Drobenkový koláč ze starých jablek
Potřebné ingredience
100 g měkkého másla, 100 g mletého cukru, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 4 jablka (pokud jsou špatná a hodně vykrajujete, tak víc), třtinový cukr, citronová šťáva, skořice
Postup přípravy
Nemám moc ráda štrůdly, takže takto zpracovávám stará svrasklá a poškozená jablka ze sklepa.
Z másla, ml.cukru, mouky a soli uděláme drobenku. Asi jednu třetinu z ní dáme do…
LUXUSNÍ ČOKOLÁDOVÝ - LANÝŽOVÝ DORT
Potřebné ingredience
Suroviny těsto: piškot který mám v dalších receptech,jen do něj přidávám trochu kakaa. Suroviny poleva: 200g smetany ke šlehání (kelímek Kunín), 350g čokolády (40-50% kakaa),
Postup přípravy
Postup krém:
V menším hrnci zahřejeme smetanu.
Jakmile začíná vařit ji odstavíme a nasypeme do ní nalámanou čokoládu.
Mícháme drátěnou metlou až se čokoláda spojí se…
Pruhovaný chlebíček
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Pudink: 400 ml mléka, 1 čokoládový pudinkový prášek, 2 PL cukru. Jablečná náplň: 500 g nahrubo nastrouhaných jablek, 100 g cukru krupice, 20 g másla, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody, šťáva z ½ citronu. Dále: 8 kousků Be Be sušenek kakaových, 70 g hořké čokolády, kousek 100% tuku, zdobení (zde slunečnicová semínka v jogurtu a čokoládě).
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme …
Kýta po italsku
Potřebné ingredience
1/2kg vepřové kýty, 2 cibule, 3 lžice oleje, 3 lžice solamylu, 3 celá vejce, 2 lžičky sladké papriky (kdo má rád ostřejší, může přidat pálivou), 1 lžička kari koření, 1 lžička krystal. curku, 1 lžička soli, trochu pepře
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na malé kousky, cibuli na nudličky a přidáme vše ostatní - dobře promícháme a necháme přes noc odležet v ledničce. Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme z každé…
Kulatý s bočním zdobením a květ magnolie
Potřebné ingredience
Red velvet, mascarpone jahody, K2+WI, VÁHA 3,2KG
Bulteriér hlava z dortu
Potřebné ingredience
Mramor korpus 24cm, vanilkový krém a jahodová marmeláda, K2+WI, hlava je udělaná z burizonky, vája 4.5kg
KOKOSOVÁ STRACIATELLA S TVAROHEM A PUDINKEM – JEMNÝ…
Potřebné ingredience
Suroviny /měřené čtvrtlitrovým hrnkem/ na tmavé kakaové těsto: 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, ½ hrnku kokosu, ¾ - 1 hrnek cukru krystal, 1 hrnek mléka, ¾ hrnku oleje, 2 vejce, 2 PL kakaa. Suroviny na tvarohovou světlou náplň: 1 vanička tvarohu, ½ hrnku moučkového cukru, 1 hrnek mléka, ½ sáčku kokosového pudinku, ½ sáčku vanilkového pudinku, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce. Kdo má rád hodně náplně, těsto ji snese i dvojnásobnou.
Postup přípravy
Pokud k základnímu hrníčkovému receptu přidáme kokos a kakao, pak se v kombinaci s tvarohovo-pudinkovou náplní povýší na chuťový zážitek. Jemnosti moučníku se dosáhne smícháním…
Zapečené brambory se slaninou, zelím a smetanou
Potřebné ingredience
uvařené brambory ve slupce,sterilované zelí bez láku ,slanina ,cibule na větší kousky, smetana, sůl pepř, vegeta - nemusí být
Postup přípravy
Uděláme si směs ve větší pánvi. Opečeme slaninu na které potom osmažíme cibulu. Až je opečená tak přidáme pokrájené zelí a pořádně promícháme.\Do vymazaného pekáča skládáme…