Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
SVATEBNÍ TŘÍPATROVÝ V BÍLO-MODRÉM

SVATEBNÍ TŘÍPATROVÝ V BÍLO-MODRÉM

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

SPODNÍ PATRO- korpus mramorový,
KRÉM: karamelový a pařížský,
PRŮMĚR DORTU: 30 cm, VÁHA: 4600 g, spotřeba fondánu: 500 g, VÝŠKA: 9 cm

STŘEDNÍ PATRO- korpus vanilkový,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketový moučník se šlehačkou

Cuketový moučník se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 5 vajec, 180 g třtinového cukru, 350 g nahrubo nastrouhané cukety, 350 g polohrubé mouky, 100 ml oleje, 90 g nasekaných ořechů, 2 PL kakaa, 1 prášek do pečiva, ½ zarovnané lžičky jedlé sody, 1 lžička vanilkového extraktu, špetka soli. Dále: asi 3 PL malinové marmelády, 1 čokoládová poleva, 250 ml smetany ke šlehání 33%, maliny na zdobení.

Postup přípravy

I když tady mám už 10 cuketových receptů, tento je také skvělý a proto by byla škoda jej nevložit i pro ostatní.

Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodová zmrzlina (nanuky) - jako Mrož

Jahodová zmrzlina (nanuky) - jako Mrož

Potřebné ingredience

450h jahod, 3 malé lžíce cukru, 2 lžíce balzamica (bílého nebo tmavého), 180g mléka, 472g šlehačky, 50-90g cukru, 4 žloutky

Postup přípravy

Jahody, cukr a ocet vaříme asi 8 min, poté rozmixujeme a necháme vychladnout. Smícháme mléko, smetanu a většinu cukru a zahříváme těsně pod bod varu. Žloutky smícháme se zbytkem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s fazolemi

Vepřové maso s fazolemi

Potřebné ingredience

300g kousků vepřového masa, 1 konzerva fazolí ve slaném nálevu, 300g vývaru, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, cca 100g šlehačky, 200g rajského protlaku, bazalka, šalvěj, rozmarýn - najemno nasekané (nebo provensálské koření), sůl

Postup přípravy

Vše, kromě šlehačky, smícháme v hrnci vhodném do trouby a necháme pár hodin odležet. Poté pečeme na 180-200°C 30min., snížíme teplotu na 150-160°C a dopékáme 1,5 - 2 hodiny.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šlehačkový dort s jahodovou omáčkou

Šlehačkový dort s jahodovou omáčkou

Potřebné ingredience

120g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 55g přepuštěného zchladlého másla, 4 vejce, sůl, 1 lžička PP. 3 kelímky šlehačky, 2 ztužovače šlehačky, čerstvé jahody, jahodová omáčka - 200g kousků jahod, 100 - 120g třtinového cukru, 2 lžíce balzamica (popřípadě citrónové šťávy), 20g vody

Postup přípravy

Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni nebo nad parou asi 10 min. (směs zhoustne a tvoří měkké špičky), poté necháme vychladnout. Třetinu vaječné směsi přidáme k přepuštěnému máslu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Polentové knedlíky

Polentové knedlíky

Potřebné ingredience

1000g vody, sůl, 200g polenty, 1 lžíce másla, olej

Postup přípravy

Do vroucí, osolené vody vsypeme pramínkem polentu a zpočátku za stálého míchání vaříme cca 10min., přidáme máslo. Necháme částečně vychladnout (buď v míse nebo na vále). Rozdělíme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Potřebné ingredience

3 menší mrkve, 1/2 malého celeru, 200g suché cizrny (předem namočené), sůl, pepř, majoránka, 1 stroužek česneku, 300 - 400g vývaru

Postup přípravy

Namočenou cizrnu slijeme a uvaříme ve vývaru s česnekem. Poté přidáme kousky mrkve a celeru, ochutíme solí a majoránkou a vaříme doměkka. Poté část polévky rozmixujeme a vrátíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velice rychlé hřebeny z listového těsta

Velice rychlé hřebeny z listového těsta

Potřebné ingredience

2 pláty listového těsta, 250 g tvarohu v alobalu, 2 PL cukru, 1 vejce, maliny, třtinový cukr (nemusí být).

Postup přípravy

Tvaroh smícháme s cukrem a vejcem, ale malou část vejce si necháme na potření.
Balíčky těsta vyndáme chvíli před zpracováním z ledničky, aby měly pokojovou teplotu.
Každé…

Zobrazit více...
DORTY
DORTÍK PLNĚNÝ ČOKOLÁDOVOU PĚNOU - MOUSSE

DORTÍK PLNĚNÝ ČOKOLÁDOVOU PĚNOU - MOUSSE

Potřebné ingredience

Suroviny-korpus: 120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 8 g kypřícího prášku, 2 celá vejce, 40 g slunečnicového oleje, 80 g studeného mléka. Suroviny-čokoládová pěna: 350 ml horkého mléka, 120 g krystalového cukru, 30 g kukuřičné moučky, 30 g kakaového neslazeného prášku, 100 g hrubě nasekané hořké čokolády, 250 ml smetany ke šlehání, 10 g plátkového želé a trochu studené vody na změknutí. Ostatní suroviny: 2 ks kompotované hrušky nebo zmražený lesní ovocný mix (nemusí být) na korpus, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Postup práce-čokoládový základ pro mousse:
Zahřejeme mléko a odstavíme bokem. V jiném kastrolku smícháme cukr, moučku a kakao, postupně přilijeme horké mléko, dobře vymícháme,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
MUFFINKY ŠKOLNÍ TÉMATIKA

MUFFINKY ŠKOLNÍ TÉMATIKA

Potřebné ingredience

Modelovací hmoty - čím víc barev, tím lépe. Modelovali jsme pastelky, vyráběli knížky - do marcipánu jsme obalovali sušenku, vykrajovali písmenka a číslice a použili čokoládové smajlíky. Co muffin to originál !

Postup přípravy

Upéct muffiny, ideálně aby nebyly moc vysoké, vykrajet z marcipánu kolečka a ty nandat na muffiny. Pak začne zdobení. My lepili dekorace jedlým lepidlem decor gelem a drželo to…

Zobrazit více...

Kategorie