Nutellová buchta
Potřebné ingredience
Těsto: 200g moučkového cukru, 1prdopeč, 250 ml mléka, 400g polohrubé mouky, 150 ml oleje, 1/2 vanilkového pudingu, 2 vejce Náplň: 4PL moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1PL kakaa, 150 ml mléka, 1 kakaový puding, 500g tvarohu, 1 vejce.........a nutella
Postup přípravy
Tento recept jsem našla někde na netu, nechtělo se mi o víkendu dělat nic náročného a tato rychlovka se mi docela líbila, tak jsem jí vyzkoušela.....není vůbec špatná
DROBENKOVÁ BUCHTA S PUDINGEM
Potřebné ingredience
60 dkg polohrubé mouky 25 dkg Hery 25 dkg moučkového cukru 1 vejce. Krém: 1 l mléka 2 vanilkové pudinky 1 vanilkový cukr 4 lžíce mletého cukru
Postup přípravy
POSTUP:
Z uvedených surovin uděláme drobenku. Polovinu nasypeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný, na to nalijeme horký pudink. Zasypeme druhým dílem drobenky a…
Kynuté buchtičky v minimuffinové formě
Potřebné ingredience
Těsto: 250 ml mléka, 100 g másla, 100 g cukru krupice, 2 žloutky, 500 g polohrubé a hladké mouky napůl, 30 g droždí, špetka soli, citronová kůra. Dále: náplň dle libosti, drobenka.
Postup přípravy
Abych využila formu na minimuffiny, zkouším v ní péct i kynuté těsto. A zatím se mi to líbí, je to něco jiného než klasické honzovky.
Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně s…
Sacher, Red velvet, Cheesecake
Potřebné ingredience
Sachr pařížská šlehačka, Red velvet mascarpone jahody, cheesecake a maliny.
Bezzubka a Škyťák
Potřebné ingredience
Spodní mramor korpus a čokoládový krém, vrchní světlý korpus s karamelový korpus, K2 WI, váha 4,8kg
My little pony
Potřebné ingredience
Světlý korpus mascapone jahody, K2 WI , 3,3kg
Arašídové košíčky s ganache
Potřebné ingredience
Korpus: 113 g másla, 113 g jemného arašídového másla, 100 g cukru krupice, 100 g třtinového cukru, 1 vejce, ½ lžičky vanilkového extraktu, 155 g hladké mouky, ¾ lžičky jedlé sody, špetka soli. Náplň: 150 g hořké čokolády, 150 ml 33% smetany. Dále: čokoládová poleva.
Postup přípravy
Změklé máslo s arašídovým máslem a cukry vyšleháme do pěny, lžící vmícháme vejce, vanilkový extrakt a mouku se sodou a solí. Děláme kuličky velikosti vlašského ořechu a ty…
PLNĚNÝ MASOVÝ KOLÁČ s mozzarellou
Potřebné ingredience
MASOVÝ KOLÁČ: ½ kg mletého hovězího masa, ½ kg mletého vepřového masa, 2 celá vejce, 1 hrst strouhanky na zahuštění, 1 špetka mletého pepře, 1 špetka uzené papriky v prášku, 1 špetka houbového koření (nemusí být), malá hrst drobně nakrájených čerstvých bylinek (bazalka, oregano), sůl. NÁPLŇ: Hustá rajčatová šťáva, mozzarella, šunka nebo anglická slanina, dušené houby, žampiony (popř. z konzervy-nemusí být).
Postup přípravy
Všechny ingredience na masový koláč pečlivě smícháme, dochutíme (kdo má rád zvýrazněnou chuť s česnekem, může přidat 1-2 stroužky, jemně utřené), vtlačíme do koláčové formy s…
ZDOBENÝ MEDOVNÍK
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
MEDOVÉ PLÁTY - na tento dort celkem 10 ks o rozměru 29x22 cm
KRÉM KARAMELOVÝ: 1 karamelové Salko, 300 g másla, 300 ml mléka + 1 karamelový pudink bez cukru
KRÉM SMETANOVÝ:…
Švédské Kanelbullar
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 500 g hladké mouky (pšeničná, špalda...), 250-300 ml mléka, 70 g rozpuštěného másla (Ghí), 25 g čerstvého droždí, 1 lžička mletého kardamomu, 40 g cukru, špetka soli; * NÁPLŇ: 50 g rozpuštěného másla, 40 g cukru krupice, 2 lžíce mleté skořice; * NA POVRCH: 1 rozšlehané vejce na potření, hrubý cukr na posypání (nahrazuji plátky mandlí)
Postup přípravy
Nejprve trochu ohřát mléko, máslo rozpustit.
Všechny suroviny na těsto v míse zpracovat do hladkého pružného těsta (možno zadělat v pekárně nebo klasicky).
Nechat kynout na…