MINECRAFT pro MÍŠU
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS CITRONOVÝ: zelený + modrý
KRÉM: smetanovo-mascarponový + máslovo-pudinkový s citronovou šťávou
MARMELÁDA: kyselkavá meruňková
FONDÁN: obarvený 6 barvami,…
Sušenky s čokoládou
Potřebné ingredience
90g másla, 1 žloutek, 20g třtinového cukru, 140g špaldové celozrnné mouky. Vysokoprocentní čokoláda, bílá čokoláda.
Datlové tyčinky
Potřebné ingredience
170g datlové pasty, 50g kokosu, 1 lžíce kakaa, trochu kešu ořechů
Postup přípravy
Strouhaný kokos ještě umeleme ve foodprocesoru na velice jemnou moučku (není nezbytně nutné, ale tyčinky budou sušší). Vše, kromě ořechů, smícháme a vypracujeme. Vznikne mírně…
Štědrák
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky, 120g měkkého másla, 300g mléka, 50g cukru, 20g droždí, 3 žloutky. Náplň: maková (mletý mák, mléko, cukr), ořechová (mleté vlašské ořechy, mléko, cukr), povidla. Vejce na potření
Postup přípravy
Vypracujeme kynuté těsto e necháme asi hodinu kynout. Poté rozdělíme na 4 kusy a z každého vyválíme tenkou placku. Do vyššího pekáčku s pečícím papírem postupně vrstvíme pláty…
Datlová zmrzlina
Potřebné ingredience
300g plnotučného mléka, 90g datlové pasty, 250g šlehačky, 3 malé žloutky, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce rumu, hrst opražených vlašských ořechů
Postup přípravy
Na mírném ohni zahříváme mléko s datlovou pastou, dokud se pasta nerozpustí (když je moc tuhá, můžeme použít tyčový mixér). Po rozpuštění přidáme polovinu smetany a zahříváme…
ANANASOVÉ MINIKOLÁČKY s kandovanou třešní
Potřebné ingredience
1 balíček domácího listového těsta (nebo kupovaného), ananasová kolečka, kandované třešně, trochu mléka na potírání těsta, tekutý med na pokapání upečených koláčků nebo vanilkový cukr smíchaný s moučkovým.
Postup přípravy
Listové těsto vyválíme a vykrájíme kulatou formičkou na velikost o něco větší, než jsou ananasová kolečka.
Dále z plátu těsta nakrájíme proužky o šířce 1 cm. Ke každému…
Focaccia
Potřebné ingredience
Preferment: 125g hladké mouky, 150g vody, 10g droždí. Těsto: 375g hladké mouky, 150g vody, 1 lžíce olivového oleje, 10g sladěnky, 10g soli. Olivový olej.
Postup přípravy
Smícháme suroviny na preferment a necháme 1,5 hodiny kynout. Poté přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme kynuté těsto. Potřeme ho olejem a necháme v míse kynout. 4x po deseti…
Mrkvové kari
Potřebné ingredience
1 kg mrkve na větší kousky, římský kmín, kurkuma, hořčičné semínko, sůl, 400g kokosového mléka, 1 lžíce oleje, hrst petrželky
Postup přípravy
Na oleji orestujeme koření, přidáme mrkev a přilijeme asi 150g vody, osolíme. Necháme chvíli dusit. Po chvíli přidáme kokosové mléko a vaříme za občasného míchání, aby byla mrkev…
Švédské kuličky
Potřebné ingredience
500g mletého masa (250g krkovice, 250g hovězího zadního), sůl, pepř, mleté nové koření, muškátový ořech, 1 plátek toustového chleba, 3 lžíce mléka, 1 vejce, 250 - 300g vývaru, přepuštěné máslo, kopr, 3 lžíce šlehačky, 1 lžíce hladké mouky, 1 velká lžíce brusinek + k podávání
Postup přípravy
Maso smícháme s vejcem, chlebem namočeným v mléce, solí, kořením a koprem. Vytvarujeme malé kuličky a necháme v chladu minimálně hodinu odpočinout. Poté na másle osmažíme ze všech…
Vepřové kotlety na žampionech
Potřebné ingredience
5-6 vepřových kotlet, 300g drobných žampionů, 100g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 lžíce papriky, 300g vývaru, 4 lžíce šlehačky, 1 lžíce hladké mouky, petrželka, olej
Postup přípravy
Maso po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a orestujeme na lžíce oleje. Přidáme nakrájenou slaninu, přepůlené žampiony a papriku. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Poté maso…