(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Vepřová plec alá líčka
Potřebné ingredience
cca 1 kg vepř. plece, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, jalovec, sůl, pepř, tymián, cca 250ml červeného vína, 1 lžíci šípkového džemu (či rybízovou marmeládu), lžíce celozrnné mouky
Postup přípravy
Na oleji orestuji větší kostky masa, vyjmu, na výpeku orestuji na hrubo nastrouhanou zeleninu, pak přidám na jemno nakrájenou cibuli, když je vše voňavé, vrátím maso, podliji vínem, přidám koření, a dle potřeby vodou. Po změknutí masa přidáme džem a můžeme jemně zahustit moukou, dle konzistence. Podáváme s bramborovou kaší, či šťouchaným bramborem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
stepankatynka
(upraveno)
23. 11. 2013, 13:41
Dneska jsem vařila k obědu... Výborný