CHLEBOVÁ PIZZA (VAŘÍME S METREM)
Potřebné ingredience
2 cibule, 2 lžíce másla nebo margarínu, 2 čajové párky, 1/8l mléka, 3 lžíce kečupu, pepř, 1 zelená paprika, 1 velký nebo 4 malé pizza chleby, 75g nastrouhaného sýra. (doba přípravy cca 25minut)
Postup přípravy
Jednu cibuli oloupeme a nasekáme, lehce ji osmahneme na pánvi. Párek oloupeme a vidličkou rozmačkáme, přidáme k cibuli, opečeme. Přidáme mléko, podusíme, přimícháme kečup a trochu…
Krůtí ragů na bílém víně
Potřebné ingredience
600g vykostěného krůtího stehna, olej, 200g cibule, mletá sladká paprika, 1 žlutá nebo zelená paprika,2 rajčata, 800g brambor, 2 stroužky česneku, drcený kmín, špetka chilli, 1 sklenka bílého vína, sůl
Postup přípravy
Krůtí stehno jemně naklepeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Drobně nakrájené cibule zpěníme na oleji, stáhneme z ohně a vmícháme mletou papriku. Do vymaštěného kastrolu…
Krabí salát
Potřebné ingredience
3 balení krabích tyčinek,
1 větší, nebo 2 menší konzervy nakládané sladké kukuřice ( ne klasy...bez šťávy....nechat okapat ),
1-2 ks červené papriky - dle velikosti,
1 malá majonéza,
1 bílý jogurt
(sůl, pepř).
Postup přípravy
Krabí tyčinky po rozmrazení zbavíme obalů a nakrájíme na malé dílky. Červenou papriku očistíme a taktéž nakrájíme na kousky. Všechny ingredience smícháme.
Pokud salátek děláme…
Žraločí dort-podle Apetitu
Potřebné ingredience
1 sáček žluté práškové želatiny (použila jsem bezbarvou na dort a rozmíchala ve žluté ovocné šťávě),3 lžíce cukru, želatinové bonbóny ve tvaru žraloků , ryb nebo dalších mořských potvor,1 vanilkový pudink, 400ml mléka,2 lžíce cukru
Postup přípravy
Ze 300ml vody (šťávy),cukru a želatiny připravte želé.Formu vtřete olejem nečbo vyložte potr.fólií.Želatinu nechte 10min.chladnout,pak ji -ještě teplou-vlijte do formy.Počkejte…
Netradiční dort-kyblík s pískem podle Apetitu
Potřebné ingredience
1 dortový korpus,2 skleničky jablečné přesnídávky,1 kel.bílého jogurtu,150g rozdrcených piškotů,čokoládové mušle na ozdobu (děti jimi můžou krmit maminku :-))
Postup přípravy
Upečený korpus rozkrájejte na kostičky a pokryjte jimi dno (nového čistého) kyblíku,přelijte částí přesnídávky.Pak vrstvěte korpus, jogurt,korpus, přesnídávku.Skončete…
SKOŘICOVÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
4vejce,
20dkg cukru,
20dkg polohrubé mouky,
1dcl oleje,
1dcl vody,
2vanil.pudinky,
3/4mléka,
1prášek do pečiva,
navrh-2-3zakys.smetany,
skořice nebo skořicový cukr.
Postup přípravy
Vejce a cukr utřeme do pěny,potom přidáme mouku,olej,vodu a pr.do pečiva.Vše smícháme a vylejeme na plech(já si dávám na plech místo vymazání pečící papír-nemusím plech pak drbat…
ČOČKOVÝ SALÁT
Potřebné ingredience
Čočka Cibule Česnek, Sterilované červené zelí Sůl, pepř, sušený kopr Ocet, olej
Postup přípravy
1. Čočku necháme 24 hodin namočenou
2. Uvaříme, nesmí se rozvařit
3. Uvařenou čočku promícháme se syrovou nakrájenou cibulí (velmi na jemno)
4. Přidáme česnek, buď…
ŠPAGETY HOLLYWOODSKÉ HVĚZDY
Potřebné ingredience
Špagety
Salám (šunka)
Česnek
Olej
Vedeta
Sůl, pepř
Postup přípravy
1. Dáme vařit špagety
2. Na oleji opečeme na kostičky šunku a na plátky česnek, okořeníme vedetou
3. Směs dáme na špagety
4. Zasypeme sýrem
LETNÍ POHLAZENÍ -OSVĚŽENÍČKOOO
Potřebné ingredience
TĚSTO:1 1/2 HRNKU POL.MOUKY , 1HRNEK CUKRU ,1 VEJCE , 1 HRNEK MÉKA , 1/2 HRNKU OLEJE , 1 PRÁŠEK DO PEČIVA ,VOCE PODLE TOHO CO MÁTE DOMA
ŽELÉ:0,5 L VODY ,0,5 L ŠTÁVY TŘEBA Z KOMPOTU ,2 VANIL..PUDINGY
Postup přípravy
TĚSTO UDĚLÁME Z PŘÍSAD PEČEME NA PRUDKO 15 MINUT .PO UVEČENÍ NECHÁME SCHLADNOUT A DÁVAME OVOCE MEZI TÍM JSME SI UŽ PŘIPRAVILI ŽELÉ KTERÉ TROCHU VYCHLADLÉ NALIJEM NA OVOCE SROVNÁME…
HALUŠKY SE ZELÍM A UZENÝM - JAK JE DĚLÁM JÁ :-)
Potřebné ingredience
na halušky - 3 hrnky polohrubé mouky, 1 vejce, 1 a půl hrnku vody, sůl; na zelí - 1 kg kysaného zelí v sáčku, olej, 2 menší nebo 1 větší cibuli, polohr. mouku na poprášení, 3-4 polévkové lžíce cukru krystal; 40 dkg uzenýho - já použila uzenou vepřovou rolku, dá se i anglická.... kdo co má rád
Postup přípravy
Zelí uvaříme klasika - i s nálevem dáme do hrnce, přidáme 3 - 4 pol. lžíce cukru, chvilku dusíme, pak sundáme poklici, aby se nálev vyvařil, asi po 40 minutách (každý zelí je jiný…