Danuše K. (dakram1) ID 267596 (17.3.2020, 5:50) |
Vůbec si nelámu hlavu nějakou kulturou. Koupím 1 neslazený bílý jogurt, ten dám do 1 l džbánku, přidám 1-2 lžíce sušeného mléka a 1/2 mléka. vše rozšlehám tyčovým mixérem...hlavně to sušené mléko...a doliji necelý 1/2 mléka a přelévám do skleniček (těch je šest). Jogurtovač zapnu na pomalejší jogurtování a nechám tak 10-12 hodin. Skleničky vyndám, na lince nechat vychladit a šup s ním do lednice. Mám jako stará babka cukrovku II. typu, tak si lebedím....bez cukru a vždy k ruce. Dokonce, když nechci jít koupit jogurt, tak použiji pro výrobu ten šestý.
ODPOVĚDĚT |
| Jitka H. (ruzenaji) ID 496059 (18.3.2020, 14:18) |
Souhlasím, i když při opakovaném použití je jogurt kyselejší. Mám zkušenosti, že vzít 1 jogurt z udělaných tak max do 3 várky. Pak je už lepší dát nový - ale ne Actimel či jiný cizí výrobce.... jogurty se škrobem. Osvědčil se mi KLASIK modrý. Možná by byl dobrý Hollandia jogurt.
ODPOVĚDĚT |
| | Jana H. (Anaj71) ID 351938, mimibazar.cz/anaj71 (19.3.2020, 10:35) |
...a než dáte do jogurtovače,tak nezahříváte??Já ho totiž zahřívám podle nějakého návodu na 70 stupnů a právě nejsem zatím moc spokojená,,,,,
ODPOVĚDĚT |
| | | Jitka H. (ruzenaji) ID 496059 (20.3.2020, 9:37) |
zahřívala jsem a pak už jen od oka- pohmatu. Myslím si, že 70st. je celkem dost. Měli jsme kravku a to vám byly jogurty... Pak i kozu, ale děti mi to moc už nechtěly. Nyní jsou dospělé a vzpomínají ... jak se měly dobře A před tím než byly jogurtovače, tak po naplnění šup do peřin. Taky se udělaly, ale déle to trvalo.
ODPOVĚDĚT |