Krém na zdobení dortů
Prosím o vyzkoušený a osvědčený krém na ozdobení dortu. Tak, aby byl tuhý - takový jako bývá na dortech z cukrárny. Děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Jindra S. (Jsouk) ID 224223 (8.10.2017, 16:54)
Karamelovo-kávový krém : Uvařit 2dcl černé kávy.Na plotně rozpustit 15 dkg cukru
a do toho ta káva, vařit do rozpuštění karamelu.Rozmíchat 1pudink.prášek +2 dcl mléka,vlijeme do karamelu a vše uvaříme - vychladnuté dáme do ušlehané Hery 37 dkg a dosladíme dle chuti.
Nebo:
Krém žloutkový : 3 celá vejce ,20 dkg písk.cukru -šlehat ve vodní lázni -vychladnout,
přidáme k 1 ks vyšlehaného másla stejné teploty .
(^)

ODPOVĚDĚT
šárka S. (sarix) ID 401874 (7.10.2017, 5:34)
já dělám 2 másla 1 slazené mléko rozšlehám apak přidávám postupně rozpuštěnou želatinu -dortové želé popřípadě trochu nutely když chci kakaový krém chvíli to trvá ale je krasně tuhy

ODPOVĚDĚT
Alžběta H. (babielis) ID 274348, mimibazar.cz/babielis (7.10.2017, 10:36)
Děkuji za tip, někdy vyzkouším (Y)

ODPOVĚDĚT
Kateřina A. (hagrid) ID 30949, mimibazar.cz/hagrid (6.10.2017, 20:10)
Litr mlíka, 4x pudink a 25dkg cukru. To svaříte a krátce provaříte, aby Vám při ochutnání nepadal škrob na jazyk. Dáte do stroje a necháte míchat do zchladnutí. Poté přidáte máslo z lednice nakrájené na malé kostičky. Postupně zašleháte a pak na největší rychlost vyšleháte jen krátce. Na litr mlíka by mělo být kilo másla, ale staçí i jen 3kostky. (F)

ODPOVĚDĚT
Alžběta H. (babielis) ID 274348, mimibazar.cz/babielis (7.10.2017, 10:40)
Tento recept mám, jen jsem udělala pouze 1/4 surovin a ještě mi spousta krému zbyla. Chtěla jsem pouze na zdobení :-), do dortu jsem dělala jiný krém - z mascarpone. Máslovo-pudinkový jsem ještě použila do košíčků a i tak hodně zbylo (smich)

ODPOVĚDĚT
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (7.10.2017, 7:08)
Dělám to podobně, ale dávám na necelý litr dva pudinky, 20 deka cukru a jen jedno máslo. Je lehčí a přesto taky tuhý. Postup mám ale obrácený: Vyšlehám máslo s cukrem a pak pomalu přidávám schladlý pudink, jinak se mi to většinou zdrclo.

ODPOVĚDĚT
Kateřina A. (hagrid) ID 30949, mimibazar.cz/hagrid (7.10.2017, 17:17)
Ve škole jsem se to učila takto a dělám s úspěchem již několik let.

ODPOVĚDĚT