Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Hovězí guláš s mrkví

Hovězí guláš s mrkví

Potřebné ingredience

500 g hovězí kližky, 4 mrkve, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sušené cibule, 1 lžička sladké papriky, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu, sůl, pepř, 100 ml vody, 100 ml piva (nejlépe černého), v případě potřeby něco na zahuštění (chléb, perník, hraška, jíška...)

Postup přípravy

Maso pokrájet na větší kostky a vložit do hrnce (možno předtím zatáhnout na pánvi, ale není nutné).

Mrkev pokrájet na kostky nebo kolečka a přidat do hrnce k masu.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Celozrnná cihlička z remosky

Celozrnná cihlička z remosky

Potřebné ingredience

200 ml studené vody, 1½ lžíce lněného semínka, 1½ lžíce sezamového semínka, 1½ lžíce slunečnicového semínka, 60 ml vlažné vody, ¼ kostky čerstvého droždí (tedy cca 10 g), 100 g žitné mouky,250 g celozrnné pšeničné mouky, 8 g soli, slaná voda na potření těsta, trocha semínek na posypání

Postup přípravy

Recept je od Tescomy, množství do 500g formy, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm).


Všechny semínka nasypat do 200 ml studené vody a nechat odležet do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízový koláč z remosky

Rybízový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 120 g pšeničné polohrubé mouky, 60 g špaldové mouky, 130 g cukru krupice, 130 g mléka, 60 g oleje, 1 vejce, ½ sáčku prášku do pečiva (tedy 6 g); trochu rozpuštěného másla na vymazání formy, trochu strouhaného kokosu na vysypání formy; * NA POVRCH: 250 g čerstvého rybízu; * DROBENKA: 20 g másla, 40 g polohrubé mouky, 50 g cukr krupice

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.


Formu vymazat máslem a vysypat kokosem.

Připravit drobenku - máslo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé a křehké tvarohové roládky

Rychlé a křehké tvarohové roládky

Potřebné ingredience

Těsto: 370 g hladké mouky, 150 g másla, špetka soli, 1 vejce, 5 PL zakysané smetany, 1 zarovnaná lžička jedlé sody. Náplň: 1 tvaroh v alobalu, cukr dle chuti (těsto je bez cukru), 1 vejce, trochu pudinkového prášku.

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme půl hodiny odpočinout. Zamícháme tvaroh s ostatními surovinami.
Těsto rozdělíme na ½. Každý díl…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketové brownies

Cuketové brownies

Potřebné ingredience

500 g nahrubo strouhané mladé cukety, 1 hrnek třtinového cukru, 2 hrnky špaldové celzrnné mouky, 120 g čokolády, 100 ml oleje, 3 vejce, 2 lžíce rumu, 3 lžíce kakaa, 1 vanilk.cukr, 1 pr.do pečení, 1-2 lžíce tvarohu nebo jogurtu, špetka soli, meruňková marmeláda na potření, hrnek = 200ml

Postup přípravy

Vajíčka šleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu, olej, rum ,kakao, cuketu, špetku soli, postupně mouku s práškem do pečiva. Nakonec tvaroh množství podle hustoty…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Margot řezy

Margot řezy

Potřebné ingredience

3 vejce, 1 sklenice cukru, 1 sklenice oleje, 3 sklenice polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 sklenice mléka, 2 čokolády Margot

Postup přípravy

Nejprve si nastrouháme čokolády na hrubém struhadle. Vyšší plech vymažeme a vysypeme (pekla jsem poloviční dávku v koláčové formě). Troubu předehřejeme.

K nastrouhaným…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Mleté maso s čočkou

Mleté maso s čočkou

Potřebné ingredience

asi 500g mletého masa (mix), 100g anglické slaniny, sůl, pepř, olej, 1 plechovka sekaných rajčat, 200g vína, 200g vývaru, 2-3 hrsti červené čočky, 2 stroužky česneku, bazalka

Postup přípravy

Na oleji orestujeme slaninu, přidáme mleté maso a opékáme, po chvíli přidáme česnek. Podlijeme vínem a necháme ho odvařit. Poté okořeníme, osolíme, přidáme bazalku a rajčata,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký strouhaný koláč

Linecký strouhaný koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 600 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 210 g moučkového cukru, 250 g Hery, 3 lž mléka, 2 vejce; Náplň: 3 tvarohy (kostky), 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 1 lžíce Solamylu, 1/2 l mléka, 1 vanilkový puding; ovoce

Postup přípravy

Těsto: Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na 2 díly a dáme asi na 2 hodiny do mrazáku.
Tvarohová náplň: Z bílků ušleháme sníh. Smícháme tvarohy, žloutky, cukr, Solamyl. Z 1/2…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kozí rohy - nejlepší na světě

Kozí rohy - nejlepší na světě

Potřebné ingredience

• 4 l vody • 1 l 8% octa • 300g pískového cukru • 150g soli • 50 tabletek sacharinu • Do sklenice na rohy: • 1 lžička oleje • 3 zrnka černého pepře • 1 zrnko nového koření • kousek bobkového listu • 1/3 lžičky hořčičného semínka

Postup přípravy

Vodu + ocet + cukr + sůl svařit Přihodit sacharin - pozor, zašumí to! Stáhnout z ohně, promíchat. Rohy naskládat do sklenice, možno překrojit, přidat co patří do sklenice a zalít…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mazlavé BROWNIES-hrnkový recept

Mazlavé BROWNIES-hrnkový recept

Potřebné ingredience

1 tabulka hořké čokolády, 1 kostka másla, 2 hrnky nejlépe přírodního cukru(stačí polovina), 4 vejce, vanilk. extrakt, 1 hrnek hladké mouky, 1/2 hrnku holands. kakaa, špekta soli

Postup přípravy

Nejprve rozpustíme máslo a v něm čokoládu. Po zchládnutí vmícháme vejce, extrakt a nakonec suché ingredience. Pečeme na 175´C 20 min, pokud chceme zachovat mazlavý vnitřek, max 30…

Zobrazit více...

Kategorie