Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka z pekárny

Vánočka z pekárny

Potřebné ingredience

Na těsto: 200 ml mléka, 200 g rozpuštěného másla nebo hery, 3 rozšlehané žloutky, 500 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 čajová lžička soli, 3 čajové lžičky sušené citronové kůry, 1,5 čajové lžičky sušeného droždí. Rozinky.

Postup přípravy

Všechny ingredience v uvedeném pořadí vložíme do domácí pekárny a zapneme program I. Klasik, kůrka střední, velikost I.
Po zvukovém signálu přidáme dvě hrstě rozinek.
Po…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládová bábovka

Čokoládová bábovka

Potřebné ingredience

100g hořké čokolády,200g změklého másla nebo hery,200g cukru,špetka soli,1 vanilkový cukr,4 vejce,150g pol.mouky,75g solamylu,1 kávovou lžičku prášku do pečiva,75g pičkotů,rum

Postup přípravy

Čokoládu nakrájíme najemno,piškoty rozlámem a pokapem rumem.Potom ušleháme tuk,cukr,sůl a van.cukr do pěny,postupně přidáme celá vejce.Do této pěny vmícháme pol.mouku smíchanou s…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Jahodový milkshake

Jahodový milkshake

Potřebné ingredience

0,5l dobře vychlazeného mléka
200ml vanilkové zmrzliny
350g jahod
150ml smetany

Postup přípravy

Mléko, zmrzlinu a dobře omyté a na kousky pokrájené jahody vložíme do mixéru a mixujeme 1-2 minuty, až je nápoj hladký a napěněný.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Nákyp z jablek a banánů

Nákyp z jablek a banánů

Potřebné ingredience

2 jablka, 2 banány, pomeranč, balíček dětských piškotů, lžíci másla, trochu mléka (není nutné)

Postup přípravy

Nahrubo nastrouhaná jablka rozložíme do vymazané zapékací misky střídavě s kolečky banánů a prosypáváme rozdrcenými piškoty. Každou vrstvu pokapeme pomerančovou šťávou. Podle…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Malinová zmrzlinka s banánem

Malinová zmrzlinka s banánem

Potřebné ingredience

Na 1 porci: 100g mražených malin, 1 banán

Postup přípravy

Mražené maliny a nakrájený banán nasypeme do mixéru,krátce rozmixujeme a zmrzlinka je hotová.:o) Její chutí budete příjemně překvapeni.
Je to mňamka a halvně bez cukru, banánek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BOSKOVICKÝ MĚŠEC

BOSKOVICKÝ MĚŠEC

Potřebné ingredience

 600 g vepřové kýty
 200 g klobásy
 80 g slaniny
 200 g kysaného zelí
 100 ml smetany
 80 g cibule
 60 g tuku
 100 ml vývaru
 1 vejce
 hladká mouka, sůl, pepř, mletá paprika, kari

Postup přípravy

1. Z kýty nakrájíme řízky, naklepeme, naplníme zelím, plátkem slaniny, dílkem vejce uvařeným natvrdo a klobásou.
2. Naplněné maso zabalíme do tvaru měšce a nahoře svážeme nití…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BEEF SOTE

BEEF SOTE

Potřebné ingredience

 Maso hovězí (nebo vepřové)
 Cibule
 Kapie (čerstvá, sterilovaná)
 Kyselý okurek
 Pepř, česnek, sůl

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji dozlatova
2. Přidáme maso na drobné nudličky a spolu s cibulí opečeme, osolíme, opepříme.
3. Červenou papriku nakrájíme na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
VEPŘOVÉ MASO NA SMETANĚ

VEPŘOVÉ MASO NA SMETANĚ

Potřebné ingredience

 600 g vepřového (z kýty, plecka)
 sůl, mletý pepř
 40 g sádla
 1 cibule
 2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel
 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření
 masový vývar
 30 g hladké mouky
 2,5 dcl smetany
 cukr, citronová šťáva

Postup přípravy

1. Maso posolíme, opepříme a opečeme na sádle
2. Potom přidáme drobně nasekanou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření.
3. Podlijeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
RAJSKÁ OMÁČKA

RAJSKÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

 Olej
 Hladká mouka
 Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
 Cibule
 150 g rajského protlaku
 20 kuliček pepře, 1-2 bobkové listy,
 3 kuličky nového koření
 sůl, cukr, ocet – citronová šťáva
 7-8 dcl vývaru

Postup přípravy

1. Na rozpáleném tuku osmažíme během 10 minut zeleninu na kostičky a cibuli
2. Přidáme mouku a za stálého míchání uděláme jíšku
3. Vmícháme koření, zalijeme teplým vývarem,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Šneci

Šneci

Potřebné ingredience

14 dkg hladké mouky

14 dkg tuku /másla/

2 žloutky

2 dkg kvasnic nebo 1 malá lžička sušených



Nádivka : 14 dkg ořechů mletých, 14 dkg cukru se zamích do sněhu ze 2 bílku.

Postup přípravy

Zadělat těsto a nechat asi 2 hod. v chladnu odpočinout.

Potom rozdělím asi na dva díly, rozválím plát na něj namažu nádivku, stočím jako roládu a nití krájím plátky…

Zobrazit více...

Kategorie