Puberta problém se skolou
Druhák na ucnaku. Syn dělá scény nechce tam chodit. Více v komentáři
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Martina R. (chelsenka) ID 13278 (1.12.2021, 18:44)
Určtiě bych řešila. V našem okolí rodina- syn odmítal chodit do druháku, tlačili na něj, prostě půjdeš a hotovo, kluk byl asi neštastný, možná se mu smáli spolužáci, rodiče měli pocit, že musí být chlap a jít, a dopadlo to tragicky - kluk skočil z okna a umřel. Určitě lepší řešit , než to nechat zajít takhle daleko..

ODPOVĚDĚT
Jaroslava P. (jpencik) ID 360397 (17.11.2021, 23:23)
Mám holky na osmiletém gymnáziu. Prostřední měla na ZŠ nejhorší známky, dostala se na gympl sice tak tak, ale odvolání se psát nemuselo. Teď je tam čtvrtý rok a stále je přesvědčená, že je to ta nejúžasnější škola na světě a většina pedagogů je strašně chytrá. Bylo jí skoro 14, když si na displeji mobilu měnila fotku učitelky za obrázek nějakého superhrdiny. Začínala s nepěknými známkami, teď možná bude mít i vyznamenání. Možná i ten váš syn na jiné škole bude nadšený a odrazí se to ve výsledcích. Já tedy původně chtěla s dcerou do poradny, aby doporučili směřování, ale když je spokojená a prospěch ok, budeme řešit až před maturitou.

ODPOVĚDĚT
Zuzana T. (princeznaK) ID 203820, mimibazar.cz/princeznak (15.11.2021, 18:23)
Každý se mi směje, když řeším školu dětí, že to objíždím a ptám se jich na jejich názor, bojím se právě tohohle, že jim nebude líbit, takže v klidu s ním projděte znovu školy ve vašem okolí a ať si vybere dle sebe ,co ho bude bavit :-$ tedy pokud bude chtít

ODPOVĚDĚT
Lucie Š. (Lua) ID 5573 (15.11.2021, 18:37)
Přesně takto jsem to dělala před dvěma roky s dcerou a taky se mi všichni smáli, že jsme všechny školy objížděli, ptali se, sháněli recence od studentů, rodičů. Měla vybrané dvě školy, chtěla studovat najednou obě dvě :-D Pak jsme si sedly a psaly pro a proti, škrtaly, přepisovaly, diskutovaly. Dnes je ve druhém ročníku SŠ, je fyzicky náročná, musí být na internátu, ale takhle spokojenou jsem ji dlouho neviděla. A teď to samé podstupuji se synem ,-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana T. (princeznaK) ID 203820, mimibazar.cz/princeznak (15.11.2021, 19:33)
Přesně mám syna v druhaku,max spokojen,holka osmá třída jezdíme, diskutujeme, vybíráme (Y)

ODPOVĚDĚT
Zdeňka R. (belohi) ID 123926 (15.11.2021, 9:34)
Možná to řešit i se školou? Třídním učitelem? Pokud má špatné známky, na střední škole by ho to taky nebavilo, protože by mu to nešlo. A jiný obor učňáku by nepomohl?

ODPOVĚDĚT
Nikola N. (Nikanikca55) ID 628857 (15.11.2021, 7:15)
Řešil někdo, jak a co jste udělali a jak tohle vydržet? Jsem už z něj nešťastná. Rozhodl se že tam nebude a ráno boje aby se vykopal a, šel tam. Vše jsme probírali po dobrém po zlém.. Rozhodl se že obor je na ho.. O. Že bude jednou podnikat a chce jít na střední školu. Známky na to nemá, hrozí mu tady už dvě 5. Ale nechapava jsem já.

ODPOVĚDĚT
Kateřina N. (noe) ID 12241 (upraveno 15.11.2021, 19:57)
Plně vás chápu,je o nervy to ustát,ale dejte trochu na syna,podmínka,že obor,ktery si vybere/asi zas od 1ročníku a to hned,je začátek roku//musí udělat.Naš syn po 2letech na prumce přešel zas do 2ročniku na obor mechanik seřizovač/s maturitou/a byl moc spokojený,bo měl praxi ,která mu na prumce chyběla,rád prostě maká,maturu má úspěšně za sebou a maká jak chtěl ,-),Mladší je truhlář a naštěstí ho to baví,zase s ním byly jiné problémy a ustát to,nás stálo půlku šedivé hlavy.Teď z něj je šikovný mladý muž,a doufám,že už to tak i zůstane.Přeji ať jste vy i váš syn šťastní |:o)

ODPOVĚDĚT
Petra P. (khanoompetra) ID 52488 (15.11.2021, 11:02)
Pokud je tam nešťastný, tak to řešte. Možná má špatné známky právě proto, že tenhle obor nemá rád a nic mu to neříká. Možná bych zkusila pedagogicko psychologickou poradnu, nebo nějaké testy předpokladů. Pokud by byl motivovaný, mohl by učení dohnat a na jaře zkusit prijímačky na jiný obor. Brachu dali rodiče na truhláře, nikdy to tam neměl rád, chtěl automechanika. Nikdy pak toho truhláře nedělal a dodnes to má rodičům za zlé. Zkuste si s nim sednout a vyřešit to, klidně i ve spolupráci se školou, případně si nechat poradit v té PPP.

ODPOVĚDĚT