Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Kaše z ovesných vloček

Kaše z ovesných vloček

Potřebné ingredience

0,5 l mléka; 110-125 g ovesných vloček; 40 g másla; 3 lžíce čekankového sirupu

Postup přípravy

1. Do hrnce si dáme ohřát mléko, přidáme čekankový sirup a máslo; 2. Až začne vřít, přisypeme vločky a za stálého míchání vaříme dokud kaše nezhoustne; 3. Dáme na talíře a můžeme…

Zobrazit více...
DORTY
pre vinára

pre vinára

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný štrůdlík

Jablečný štrůdlík

Potřebné ingredience

150g hladké mouky, 150g polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 100g moučkového cukru, 120g Hery, 1 ks vejce, 3-4 větší jablka, cukr na oslazení a skořice.

Postup přípravy

Do mísy nasypu všechny sypké suroviny, přidám Heru (strouhanou nebo nakrájenou) a rozmělním ji s mouku. Potom přidám vejce a zpracuji těsto. Těsto rozdělím na 2 díly a vyválím…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Krtkův dortík

Krtkův dortík

Potřebné ingredience

SUROVINY (forma-otevírací čtverec 26x26): Korpus: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 3 PL kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka. Krém: 250 g tvarohu, 400 g zakysané smetany, 250ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 2 PL cukru krupice, 100g strouhané čokolády, 1 sáček práškové želatiny. Pudink do krému: 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 300 ml mléka, 2 PL cukru. Meruňková marmeláda, 3-4 banány.

Postup přípravy

Mouky smíchám s práškem do pečiva a kakaem. Bílky si vyšlehám dotuha.r Do misky dám žloutky s cukrem a postupně zašlehávám olej dohladka. Potom přidávám na střídačku mouku s…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Brazilské pao (bezpepkové tapiokové bochánky)

Brazilské pao (bezpepkové tapiokové bochánky)

Potřebné ingredience

400g tapiokové mouky, 50 - 100g strouhaného parmazánu (s 50g nadýchanější, s 90g "gelové"), 1 a půl vejce nebo dvě malá (cca 75 - 85g), 200g tekutiny (voda + mléko), 80g oleje, sůl, pepř

Postup přípravy

Tekutinu s olejem zahřejeme a vlijeme k mouce, osolíme opepříme a zamícháme. Necháme vychladnout a přidáme parmazán a vejce. Necháme zcela vychladnout, můžeme připravit předem…

Zobrazit více...
DORTY
SNĚHURKA A SEDM TRPASLÍKŮ

SNĚHURKA A SEDM TRPASLÍKŮ

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

VANILKOVO ANANASOVÝ KORPUS
KRÉM: mascarponovo smetanový + smetanovo čokoládový
PROKLÁDÁNO KOUSKY ANANASU
POTAŽENO: BÍLÝM FONDÁNEM
MALOVÁNÍ: gelovými potravinářskými…

Zobrazit více...
DORTY
Zajíček

Zajíček

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé jahody, mražené maliny, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
DORTY
Růže a zlaté ornamenty

Růže a zlaté ornamenty

Potřebné ingredience

bezlepkový karamelový korpus, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé jahody, mražené maliny, smartflex velvet

DORTY
Makronkový drip cake

Makronkový drip cake

Potřebné ingredience

spodní patro: kakaový korpus, karamelová šlehačka, banány; horní patro: red velvet, vanilkové mascarpone, maliny; ganache, makronky, sultánky, sněhové pusinky

Postup přípravy

pro mého dědu k 90. narozeninám

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečno-skořicový chlebíček-HRNKOVÝ

Jablečno-skořicový chlebíček-HRNKOVÝ

Potřebné ingredience

1/3 hrnku třtinový cukr+1ČL ml.skořice=smíchat / 1 a 1/2 hrnku hladké mouky+1 a 3/4 ČL prdopeček=smíchat / 2 vejce + 2/3 hrnku cukr moučka+1 a 1/2 ČL vanilkový extrakt+1/2 hrmku změklého másla/olej=ušlehat /1/2 hrnku mléka(dala jsem kelímek zakysané smetany), 1-2 jablka

Postup přípravy

těsto: vymíchat vejce s cukrem, van. extraktem, přidáme máslo nebo olej(já používám do všech chlebíčků jen olej, je to vláčnější), mléko a mouku s prdopečem. Polovinu těsta dáme…

Zobrazit více...

Kategorie