| Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (31.8.2020, 11:04) |
Dělala jsem jogurt už několikrát, jogurtovač nemám. Mám teploměr jehlu, tím si hlídám teplotu mléka, pak rozdělím do skleniček a dám do peřin spolu s plastovou láhví naplněnou teplou vodou. Vždy mi zhoustnul. Za mě to bohatě stačí, netřeba si domácnost zahlcovat věcmi. Jak často budete ten jogurt dělat? A chuť, tak záleží, z jakého mléka děláte, jaké kultury používáte. Já jsem takhle několikrát množila jogurt z mlékárny Ohaře. A nám chutnal. Nebyl tak kyselý. Moje máma si kupovala Bulharské bakterie a ten mi přišel příliš kyselý. Ale ona prý i kyselost záleží na tom, jak dlouho necháte ten jogurt dlouho v teple množit.
ODPOVĚDĚT |