Špenátový dort s ovocem
Potřebné ingredience
Zelený korpus : 5 vajec, 1/2 hrnku oleje, 120g polohrubá mouka, 120g cukr krystal , soda, ořechy, slunečnicové semínka, špenátový protlak, mandlové a rumové aroma, vanilkový cukr, citronová kůra a šťáva z jednoho citronu. Čokoládový korpus : 4 vejce, 100 g cukr, 100 g polohrubé mouky, kakao, trochu mléka Bílý krém :mascarpone, šlehačka, ztuzovač, trochu salka Čokoládový krém : zakysané smetana, nutela Čokoládová poleva : čokoláda na vaření a ztužený tuk Na ozdobu : jahody, borůvky, maliny, máta
Postup přípravy
Korpus zelený : oddělit bílek od žloutku, nejdříve vyšleháme žloutky z cukrem do pěny, přidat 5 lžiček vody. Potom přidat olej, a špenátový protlak, který nechte prvně vykapat a…
Kváskové koláče
Potřebné ingredience
Těsto: kvásek - 1 lžíce (pěstuji ze Schar B), 100 ml vody, 200 g Jizerky, 50 g pohankové mouky, 100 ml mléka, 1 lžíce psyllia, 40 g cukru, 60 ml oleje, 1 malé vajíčko + na potření (nebo vzít velké, část dát do těsta a část si nechat na potření) Náplň: tvaroh + vanilkový cukr podle chuti
Postup přípravy
Kvásek, 100 ml vody, 100 g Jizerky smíchat a nechat v míse s poklopem nebo přetažené folií 12 hodin kvasit. Ve 100 ml mléka nechat nabobtnat aspoň na 1hodinu 1 lžíci psyllia.
Kosmonaut
Potřebné ingredience
kakaový korpus, pařížský krém, banány, smartflex velvet, tisk na fondán
Scooby Doo
Potřebné ingredience
světlý korpus, vanilkový krém s mascarpone, jahody, banány, smartflex velvet, tisk na jedlý papír
Bart Simpson
Potřebné ingredience
světlý korpus, vanmilkový krém s mascarpone, jahody, smartflex velvet, tisk na fondán