Cuketový tatarák - pomazánka nejen na topinky
Potřebné ingredience
2 kg cukety – nastrouhané nahrubo 4 cibule – na proužky 10 stroužků česneku – na plátky 2 lžíce olivového oleje 3 lžičky soli 3 lžíce cukru 2 lžíce octu 5 lžic worcestrové omáčky 1 lžička drceného chilli 700 ml protlaku nebo pasty - dávám 500 ml sladkého kečupu a 200 pálivého, pepř (já ho nedávám - nahrazeno pál.kečupem)
Postup přípravy
Rozehřát olej a dát opéci proužky cibule až zezlátne. Přidáme česnek, cuketu, osolíme a mícháme cca 4 minuty. Nasypat do pekáčku, přidat zbytek ingrediencí a péct na 200 C asi 40…
Tuňákové rolky
Potřebné ingredience
plátky z 1 menší cukety, 1 malá cuketa nastrouhaná, olivový olej, sůl, pepř, bylinky, 2 sardelky, 160g plechovka tuňáka, 1 vejce, kapary (nemusí být), hrst strouhaného parmazánu, strouhanka na zahuštění
Postup přípravy
Na oleji orestujeme strouhanou cuketu se sardelkami, osolíme, opepříme a necháme trochu vychladnout. Poté přidáme tuňáka, bylinky, vejce, parmazán a zahustíme strouhankou. Směs…
Čokoládové vafle
Potřebné ingredience
270g hladké špaldové mouky, 80g oleje, 30g kakaa, 2 lžičky PP, 1 lžička sody, 30g cukru, sůl, 3 vejce, 500g podmáslí, sekaná čokoláda
Postup přípravy
Smícháme sypké suroviny, přidáme mokré a krátce prošleháme, nakonec zlehka vmícháme sníh a seskanou čokoládu. Upečeme vafle.
Vaječné "těstoviny"
Potřebné ingredience
1 mozzarella (125g), 5 vajec, 15g psyllia, sůl, bylinky
Postup přípravy
Vše rozmixujeme ve foodprocesoru nebo ponorným mixérem do hladké konzistence. Rozdělíme na dva plechy vyložené pečícím papírem a rozetřeme na co nejtenčí placky. Pečeme na 160 -…
Okurkový salát se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
1 salátová okurka, 200 g zakysané smetany, větší špetka soli, špetka pepře, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička octa
Postup přípravy
Okurku nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme ostatní přísady a zamícháme. Necháme vychladit.
Jednoduchý osvěžující salát do horkých dnů.
Dobrou chuť!
Svatební s ovocem
Potřebné ingredience
světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, jahody, maliny, borůvky, ostružiny, rozmarýn
Jogurtová bábovka s citronem
Potřebné ingredience
300 g hladké (špaldové nebo půl na půl) mouky, 4 velká vejce, cca 220 g (třinového) cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 300 g bílého jogurtu, 1 a 1/2 prášku do pečiva, 150 ml oleje, kůra z 1 citronu a 5 kapek citron.oleje (nemusí být). Možno přidat rozinky. Olej, kokos nebo mouka na vymazání formy.
Postup přípravy
Velmi jednoduchý postup: vše déle šlehat ve větší míse, až vznike hladká směs. Používam robot. Těsto je poměrně řídké. Nakonec vsypu pár rozinek. Naleju do formy, kterou jsem…
S LEDNÍMI MEDVĚDY
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: vanilkový
kRÉM: pařížský
KRÉM NA OBMAZÁNÍ CELÉHO DORTU: bílkovo-máslový
SIRUP NA PROKAPÁNÍ KORPUSŮ: meruňkový
FONDÁN: domácí výroba
FIGURKY. dvě umělé + 1…
Kávová brioška z remosky
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky, 3 g sušeného droždí, 70 g cukru krupice, 110 g sýra mascarpone, 60 ml kávy (espresso nebo moka), 60 ml vlažného mléka, moučkový cukr nebo čokoláda + čokoládové hoblinky na závěrečné dozdobení
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Nejprve si připravit espresso nebo…