se švestkami v pudinku
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru moučka, 100 g másla, 1 vejce, 2 PL vody. Náplň: 500 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 g cukru moučka, 3 žloutky, 250 g měkkého tvarohu v alobalu. Dále: mražené švestky nebo kompot, drobenka.
Postup přípravy
Na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na vyšší slabě vymazaný plech 30x40cm.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a vychladíme ho. Žloutky s cukrem a…
Křupavé paličky
Potřebné ingredience
250g jáhlových vloček, sůl, pepř, uzená paprika, asi 10 paliček, 4 bílky, olej
Postup přípravy
Omyté maso osolíme a obalíme v bílkách smíchaných s trochou vody a směsi vloček a všeho koření + soli. Postu opakujeme, aby byla na mase větší vrstva. Pečeme na 200°C 30min., poté…