Tvarohový dezert bez mouky z webu
Potřebné ingredience
500 g polotučného tvarohu 4 lžíce bílého jogurtu 3 vejce vanilkový pudink(prášek, nevařit) vanilkový cukr 2 lžíce kakaa lesní nebo jiné ovoce datlový sirup
Postup přípravy
Mixérem utřeme tvarohy, přidáme 4 lžíce jogurtu a pak pudink. Postupně přidáme vejce a vždy vyšleháme, přidáme 1 vanilkový cukr a tři lžíce datlového sirupu. Hmotu rozdělíme na…
MINIKOLÁČKY BEZ KYNUTÍ - inspirace z webu
Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky, 2 lžičky krystalu, špetka soli, strouhaná citronová kůra, 100g změklého tuku (já dala máslo), 50ml mléka, 1 žloutek, 12g čerstvého droždí + náplň - mák, tvaroh
Postup přípravy
Zadělat vláčné těsto, nenechávat kynout a ihned tvořit malé kuličky, na plechu s pečícím papírem je zploštit a vytlačit důlek, potřít okraje rozšlehaným bílkem, naplnit a posypat…
Telecí plátky s bramborem z remosky
Potřebné ingredience
plátky telecího masa, červená cibule, 1-2 lžíce sušené cibule, několik stroužků česneku, sůl, pepř, brambory, máslo
Postup přípravy
Cibuli pokrájet na kolečka, česnek na plátky, brambory na menší díly, maso osolit a opepřit.
Remosku vymazat máslem.
Po obvodu rozložit brambory a lehce osolit.
Housky
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 30 g droždí 3 lžičky cukru 1 lžičku soli 1 vejce 50 g rozehřátého másla vejce na potření, na posypání sůl, mák, sezam, kmín a pod.
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku a v ní uděláme důlek, do kterého nalijeme část vlažného mléka, rozdrobíme droždí a přisypeme cukr. Když droždí vzejde, přidáme zbylé mléko, vejce, sůl,…
Ptačí mléko
Potřebné ingredience
800g mléka, asi 30g cukru, 25g pudinku, vanilka, 2 žloutky, 4 bílky
Postup přípravy
Vyšleháme sníh ze 4 bílků. V části mléka rozmícháme žloutky a pudink. Zbytek mléka osladíme, dáme vanilku a přivedeme k varu. Na mírném ohni do něj zavařujeme lžící vykrajované…
Kapustové závitky
Potřebné ingredience
8 kapustových listů, sůl, pepř, cca 600g mletého vepřového masa, 100g slaniny, 1 stroužek česneku, 1 vejce, strouhanka na zahuštění. Rajčatová omáčka (700g pasírovaných rajčat, sůl, pepř, olivový olej, oregano, bazalka, česnek, cukr)
Postup přípravy
Maso smícháme se všemi ingrediencemi a přidáme trochu strouhanky. Listy vaříme v osolené vodě 2 - 3 minuty, poté zchladíme ve vodě ledové. Váleček masa zabalíme do listu, dáme…
Eklérky s dýňovým krémem
Potřebné ingredience
Korpus: 80g másla, 80g mléka, 100g vody, 1 malá lžíce cukru, 110g hladké mouky, 3 vejce. Krém: 5 žloutků, 100g cukru, 25g hladké mouky, 100g dýňového pyré (předem upečená a rozmixovaná dýně), 250 šlehačky, 1/2 lžičky skořice, vanilka, 1 plátek želatiny, 100g mascarpone. Poleva: 100g hořké čokolády, 90g šlehačky, 1 lžíce kukuřičného sirupu. Ozdoba: hrst dýňových semínek, 1 lžíce medu, 15g másla, olej
Postup přípravy
Na eklérky připravíme odpalované těsto - na hrnce dáme vodu, mléko, máslo a cukr, necháme přijít k varu, pak nasypeme mouku a mícháme odspodu asi 3 minuty. Necháme vychladnout,…
Vepřová srdce na houbách
Potřebné ingredience
2 vepřová srdce (cca 600 - 800g), 80g slaniny nebo špeku, 1 mrkev, 1 petržel, sůl, pepř, nové koření, 6 - 7 hnědých žampionů, 200g vývaru, na zahuštění jíška nebo solamyl
Postup přípravy
Maso očistíme a nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Orestujme kousky slaniny a zeleniny, poté i kousky masa. Přidáme žampiony, koření, vývar a vaříme v papiňáku asi 1 hodinu.…
Smetanové brambory
Potřebné ingredience
asi 1kg brambor, 1 lžička mletého koriandru, sůl, pepř, petrželka, 250g zakysané smetany
Postup přípravy
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a vmícháme vše ostatní. Podáváme jako přílohu.
Skořicoví šneci z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 130 g hladké pšeničné mouky, 130 g polohrubé mouky, 10 g čerstvého droždí, 50 g cukru krupice, ½ lžičky vanilkového extraktu nebo pasty, 110 g mléka, 1 vejce, 50 g rozpuštěného másla, špetka soli; * NÁPLŇ: 50 g másla., 3 lžíce třtinového cukru, 1 vrchovatá lžička mleté skořice, 50 g nahrubo posekaných vlašských ořechů; 1 rozšlehané vejce na potření před pečením
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Všechny suroviny na těsto dát do pekárnya nechat nakynout (cca 1½ - 2 hodiny).
…