Vepřové maso pod pokličkou
Potřebné ingredience
cca 600g vepřové plece, sůl, pepř, tymián, olej, 2 lžíce sójové omáčky, 2 bobkové listy, 400 - 500g zeleninového vývaru, 300g hnědých žampionů, hrst sušených hub předem namočených, 1 plná lžíce hladké mouky, cca 1 kg brambor
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky, přidáme lžíci oleje, sůl, a lžíce sójové omáčky. Necháme marinovat do druhého dne (není nutné). Poté maso orestujeme na tuku, přidáme žampiony. Zaprášíme…
Banánový koláč
Potřebné ingredience
100g měkkého másla, 6 lžic javorového sirupu, 4 zralé banány, 120g třtinového cukru, 4 vejce, 150g hladké mouky, 50g hladké špaldové mouky, 100g mletých mandlí, 1 lžička sody, 2 lžičky PP, 200g jogurtu
Postup přípravy
Pekáček vymažeme máslem, na dno dáme pečící papír, na ten naskládáme půlky 3 banánů řezem dolů a pokapeme asi 3 lžíce mi sirupu. Na těsto vyšleháme máslo, cukr a vejce do…
Kváskový chléb s fialovou mrkví a špaldou z remosky
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 8 g mateřského kvásku, 70 g žitné mouky, 60-70 g vody; * PYRÉ: 70 g fialové mrkve, 100 g vody; * TĚSTO: 120 g špaldové chlebové mouky (nebo pšeničné chlebové mouky), 150 g celozrnné špaldy, 150 g mouky Manitoba, 260 g vody, 10 g soli
Postup přípravy
Recept podle Maškrtnice, v mém případě jen poloviční množství a upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). - http://www.maskrtnica.cz/chleb-s-fialovou-mrkvi-a-spaldou/ …
Tvarohový dezert bez mouky z webu
Potřebné ingredience
500 g polotučného tvarohu 4 lžíce bílého jogurtu 3 vejce vanilkový pudink(prášek, nevařit) vanilkový cukr 2 lžíce kakaa lesní nebo jiné ovoce datlový sirup
Postup přípravy
Mixérem utřeme tvarohy, přidáme 4 lžíce jogurtu a pak pudink. Postupně přidáme vejce a vždy vyšleháme, přidáme 1 vanilkový cukr a tři lžíce datlového sirupu. Hmotu rozdělíme na…
MINIKOLÁČKY BEZ KYNUTÍ - inspirace z webu
Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky, 2 lžičky krystalu, špetka soli, strouhaná citronová kůra, 100g změklého tuku (já dala máslo), 50ml mléka, 1 žloutek, 12g čerstvého droždí + náplň - mák, tvaroh
Postup přípravy
Zadělat vláčné těsto, nenechávat kynout a ihned tvořit malé kuličky, na plechu s pečícím papírem je zploštit a vytlačit důlek, potřít okraje rozšlehaným bílkem, naplnit a posypat…
Telecí plátky s bramborem z remosky
Potřebné ingredience
plátky telecího masa, červená cibule, 1-2 lžíce sušené cibule, několik stroužků česneku, sůl, pepř, brambory, máslo
Postup přípravy
Cibuli pokrájet na kolečka, česnek na plátky, brambory na menší díly, maso osolit a opepřit.
Remosku vymazat máslem.
Po obvodu rozložit brambory a lehce osolit.
Housky
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 30 g droždí 3 lžičky cukru 1 lžičku soli 1 vejce 50 g rozehřátého másla vejce na potření, na posypání sůl, mák, sezam, kmín a pod.
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku a v ní uděláme důlek, do kterého nalijeme část vlažného mléka, rozdrobíme droždí a přisypeme cukr. Když droždí vzejde, přidáme zbylé mléko, vejce, sůl,…