JUBILEJNÍ K 60.tinám
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
MEDOVÉ PLÁTY KRÉM: karamelový + smetanový ČOKOLÁDOVÁ HMOTA: na horním plátu zdobená vymodelovanými květy a číslici uprostřed a na bocích obsypány rozemletými kousky medovníku …
Piškotový beránek
Potřebné ingredience
4 vejce * 100 g cukru krystal * 1 vanilkový cukr * 1 špetka soli * 4 lžíce oleje (slunečnice) * 4 lžíce horké vody * 200 g polohrubé mouky * citronová kůra * 1 lžička prášku do pečiva
Postup přípravy
ušleháme celá vejce s cukry a solí na nejvyšší rychlost cca 10 minut. na menší rychlost zašleháme olej a vodu a následně mouku s kůrou a práškem do pečiva. šlehám opravdu vše…
Hovězí kostky se zeleninou a špaldou
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa, 100 g špaldy, 1 velká cibule, 2 střední mrkve, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 100 g hub, 200 g krájených rajčat z konzervy, sůl, černý pepř, tymián, 200 ml hovězího vývaru
Postup přípravy
Špaldu cca 8 hodin předem. Připravit suroviny: - maso pokrájet na kostky - cibuli pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kolečka - celer pokrájet na plátky - česnek…
Vohrnoušky z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 8 g čerstvého droždí, 40 g cukru, 90 g vody, 1 žloutek, 30 g změklého másla (nebo sádla), 1 lžíce rumu, strouhaná citronová kůra, špetička soli, rozpuštěné sádlo na promazávání; * NÁPLŇ: 180 g tvarohu, 1 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového pudinku, drobné ovoce (borůvky, maliny, ostružiny, jahody, rybíz, pokrájené meruňky...)
Postup přípravy
Skvělý moučník z Pekárnománie - originální recept je zde: https://www.pekarnomanie.cz/vohrnousky/ Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Ze všech surovin na…
Hovězí na divoko
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa, kousek slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 200 g dýně Hokaido, 3 kuliček jalovce, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky černého pepře, sůl, máslo, 120 ml vody (vývaru), 50 ml smetany, instantní jíška
Postup přípravy
Připravit suroviny: - maso osolit a opepřit - slaninu pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kostky - petržel pokrájet na kostičky - celer pokrájet na kostičky Na másle…
Hovězí s dýňovou omáčkou
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa, 300 g dýně (hokaido, muškátová), 1 velká cibule, 1 bobkový list, 1 kulička nového koření, sůl, mletý černý pepř, 100 ml vody, 100 ml smetany, máslo (ghí), (1 lžíce třtinového cukru)
Postup přípravy
Připravit suroviny: - maso nakrájet na velké kostky - dýni pokrájet na kostky - cibuli pokrájet na hrubo Na pánvi osmahnout na másle cibuli a přendat jí do hrnce. Osmahnout…
Houskový knedlík
Potřebné ingredience
Pol. mouka, voda, droždí, vejce, sůl, rohlík
DORT PRO ANDĚLKU
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACE
Postup přípravy
KORPUSY: kakaové KRÉM: čokoládový + smetanový s mascarpone NÁPLŇ: jahodové pyré na smetanovém krému BÍLÁ GANACHE: z bílé čokolády na slabé potření a zahlazení dortu BÍLKOVO…
KRÉMOVÝ ČOKOLÁDOVÝ
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: kakaovo-čokoládový KRÉM: karamelový + smetanový s mascarpone KRÉM na obmazání dortu: máslovo-tvarohový DORTOVÁ FORMA: průměr 25 cm VÁHA HOTOVÉHO DORTU: 4.196 g VÝŠKA…
Ossobuco s gremolatou
Potřebné ingredience
2 ossobuco, 1 cibule, 100 g drcených rajčat (z konzervy), hladká mouka, sůl, pepř, máslo, 100 ml bílého vína, 100 ml hovězího vývaru; * GREMOLATA: 2 stroužky česneku, kůra z ½ citronu, 1 velká lžíce petrželky
Postup přípravy
Připravit suroviny: - maso osolit, opepřit a obalit v hladké mouce - cibuli pokrájet na kostičky - česnek nasekat na jemno (nebo prolisovat) - petrželku pokrájet Na másle…