Čarodejnice a čert
Potřebné ingredience
Sachr korpus, pařížská šlehačka, jahodová marmeláda
Svatební dort kytičky
Potřebné ingredience
22cm, Red velvet , mascaroine jahody, 18cm, světlý korpuos tvaroh ovoce,14cm čokoládový korpus čoko krém
BEZZUBKA A BÍLÁ BĚSKA
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: ořechový
KRÉM: smetanovo-máslový
SIRUP NA KORPUSY: citronový
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na vyrovnání a zahlazení celého dortu
KRÉM NA OBMAZÁNÍ DORTU: máslovo…
Cuketovo-mrkvové placky
Potřebné ingredience
1 střední cuketa, 3-4 mrkve, 3-4 stroužky česneku, 2 vejce, 1 menší lžička sušené majoránky, 2 lžíce petrželky, 1-2 lžíce špaldové mouky, bílý pepř, sůl
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- cuketu nastrouhat na hrubo
- mrkev nastrouhat na hrubo
- česnek prolisovat a utřít se solí
- petrželku pokrájet
Cuketu lehce…
Ovocno-jogurtový nanuk
Potřebné ingredience
200 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz, meruňky...), 250 g řeckého jogurtu (nebo zakysanou smetanu), sladidlo (cukr, čekankový sirup, stévie...), (vanilka - není nutná), na polevu čokoláda (mléčná, bílá, na vaření...) + případně nějaký tuk)
Postup přípravy
Ovoce rozmixovat do hladka.
Smíchat ovoce + jogurt, osladit dle vlastní chuti.
Směs rozdělit do formiček, dát do mrazáku a nechat mrzit několik hodin.
Kuřecí nadívaná stehna s bramborami z remosky
Potřebné ingredience
kuřecí stehna, brambory, koření na kuře, sůl, na nádivku vejce (cca 1 na dvě stehna) + hrášek + kousek slaniny, máslo (Ghí)
Postup přípravy
Nejprve připravit nádivku - na pánvi osmahnout na drobno pokrájenou slaninu + hrášek + vejce.
Na kuřecích stehnech udělat uprostřed kapsu pod kůží a pod ní nacpat nádivku.…
Hovězí guláš s mrkví
Potřebné ingredience
500 g hovězí kližky, 4 mrkve, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sušené cibule, 1 lžička sladké papriky, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu, sůl, pepř, 100 ml vody, 100 ml piva (nejlépe černého), v případě potřeby něco na zahuštění (chléb, perník, hraška, jíška...)
Postup přípravy
Maso pokrájet na větší kostky a vložit do hrnce (možno předtím zatáhnout na pánvi, ale není nutné).
Mrkev pokrájet na kostky nebo kolečka a přidat do hrnce k masu.
Celozrnná cihlička z remosky
Potřebné ingredience
200 ml studené vody, 1½ lžíce lněného semínka, 1½ lžíce sezamového semínka, 1½ lžíce slunečnicového semínka, 60 ml vlažné vody, ¼ kostky čerstvého droždí (tedy cca 10 g), 100 g žitné mouky,250 g celozrnné pšeničné mouky, 8 g soli, slaná voda na potření těsta, trocha semínek na posypání
Postup přípravy
Recept je od Tescomy, množství do 500g formy, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm).
Všechny semínka nasypat do 200 ml studené vody a nechat odležet do…
Rybízový koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 120 g pšeničné polohrubé mouky, 60 g špaldové mouky, 130 g cukru krupice, 130 g mléka, 60 g oleje, 1 vejce, ½ sáčku prášku do pečiva (tedy 6 g); trochu rozpuštěného másla na vymazání formy, trochu strouhaného kokosu na vysypání formy; * NA POVRCH: 250 g čerstvého rybízu; * DROBENKA: 20 g másla, 40 g polohrubé mouky, 50 g cukr krupice
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.
Formu vymazat máslem a vysypat kokosem.
Připravit drobenku - máslo…