Mužičkovy k narodkam
ako inak, z lasky
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Jolana M. (Jolie) ID 20403 (10.4.2008, 20:59)
Úžasné umělecké dílo!!! (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (^) (F)

ODPOVĚDĚT
Dagmar K. (AEVICKA) ID 83867 (10.3.2008, 18:39)
Ivanko, dort k manželovým 50sátinám sklidil veliký úspěch. Ještě jednou moc děkuji, Dáša (Y) (clamp) (F)

ODPOVĚDĚT
Zuzana Š. (zuzaa) ID 511 (3.3.2008, 16:43)
Nádhera!!!!!!!!! Musím moc pochválit, jsou nejhezčí, co jsem tu viděla (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Dagmar K. (AEVICKA) ID 83867 (1.2.2008, 22:29)
Dobrý večer Ivo, jsem moc ráda, že jsi se ozvala. Popsala jsi to moc dobře a srozumitelně, jen se omlouvám, že jsem to četla až dnes. Teď už záleží jen na mé šikovnosti a uvidíme co z toho bude. Potom ti dám vědět jak to dopadlo. Ještě jednou děkuji a přeji pěkný večer. Dáša (Y) (X) (F)

ODPOVĚDĚT
Katka V. (pajda) ID 1795, mimibazar.cz/katkav (1.2.2008, 22:32)
:-p :-pMYSLÍM ŽE TO ZVLÁDNEŠ,UDĚLEJ ZE SÁDRY TY TVOJE- NIC NEPOKAZÍŠ (hello) (hello) (hello) (hello)DOBRŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ (L)

ODPOVĚDĚT
Tatjana L. (backa) ID 45446 (14.1.2008, 16:48)
Krásný dortík (Y) určitě se manžílkovi líbil.Hezky nazdobené jako živé (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Dagmar K. (AEVICKA) ID 83867 (10.1.2008, 16:07)
Dobrý den Ivo, velice obdivuji všechny vaše dorty. Jsou překrásné. Ale nejvíce mě zaujal dort"poprsi" je prostě úžasný. Taky mě balí pěčení a tak bych vás chtěla poprosit, jestli by jste mi prozradila jak jste docílila těch krásných bujných tvarů. Poleva je marcipánová? Manžel bude slavit 50, tak bych se pokusila o malé zpestření. Děkuji předem za jakokoliv radu. Dáša (Y) (^) :-o (clamp)

ODPOVĚDĚT
Ivana B. (iffko) ID 53769 (25.1.2008, 14:06)
Cecky pre manžela

Korpus je pečený v srdcovej forme, a ja som ho robila biely – klasiku.
Plnky sú tri
Jedna je čokoládová-nad parou
Druha nanuková-orechová.
Tretia je biela-nad parou
Povrch je obtiahnutý falošným marcipánom + dozdobený tým bielym krémom, ozdobnými guličkami a tak.

KORPUS:
Korpus srdce som rozrezala na 4-rovnake diely.
Ten spodný som nechala tak ako bol upečený.
Druhy som orezala tak asi o 1,5cm až 2cm – takže sa nám to srdiečko zmenšilo.
Tretí som urobila tiež menší, ale už nie tam ako sú prsia, to som nechala už tak.
No a zo štvrtého som vykrojila s pohárom dva kruhy, a potom ešte s menším pohárom ďalšie dva kruhy.
korpusy som potrela dzemom, kremom, najsok nanukovym, potom cokoladovym, a tak som to striedala. tu bielu plnku som pouziala na dotvarovanie vsetkych kriviek a vyhladenie.

FALOŠNY MARCIPAN :
10PL – praš.cukru (preosiať)
5PL – suš. Mlieka – plnotučné (preosiať)
1/2kl – medu
Potravinársku farbu (ružová-červená, hneda)
Voda – podľa potreby po lyžičkách
Cukor a mlieko zmiešame dohromady (odlož si bokom do misky cca 2PL), pridáme med a potravinársku farbu (cca. Odhadom)
Ja mam aj ružovú, tu mam z Anglicka, ale myslím že sa dá poriešiť aj červena. Keď jej tam dáš maličko dosiahneš tiež takú jemnú ružovú, myslím. Ak máš práškovú farbu, najskôr si ju zmiešaj s lyžicou vody aby bola tekutá. Nezostanú ti z nej hrudky v mase. Teda aspoň ja to tak robím. Ak máš tekutú, tak ju tam rovno pridaj, ťažko povedať koľko, po kvapkách, chceme len jemný odtieň. No a zvyšok opatrne s vodou a to už tu masu miešaj. Vodu vážne opatrne, aby si to nemala moc riedke a ani moc tvrdé, preto opatrne (tento problém mam ešte stále, neviem to presne odhadnúť). Ak by si to mala moc riedke tak tam pridaj z tej odloženej kôpky. No a miešaj, vaľkaj, hnieť, až kým to nie je hladké a lesklé. Na poťahovanie je lepšie keď je ta hmota malinko mäkšia ( nie moc tvrda, lebo by sa lámala). Na vysypanej doske opatrne vyvaľkať niečo väčšie ako torta, opatrne podobrať rukami a šikovno preniesť na tortu (pozor aby sa nelámalo, alebo neprepichlo prstami, na to sa príde, nemaj strach), rýchlo poupravovať, ponaťahovať, odrezať zvyšky a vyhladiť. Kde sú vzduchové bubliny prepichni ihlou a vytlač. Ak sa to niekde zlomilo a je to niekde na boku torty, tak to trosku upraviť a potom sa to dozdobí tým krémom na zaver ( to sa schová).
Zvyšky tejto hmoty daj dohromady a zafarbi na hnedo, ako som hovorila, miesiť až kým nie je hladké a lesklé. Vymodelovať placičku na ňu guličku, trosku pritlačiť a bradavka je na svete.
Zvyšok dozdobíme krémom a to už podľa fantázie, môžu sa takto pozakrývať aj pripadne praskliny v marcipáne, nie vždy sa to podarí.
no popisala som toho hodne, dufam ze sa podari.
pa
iva

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (nofik) ID 70354, mimibazar.cz/nofik (8.1.2008, 19:37)
Krásné dorty.Upekla by jste mi taky takový pro manžu.?

ODPOVĚDĚT
Ivana B. (iffko) ID 53769 (8.1.2008, 22:14)
ahojki,
nooo velmi rada by som potezila vasho manzilka, len problem je asi v tom ze zijem na slovensku a momentalne som zacala po 4 rocikoch doma aj pracovat, tak nejako aj tak nestiham. len tak tak to robim pre vlastnu rodinku. dceruska bude mat vo stvrtok 2-rociky tak jej by som mala tiez nieco zosmolit, ale zatial neviem vobec co. ale to vas isto nezaujima. nevadi. takze zatial a pa pa
iva

ODPOVĚDĚT
Petra K. (PetraPK29) ID 22381 (8.1.2008, 7:07)
;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) Tak ten je božskej (Y)

ODPOVĚDĚT
Blanka D. (skrdlina) ID 64058 (7.1.2008, 13:17)
;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o (clamp) (clamp) (clamp)

ODPOVĚDĚT