Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
kuřecí řízek v sýrovém obalu - SPLK skup.živočišná tzn. zvířátková

kuřecí řízek v sýrovém obalu - SPLK skup.živočišná tzn…

Potřebné ingredience

kuřecí prsa, vejce, sýr cihla, česnek

Postup přípravy

Naklepaná kuřecí prsa posolíme a potřeme česnekem.
Do rozšlehaného vejce vmícháme nastrouhaný sýr, hustotu musíte odhadnout, spíš ridší, ale zas aby to drželo. Pokud bude moc…

Zobrazit více...
DORTY
DORT LOĎ

DORT LOĎ

Potřebné ingredience

pro inspiraci

Postup přípravy

k narozeninám :-)

Zobrazit více...
DORTY
DORT HOUBIČKA

DORT HOUBIČKA

Potřebné ingredience

Pro inspiraci :-)

Postup přípravy

K narozeninám

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Jemné bramborové placičky  - rychlé a moc dobré  :-)

Jemné bramborové placičky - rychlé a moc dobré :-)

Potřebné ingredience

400g brambor, 3 vejce, 120ml smetany , 6 polévkových lžic polohrubé mouky, sůl, olej na smažení.

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme, omyjeme, najemno nastrouháme. Necháme je chvilku odstát a pak z ních vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, smetanu, polohrubou mouku a ze všech…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Bramborové taštičky s povidly

Bramborové taštičky s povidly

Potřebné ingredience

1 kg brambor, 50 g loupaných mandlí (nemusí být - nedávám protože mi nechutnají), 240 g švestkových povidel (já kupuji to větší balení 420g - mám raději více náplně :-)) , 200g hrubé mouky, 100 g krupice, sůl,
80 g perníku na strouhání (nemusí být - lze nahradit strouhaným tvarohem nebo nemusíme dávat ani jedno z toho), 100g moučkového cukru na posypání, 100 g másla na omaštění (př. Hera nebo stolní máslo).

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Vyloupané mandle nahrubo nasekáme (nemusíme dávat) a smícháme s povidly.
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
VIETNAMSKÉ NUDLE

VIETNAMSKÉ NUDLE

Potřebné ingredience

Nudle - jen kulaté, mrkev, pekingské zelí, olej, kuřecí maso, tmavá sójová omáčka, koření (barbecue, směs na kuře)

Postup přípravy

Nudle si spaříme podle návodu, slejeme a dáme stranou. Nakrájíme nadrobno kuřecí prsa, který nakořeníme a zprudka osmahneme na oleji. Koření dáme víc, aby nakonec ochutilo všechnu…

Zobrazit více...
HOUBY
Rizoto z pohanky a hub

Rizoto z pohanky a hub

Potřebné ingredience

1 čtvrtlitrový hrnek suché pohanky (tzn. asi 200 g), 1 cibule, 5 stroužků česneku, houby (čerstvé, mražené nebo sušené) - množství podle chuti, sůl, pepř, olej, máslo (nemusí být)

Postup přípravy

Houby podusit do měkka, přidávám k nim i trochu Solčanky (pokud jsou houby sušené, namočit je dostatečně včas).

Cibuli nakrájet na měsíčky, česnek na plátky.

Pohanku…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
mochomůrky

mochomůrky

Potřebné ingredience

Vajíčka, rajče, tvaroh nebo tavený sýr, pomazánka - záleží na chuti a fantazii. pažitka nebo list salátu..

Postup přípravy

Vajíčka uvaříme na tvrdo a skrojíme tak aby stála, rajče rozpůlíme, vyndáme jadýrka a posadíme na vajíčko, můžeme i nalepit pomazánkou... celé dáme na talířek bud do pomazánky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Potřebné ingredience

suroviny potřebné na plech:
500 g hladké mouky,
200 g cukru,
2 vanilkové cukry,
špetka soli,
4 žloutky,
250 g změklého másla /Hery/ -
na náplň: rebarbora /asi 800 g/, 400 g cukru, 100 g mandlových lupínků, 4 bílky

Postup přípravy

Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme v chladničce asi 30 minut odpočinout. Mezitím spaříme nakrájenou a oloupanou rebarboru /nebude pak tolik kyselá/ a necháme vychladnout.…

Zobrazit více...
HOUBY
SÝROVÉ ŠPÍZY SE ŽAMPIONY

SÝROVÉ ŠPÍZY SE ŽAMPIONY

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby potřebujeme: asi 150g tvrdého sýra,100g-150g anglické slaniny,200-250g žampionů a kečup..Na trojobal: hl.mouku,2 vajíčka,sůl,strouhanku.
Olej na smažení.
Jehly na špíz.

Postup přípravy

Žampiony,sýr a slaninu pokrájíme na větší kousky a střídavě napichujeme na jehlu.Můžeme potřít kečupem a obalujeme v troobalu.
Smažíme v oleji a podáváme s bramborem,tatarkou…

Zobrazit více...

Kategorie