Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládové mufiny

Čokoládové mufiny

Potřebné ingredience

150g hladké mouky, 100g hladké špaldové mouky, 90h cukru, 40g kakaa, 1 lžička PP, 1 lžička sody, 2 vejce, 230g zakysané smetany, 120g kefíru, cca 50g mléka, 90g rozpuštěného másla

Postup přípravy

Smícháme zvlášť suché a mokré ingredience, poté spojíme (stačí lehce promíchat). Naplníme formičky a pečeme na 170 - 180°C asi 20min.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Potřebné ingredience

200g hladké mouky, 150g špaldové mouky, 250g mletých škvarků, 100 g zakysané smetany, 1 a 1/2 lžičky soli, 21g droždí, 100 - 110g mléka, 1 vejce

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto (je poměrně řídké), necháme vykynout a vytvarujeme bochánky, které lehce zploštíme, nebo orazíme raznicí. Potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na cca…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Keltýš (kalkýš) - hmota z naklíčeného obilí - krajová specialita z Požitavska

Keltýš (kalkýš) - hmota z naklíčeného obilí - krajová…

Potřebné ingredience

půl hrnku pšenice (špaldy), půl hrnku žita, mouka (hrubá, polohrubá, lze i celozrnná)

Postup přípravy

Obilí asi na 24 hod. namočíme (vodu vyměňujeme), poté necháme na vlhké utěrce (v nakličovací misce) klíčit cca 5-7 dní (2x - 3x denně proplachujeme) - dokud není obilí naklíčené.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vločkovo-sýrové knedlíčky do polévky

Vločkovo-sýrové knedlíčky do polévky

Potřebné ingredience

jemné vločky, eidam nebo gouda, sůl, pepř, česnek, petrželka, vejce, hrubá mouka

Postup přípravy

Vypracujeme celkem tuhé těsto, vyválíme knedlíčky a zavaříme v polévce.

Zobrazit více...
DORTY
NAROZENINOVÝ S ČÍSLEM 51

NAROZENINOVÝ S ČÍSLEM 51

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MRKVOVÝ KORPUS
KRÉM: smetanovo- tvarohový se sýrem mascarpone, tímto krémem je celý dort i obmazán.
Každý namazaný korpus je trochu posypán opraženými vlašskými oříšky a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bagel

Bagel

Potřebné ingredience

250g hladké mouky (použila jsem celozrnnou), 10g prášku do pečiva, 3g soli, 1vejce, 250g bílého jogurtu. Na posypání dle libosti.

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme a vytvoříme těsto.
Uděláme 4 koule a z každé vytvarujeme bagel, uprostřed uděláme díru.
Pečeme na 190 st. cca 15 minut.

A teď to jdeme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 1 lžička soli, 3 lžíce cukru, 25 g droždí, 1 vejce, 200 ml mléka, 7 lžic oleje, kousek másla na potření

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme na 1 cm silný plát a vykrojíme vdolky. S těstem se dobře pracuje, není třeba podsypávat. Vdolky dáme na vymazaný…

Zobrazit více...
DORTY
PAW PATROL PRO NELINKU

PAW PATROL PRO NELINKU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: kakaový
KRÉM: mascarponovo-smetanový + tvaroh polotučný + citronová šťáva
BÍLKOVO-MÁSLOVÝ KRÉM: na obmazání celého dortu
BÍLÝ FONDÁN: domácí výroby
FIGURKY:…

Zobrazit více...
DORTY
MRKVOVÝ DORTÍK

MRKVOVÝ DORTÍK

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MRKVOVÉ KORPUSY
SMETANOVO-SÝROVÝ KRÉM
BÍLKOVO-MÁSLOVÝ KRÉM: na obmazání celého dortu
ŠLEHAČKOVÝ KRÉM: na celkové dozdobení dortu
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na čokoládové…

Zobrazit více...
DORTY
ŠEDESÁTKA S MOTORKOU

ŠEDESÁTKA S MOTORKOU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: kakaový
KRÉM: smetanovo-mascarponový s kokosem a bílou čokoládou
BÍLKOVO-MÁSLOVÝ KRÉM: na obmazání celého dortu
ŠLEHAČKOVÝ KRÉM: na konečné dozdobení dortu

Zobrazit více...

Kategorie