MIMONI V BÍLO MODRÉM
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS: vanilkovo - banánový
KRÉM: mascarponovo banánový
GANACHE: z bílé čokolády na potření celého dortu před potažením
NA POTAŽENÍ: bílý fondán
FIGURKY:…
Makovo-tvarohový koláč ze špaldové mouky a třtinového…
Potřebné ingredience
Korpus: 500 g špaldové mouky hladké, 200 g másla, 60 g třtinového cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 6 PL zakysané smetany, špetka soli. Maková náplň: 250 ml mléka, 60 g třtinového cukru, 250 g mletého máku, citronová kůra. Tvarohová náplň: 500 g tvarohu v alobalu, 100 g třtinového cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 ml mléka, 3 bílky, citronová kůra.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, které rozpůlíme. (Těsto bylo trochu tužší, ale rozválet šlo překvapivě lehce a dobře se přenášelo, bylo pevné.)
Na makovou náplň…
KYTIČKOVÝ V MODRÉM
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
VANILKOVÝ KORPUS
JAHODOVÝ KRÉM z mascarpone a jahodového pyré
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE - na obmazání celého dortu před potažením
FONDÁN obarvený na modro
ZDOBENÍ -…
Květákové placičky
Potřebné ingredience
1 květák, 2 vejce, sůl, pepř, půl hrnku celozrnné/špaldové mouky, majoránka, špetka muškát.ořechu, pokrájená šalotka, 3 rozmačkané stroužky česneku
Postup přípravy
Květák mírně povařit, pomačkat a smíchat s ostatními ingrediencemi. Navlhčenýma rukama tvoříme placičky, které smažíme na oleji.
Osvěžující okurkové smoothie
Potřebné ingredience
1 okurka lístky máty šťáva z 1/2 citrónu 250 ml vody - perlivá, neperlivá a led třtinový cukr na doslazení
Postup přípravy
Opláchneme okurku, nakrájíme i se slupkou na menší kusy a pořádně rozmixujeme.
Přidáme na drobno nasekané lístky máty, šťávu z citrónu a domixujeme.
Pokud máte…
Makovo-třešňový dort bez mouky od Diany Kračmer
Potřebné ingredience
Na makový korpus o průměru 23 cm potřebujete: 8 vajec, 200 g mletého máku a 200 g moučkového cukru Na nepečený vršek potřebujete:500 g řeckého jogurtu, 250 g měkkého tvarohu nebo zakysané smetany, 6 plátků želatiny, 500 g třešní, 80 g moučkového cukru a případně kousek bílé čokolády na zdobení třešní.
Postup přípravy
Postup:Troubu zapněte na 160 stupňů Celsia. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, žloutky s cukrem do pěny a postupně směs vmíchejte do sněhu; úplně na…
Tvarohovo-krupicové knedlíčky s jahodama
Potřebné ingredience
1 tvaroh obyč.,1 vejce, špetka soli, 3 PL krupice
Postup přípravy
Rozmícháme suroviny na těsto a necháme odležet v ledničce. Pak lžičkou nabíráme hmotu a navlhčenýma rukama tvarujeme malé knedlíčky, které poté vhazujeme do vařící osolené vody.…
OVOCNÝ DORTÍK
Postup přípravy
Na korpus naskládáme ovoce a proléváme pudinkem.Vršek polejeme želatinou a necháme vše ztuhnout
Špaldové housky
Potřebné ingredience
Omládek: 100g vody, 130g hladké mouky, 1 lžička sladěnky, 15g droždí. Těsto: 100g vody, 50g kefíru, 30g oleje, 200g špaldové chlebové mouky, 120g hladké pšeničné mouky, 8g soli. Vejce na potření.
Postup přípravy
Suroviny na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme ostatní ingredience a vypracujeme tužší těsto. Necháme opět kynout asi hodinu. Poté rozdělíme na 9 dílů a…