Kaše z ovesných vloček
Potřebné ingredience
0,5 l mléka; 110-125 g ovesných vloček; 40 g másla; 3 lžíce čekankového sirupu
Postup přípravy
1. Do hrnce si dáme ohřát mléko, přidáme čekankový sirup a máslo; 2. Až začne vřít, přisypeme vločky a za stálého míchání vaříme dokud kaše nezhoustne; 3. Dáme na talíře a můžeme…
Jablečný štrůdlík
Potřebné ingredience
150g hladké mouky, 150g polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 100g moučkového cukru, 120g Hery, 1 ks vejce, 3-4 větší jablka, cukr na oslazení a skořice.
Postup přípravy
Do mísy nasypu všechny sypké suroviny, přidám Heru (strouhanou nebo nakrájenou) a rozmělním ji s mouku. Potom přidám vejce a zpracuji těsto. Těsto rozdělím na 2 díly a vyválím…
Krtkův dortík
Potřebné ingredience
SUROVINY (forma-otevírací čtverec 26x26): Korpus: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 3 PL kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka. Krém: 250 g tvarohu, 400 g zakysané smetany, 250ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 2 PL cukru krupice, 100g strouhané čokolády, 1 sáček práškové želatiny. Pudink do krému: 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 300 ml mléka, 2 PL cukru. Meruňková marmeláda, 3-4 banány.
Postup přípravy
Mouky smíchám s práškem do pečiva a kakaem. Bílky si vyšlehám dotuha.r Do misky dám žloutky s cukrem a postupně zašlehávám olej dohladka. Potom přidávám na střídačku mouku s…
Brazilské pao (bezpepkové tapiokové bochánky)
Potřebné ingredience
400g tapiokové mouky, 50 - 100g strouhaného parmazánu (s 50g nadýchanější, s 90g "gelové"), 1 a půl vejce nebo dvě malá (cca 75 - 85g), 200g tekutiny (voda + mléko), 80g oleje, sůl, pepř
Postup přípravy
Tekutinu s olejem zahřejeme a vlijeme k mouce, osolíme opepříme a zamícháme. Necháme vychladnout a přidáme parmazán a vejce. Necháme zcela vychladnout, můžeme připravit předem…
SNĚHURKA A SEDM TRPASLÍKŮ
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
VANILKOVO ANANASOVÝ KORPUS
KRÉM: mascarponovo smetanový + smetanovo čokoládový
PROKLÁDÁNO KOUSKY ANANASU
POTAŽENO: BÍLÝM FONDÁNEM
MALOVÁNÍ: gelovými potravinářskými…
Zajíček
Potřebné ingredience
světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé jahody, mražené maliny, smartflex velvet
Růže a zlaté ornamenty
Potřebné ingredience
bezlepkový karamelový korpus, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé jahody, mražené maliny, smartflex velvet
Makronkový drip cake
Potřebné ingredience
spodní patro: kakaový korpus, karamelová šlehačka, banány; horní patro: red velvet, vanilkové mascarpone, maliny; ganache, makronky, sultánky, sněhové pusinky
Jablečno-skořicový chlebíček-HRNKOVÝ
Potřebné ingredience
1/3 hrnku třtinový cukr+1ČL ml.skořice=smíchat / 1 a 1/2 hrnku hladké mouky+1 a 3/4 ČL prdopeček=smíchat / 2 vejce + 2/3 hrnku cukr moučka+1 a 1/2 ČL vanilkový extrakt+1/2 hrmku změklého másla/olej=ušlehat /1/2 hrnku mléka(dala jsem kelímek zakysané smetany), 1-2 jablka
Postup přípravy
těsto: vymíchat vejce s cukrem, van. extraktem, přidáme máslo nebo olej(já používám do všech chlebíčků jen olej, je to vláčnější), mléko a mouku s prdopečem. Polovinu těsta dáme…