Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketový tatarák - pomazánka nejen na topinky

Cuketový tatarák - pomazánka nejen na topinky

Potřebné ingredience

2 kg cukety – nastrouhané nahrubo 4 cibule – na proužky 10 stroužků česneku – na plátky 2 lžíce olivového oleje 3 lžičky soli 3 lžíce cukru 2 lžíce octu 5 lžic worcestrové omáčky 1 lžička drceného chilli 700 ml protlaku nebo pasty - dávám 500 ml sladkého kečupu a 200 pálivého, pepř (já ho nedávám - nahrazeno pál.kečupem)

Postup přípravy

Rozehřát olej a dát opéci proužky cibule až zezlátne. Přidáme česnek, cuketu, osolíme a mícháme cca 4 minuty. Nasypat do pekáčku, přidat zbytek ingrediencí a péct na 200 C asi 40…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Tuňákové rolky

Tuňákové rolky

Potřebné ingredience

plátky z 1 menší cukety, 1 malá cuketa nastrouhaná, olivový olej, sůl, pepř, bylinky, 2 sardelky, 160g plechovka tuňáka, 1 vejce, kapary (nemusí být), hrst strouhaného parmazánu, strouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Na oleji orestujeme strouhanou cuketu se sardelkami, osolíme, opepříme a necháme trochu vychladnout. Poté přidáme tuňáka, bylinky, vejce, parmazán a zahustíme strouhankou. Směs…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Čokoládové vafle

Čokoládové vafle

Potřebné ingredience

270g hladké špaldové mouky, 80g oleje, 30g kakaa, 2 lžičky PP, 1 lžička sody, 30g cukru, sůl, 3 vejce, 500g podmáslí, sekaná čokoláda

Postup přípravy

Smícháme sypké suroviny, přidáme mokré a krátce prošleháme, nakonec zlehka vmícháme sníh a seskanou čokoládu. Upečeme vafle.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vaječné "těstoviny"

Vaječné "těstoviny"

Potřebné ingredience

1 mozzarella (125g), 5 vajec, 15g psyllia, sůl, bylinky

Postup přípravy

Vše rozmixujeme ve foodprocesoru nebo ponorným mixérem do hladké konzistence. Rozdělíme na dva plechy vyložené pečícím papírem a rozetřeme na co nejtenčí placky. Pečeme na 160 -…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Okurkový salát se zakysanou smetanou

Okurkový salát se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

1 salátová okurka, 200 g zakysané smetany, větší špetka soli, špetka pepře, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička octa

Postup přípravy

Okurku nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme ostatní přísady a zamícháme. Necháme vychladit.

Jednoduchý osvěžující salát do horkých dnů.

Dobrou chuť!

Zobrazit více...
DORTY
Svatební s ovocem

Svatební s ovocem

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, jahody, maliny, borůvky, ostružiny, rozmarýn

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
svadobná so srdcom

svadobná so srdcom

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtová bábovka s citronem

Jogurtová bábovka s citronem

Potřebné ingredience

300 g hladké (špaldové nebo půl na půl) mouky, 4 velká vejce, cca 220 g (třinového) cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 300 g bílého jogurtu, 1 a 1/2 prášku do pečiva, 150 ml oleje, kůra z 1 citronu a 5 kapek citron.oleje (nemusí být). Možno přidat rozinky. Olej, kokos nebo mouka na vymazání formy.

Postup přípravy

Velmi jednoduchý postup: vše déle šlehat ve větší míse, až vznike hladká směs. Používam robot. Těsto je poměrně řídké. Nakonec vsypu pár rozinek. Naleju do formy, kterou jsem…

Zobrazit více...
DORTY
S LEDNÍMI MEDVĚDY

S LEDNÍMI MEDVĚDY

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: vanilkový
kRÉM: pařížský
KRÉM NA OBMAZÁNÍ CELÉHO DORTU: bílkovo-máslový
SIRUP NA PROKAPÁNÍ KORPUSŮ: meruňkový
FONDÁN: domácí výroba
FIGURKY. dvě umělé + 1…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kávová brioška z remosky

Kávová brioška z remosky

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky, 3 g sušeného droždí, 70 g cukru krupice, 110 g sýra mascarpone, 60 ml kávy (espresso nebo moka), 60 ml vlažného mléka, moučkový cukr nebo čokoláda + čokoládové hoblinky na závěrečné dozdobení

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve si připravit espresso nebo…

Zobrazit více...

Kategorie