Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Minecraft TNT

Minecraft TNT

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém z mascarpone, čerstvé jahody, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové řezy s jogurtem

Jahodové řezy s jogurtem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky, 2PL oleje. Náplň: 500 g bílého jogurtu, 200 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 4 PL cukru moučka, 5 želatinových plátků. Dále: 500 g jahod, smetana ke šlehání, hořká čokoláda.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.
Na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkový dort podle APETITA

Borůvkový dort podle APETITA

Potřebné ingredience

hotový korpus z křehkého či piškotového těsta nebo sušenkový základ/ 600 g mražených malin(borůvek, jahod....) / 3 čerstvá vejce, žloutky a bílky zvlášť / 150 g krupicového cukru / 1 lžíce citronové šťávy / 500 g tvarohu ve vaničce / Želatinový ztužovač za studena od Dr.Oekter / 500 ml smetany ke šlehání / maliny, lístky máty a moučkový cukr na ozdobení

Postup přípravy

Vyšlehejte žloutky a cukr do pěny, až směs nabude a zesvětlá. Přimíchejte citronovou šťávu a tvaroh. Zašlehat borůvky (část nechat nahoru),vyšlehanou želatinu a pak metlou vmíchat…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Sirup z květů černého bezu

Sirup z květů černého bezu

Potřebné ingredience

20 lvětů černého bezu (může být i více), 6 dkg kyseliny citronové, 2 kg cukru

Postup přípravy

2 litry vody převaříme a rozpustíme v ní 6 dkg kyseliny citronové, zchladlé nalijeme na 20 květů a necháme 24 hodin louhovat. Potom přecedíme přes hustý cedník nebo plátýnko,…

Zobrazit více...
DORTY
Ombre borůvkový dort s makronkami

Ombre borůvkový dort s makronkami

Potřebné ingredience

Klasický korpus: (6 žloutků, sníh z 6 bílků, 1dcl oleje, 150g cukru, prdopeč, 200g polohrubé mouky), mascarpone krém ( 500g mascarpone, cukr dle chuti, 1smetana). Borůvkový džam, borůvky na ozdobu, borůvky na rozvar.Čokoládový krém nebo pudinkový, záleží na fantazii a chuti).

Postup přípravy

Těsto na korpus vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej a mouku s prdopečem, střídavě s bílky. Rozdělíme na polovinu a každou obarvíme dle přání (borůvky, gelové barvivo).…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Křehké rohlíky

Křehké rohlíky

Potřebné ingredience

210 - 230g vody, 10g cukru,50gměkkého másla, 7-8g soli, 450g hladké mouky, 18g droždí. Náplň: 100g měkkého másla, 50g hladké mouky. Vejce na potření, kmín na posypání

Postup přípravy

Z vody, droždí, cukru a 50g mouky uděláme kvásek a necháme ho vzejít. Poté přidáme zbytek a dvě lžíce rozšlehaného vajíčka (zbytek bude na potření) a vypracujme těsto. Dáme do…

Zobrazit více...
DORTY
Patrový se střapatou pivoňkou a lízátka

Patrový se střapatou pivoňkou a lízátka

Potřebné ingredience

Red velvet, mascarpone, jahody

Postup přípravy

pro mou sestru k narozeninám

Zobrazit více...
DORTY
Vagon metra a nástupiště

Vagon metra a nástupiště

Potřebné ingredience

Světlý korpus tvaroh šlehačka ovoce, vagon je z burizonové hmoty

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Medvídek Pú a kamarádi

Medvídek Pú a kamarádi

Potřebné ingredience

Světlý korpus tvaroh maliny

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Kočičkový dort

Kočičkový dort

Potřebné ingredience

Světlý korpus tvaroh šlehačka, ovoce

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...

Kategorie