Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
*Perníková chaloupka*

*Perníková chaloupka*

Potřebné ingredience

190 g cukru moučka, 120 g medu tekutého, 2 vejce, 1 sáček perníkového koření, skořice ½ lžičky, 125 g tuk (hera, máslo atp.), 1 lžička sody, 500 g hladké mouky.

Postup přípravy

Cukr, med a vejce třete asi 20 minut. Přidáme tuk , perníkové koření a skořici. Sodu smícháme s hladkou moukou. Vypracujeme důkladně vláčné lesklé těsto, které necháme den…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Potřebné ingredience

Na těsto: 500g hladké mouky, 250-350ml vlahého mléka, 1/2 kostky droždí, 1 lžička cukru, 2-3 špetky soli,1 lžička drceného kmínu, 80-100g jemně nastrouhaného tuku Omega Na náplň: 3 PL zakysané smetany, 2 PL tatarky, 2 PL majonézy, 3 vejce uvařená na tvrdo, 1/2 středně velké papriky kápie, 150-200g salámu(vcelku)dle chuti nebo 1 klobásu nebo 2 párky apod..., sůl, pepř, 100g jemně nastrouhaného eidamu. 1 rozšlehané vejce na potření + semínka nebo koření na posypání

Postup přípravy

V míse (nebo domácí pekárně) zaděláme na kynuté těsto. Mléko přidáváme podle potřeby, těsto by mělo být husté(polotuhé) tak akorát.

Připravíme nádivku: (přísady můžete…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové S řezy

Jahodové S řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL horké vody, 5 PL oleje. Náplň 1: 300 - 400 g mačkaných jahod s cukrem (rozmražených), necelý pudinkový vanilkový prášek. Náplň 2: 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 250 ml smetany ke šlehání, 80 g cukru moučka, 1 PL citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, Poleva: 200 g mixovaných jahod s cukrem (rozmražených), 2 želatinové plátky.

Postup přípravy

Korpus: Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbývajícím cukrem a vodou do pěny, přidáváme olej a prosátou mouku s práškem. Ručně vmícháme sníh. Těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zákusek s drobným ovocem

Zákusek s drobným ovocem

Potřebné ingredience

2 korpusy. Na každý potřebujeme: 4 vejce, 70 g cukru krupice, 70 g polohrubé mouky, 1 PL kakaa. Krém: 250 ml smetany ke šlehání, 200 g zakysané smetany, 500 g tvarohu ve vaničce, 5 PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač Dr Oetker, 100 ml vody. Dále: drobné ovoce (maliny, ostružiny, drobné jahůdky,…kompot nebo mražené), Granko.

Postup přípravy

Korpusy: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny (šleháme asi 10 minut), vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemné řezy s višněmi a čokoládou

Jemné řezy s višněmi a čokoládou

Potřebné ingredience

Těsto: 4 vejce, 100 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 g hladké mouky, 1 KL prášku do pečiva (zarovnaná kávová lžička), 1 vrchovatá PL (polévková lžíce) kakaa, 1 KL instantní kávy. Dále: višně mražené nebo kompot, 1 čokoládová poleva tmavá, 1 sáček mandlových lupínků.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny (šleháme asi 10 minut). Smícháme mouku s práškem, kakaem a kávou a směs ručně vmícháme do pěny. Těsto natřeme na menší plech (24…

Zobrazit více...
DORTY
Had

Had

Potřebné ingredience

Mramorový korpus, pudingovo máslový krém s 50% čokoládou, marcipánová hmota se sušeného mléka

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný dort

Jablečný dort

Potřebné ingredience

Litr jablek okrájených a nakrájených na čtvrtky, cca 4 lžíce cukru (podle kyselosti jablek), 1 vanilkový cukr, 1 celá skořice, 2 vanilkové nebo smetanové pudingové prášky, piškoty, šlehačka, granko na posypání.

Postup přípravy

Jablka, půl litru vody, cukr, skořici vaříme do rozvaření.
Mezitím si vyložíme dortovou formu piškoty - dno a naskládám je i na boky. Stále častěji ale dělám do misek, dětem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrnková buchta - rychlovka

Hrnková buchta - rychlovka

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prdopeč, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 3 vejce, špetka skořice. Čokoláda na polevu, kokos na posypání

Postup přípravy

Umícháme těsto, pečeme na pečícím papíře na cca 180°C.
Po vytažení z trouby polijeme polevou z čokolády a posypeme kokosem. Dělala jsem posypanou mletými ořechy, taky byla moc…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Závin - štrůdl z jogurtového těsta

Závin - štrůdl z jogurtového těsta

Potřebné ingredience

180g bílého jogurtu, 250g Stelly, 500g hladké mouky, 1 vejce, lžíce vody, lžíce octa, špetka soli

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme zabalené ve folii cca hodinu uležet v lednici.
Z tohoto množství udělám čtyři až pět nohavic.
Rozválím placku, posypu…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Jablkové řezy s pudinkem a piškoty

Jablkové řezy s pudinkem a piškoty

Potřebné ingredience

Těsto : recept na bzl. Lenčin štrůdl(Lenka H.(leliška)ID356519 - 200-250g Jizerky, 1 šlehačka, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, kapka octa, Náplň: 600g strouhaných jablek, bzl. piškoty, skořicový cukr, 0,5l mléka, vanilkový pudink, cukr, vejce na potření, tuk na vymazání plechu

Postup přípravy

1.Těsto rozdělíme na dva díly.
2.Jeden díl rozválíme a dáme na vymazaný plech(20x30)s vyšším okrajem, poskládáme piškoty, poklademe nastrouhanými jablky a dle chuti posypeme…

Zobrazit více...

Kategorie