Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Vepřová plec alá líčka

0.0
Vepřová plec alá líčka

Potřebné ingredience

cca 1 kg vepř. plece, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, jalovec, sůl, pepř, tymián, cca 250ml červeného vína, 1 lžíci šípkového džemu (či rybízovou marmeládu), lžíce celozrnné mouky

Postup přípravy

Na oleji orestuji větší kostky masa, vyjmu, na výpeku orestuji na hrubo nastrouhanou zeleninu, pak přidám na jemno nakrájenou cibuli, když je vše voňavé, vrátím maso, podliji vínem, přidám koření, a dle potřeby vodou. Po změknutí masa přidáme džem a můžeme jemně zahustit moukou, dle konzistence. Podáváme s bramborovou kaší, či šťouchaným bramborem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

stepankatynka 23. 11. 2013, 13:41
Dneska jsem vařila k obědu... Výborný (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie