Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Trhané vepřové v bulkách

Trhané vepřové v bulkách

Potřebné ingredience

* TRHANÉ VEPŘOVÉ: 1 kg libového vepřového masa bez kosti (plec, kýta...), 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce mleté červené papriky, ½ lžičky sušeného česneku, ½ lžičky sušeného zázvoru, 1 lžička soli, ¼ lžičky skořice, 25 ml jablečného octa, 100 ml vody; * BULKY: omládek (100 ml mléka, 1 lžíce Sladěnky, 125 g hladké mouky, ½ kostky čerstvého droždí), dále do těsta 140 ml mléka, 1 vejce, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžička soli, 125 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, Na potření: žloutek + trocha mléka, na posypání semínka (sezam, len...); * OBLOHA: kyselé okurky, rajčata, cibule, zelené saláty, olivy, nakládaná zelenina nebo houby, uvařená vejce...

Postup přípravy

(Skvělé trhané maso - inspirace z webu pradobroty.)

Do hrnce nalít vodu + jablečný ocet.

V misce smíchat cukr + papriku + česnek + zázvor + sůl + skořici
Maso v…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule v bramborách

Masové koule v bramborách

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (mix hovězí + vepřové), 1 šalotka, ½ lžičky sladké papriky, ¼ lžičky sušeného česneku, 1 lžíce mléka, 1 vejce, sůl, pepř, strouhanka, brambory, kousek másla na vymazání hrnce, 50-100 ml vody na podlití, plátky tvrdého sýra (eidam, gouda...)

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny: šalotku pokrájet na drobno, brambory pokrájet na kolečka cca 1 cm silná.

V míse smíchat mleté maso + šalotku + vejce + mléko + papriku +…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Babiččin mramorovaný beránek nebo bábovka

Babiččin mramorovaný beránek nebo bábovka

Potřebné ingredience

130 g Hera, 250 g cukru, 4 vejce, 1,25 dcl mléka, 250 g polohrubá mouka, 20 g kakao, 50 g mleté ořechy, ½ prášku do pečiva, sůl.

Postup přípravy

Tento recept jsem před 20 lety dostala od babičky a je naprosto skvělý.rnrnDůkladně vymažeme formu a vysypeme strouhankou. Dáme si záležet, jinak beránek nepůjde vyklopit.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
NAKLÁDANÉ BÍLÉ MASÍČKO- šťavnaté a voňavé

NAKLÁDANÉ BÍLÉ MASÍČKO- šťavnaté a voňavé

Potřebné ingredience

Ingredience do vývaru: 1,5 kg kuřecího, krůtího nebo králičího masa, 1 menší cibule, 1 menší pórek, 1 mrkev, 2 ks řapíkatého celeru, několik snítků čerstvého tymiánu (lze nahradit sušeným) pár lístků petržele, 3 kuličky jalovce. Ingredience pro naložení: 10 lístků šalvěje, 5 stroužků česneku, 10 kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 větvička rozmarýnu, 1 stonek čerstvého tymiánu, olivový olej (lze nahradit slunečnicovým), sůl.

Postup přípravy

Všechny suroviny kromě masa se vloží do hrnce se studenou vodou a nechají přejít varem. Vhodí se maso, uvaří do měkka a nechá se ve vývaru vychládnout. Pak se maso vyjme, osuší,…

Zobrazit více...
DORTY
Watch Apple

Watch Apple

Potřebné ingredience

Mramor korpus, tvaroh šlehačka jahody, světlý korpus, čokoládový krém, višně v gelu

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Blesk Mc Queen a Burák na jedlém papíru

Blesk Mc Queen a Burák na jedlém papíru

Potřebné ingredience

Mramor korou, tvaroh šlehačka, ovoce

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Krtek, mašinka  a kytky

Krtek, mašinka a kytky

Potřebné ingredience

Světlý korpus, tvarohový krém, K2 WI. Váha 4kg

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
DORTY
Casper

Casper

Potřebné ingredience

Čokoládový korpus, pařížská šlehačka. Váha 3kg

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí závitek - 4 variace

Kuřecí závitek - 4 variace

Potřebné ingredience

Naklepaná a osolená kuřecí prsa, hořčice, šunka (nebo debrecínka, kladenka, anglická slanina...), párek, okurka, možno i vajíčko.

Postup přípravy

Prsa naplníme, přehneme na půl a uzavřeme jehlami.

1) V trojobalu - obalíme v trojobalu a osmažíme.
2) Přírodně - okořeníme z obou stran mletým pepřem, nebo kořením na…

Zobrazit více...
DORTY
Dúhová

Dúhová

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...

Kategorie