Děvčata, prosím Vás, máte nějaký oblíbený recept na úpravu sladkovodní štiky? Není to zrovna levná ryba, tak bych ji ráda připravila chutně, podle osvědčeného receptu. Děkuji, Mirka
poslední fotografie v albu
Joe Cocker |
Nej recept na štikuJitka H. (ruzenaji) ID 496059 (upraveno 18.10.2016, 9:47) | Wau! Teď jsem to našla na internetu: http://prezentace.sikila.cz nebo taky do vyhledávače seznamu zadáte "rybářská kuchařka" ,dáte obrázky, a pak se Vám objeví menší náhledy kuchařek. Hledejte NÁHLED s 10 rybami a je tam připsané POLÉVKY 44X OSTATNÍ 74X.
ODPOVĚDĚT |
| Jitka H. (ruzenaji) ID 496059 (18.10.2016, 9:50) |
přidávám na vyhledání: na těchto webstránkách http://prezentace.sikila.cz kliknete po levé straně na složku: RŮZNÉ objeví se přehled prezentací, ale vy dole najedete na stránku /2/. Tam vložila prezentaci: RYBÁŘSKÁ KUCHAŘKA - Klevropa.
ODPOVĚDĚT |
| | Miroslava F. (mirandamiranda) ID 77590 (2.5.2017, 9:35) |
Jitko, mockrát Vám děkuji, netušila jsem, že mi ještě někdo odpoví. Kuchařku si stáhnu.
ODPOVĚDĚT |
|
Jitka H. (ruzenaji) ID 496059 (17.10.2016, 7:31) | Máte-li zájem, přepošlu Vám e-mailrybářskou kuchařku s 537 recepty. 10 druhů ryb, štika je v 57 receptech. kliknete na rybu a otevřou se její recepty, nebo si to pustíte jako prezentaci. Je to v Recepty.pps (2,11Mb). Napište e-mailovou adresu. Omlouvám se, pokud budou problémy s otevíráním. Přišlo mi to jako hromadně rozesílaný e-mail a občas to stagnuje a zlobí při otevírání. Já jsem si je pro jistotu vytiskla.
ODPOVĚDĚT |
|
Eva Magdalena B. (TIENTEE) ID 152907 (15.10.2016, 12:51) | Dělala jsem štiku, když jsem měla doma návštěvu z Kanady - byla výborná. Takto: Štiku osolit, proložit šalvějí, pokapat citrónovou šťávou a po celé délce hřbetu obložit plátky anglické slaniny. Upéci na másle. Příloha: brambory.
ODPOVĚDĚT |
| Miroslava F. (mirandamiranda) ID 77590 (16.10.2016, 9:04) |
Evo, děkuji Vám za recept, podobný postup mám od kolegyně, jenom místo šalvěje používá směs na ryby, kterou vyrábí pan Abrle. Je to jemné koření, moc dobré. http://www.bio-produkty.cz/produkty?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=55&category_id=14
ODPOVĚDĚT |
|
| Jitka H. (Jessie109) ID 426673 (15.10.2016, 11:50) | jakoukoli rybu na přírodno dělám takto: rybu osolím, přidám trochu sušeného tymiánu, větvičku rozmarýnu, pokapu trochu olivovým olejem, položím na rybu kousky másla a okolo ryb dám česnek ve slupce. Zaleju kapkou bílého vína a dám péc do trouby. Je to výborné.
ODPOVĚDĚT |
| Miroslava F. (mirandamiranda) ID 77590 (16.10.2016, 8:45) |
Děkuju moc Jitko, vyzkouším Váš recept jako první, s vínem vařím zřídka, a to mě láká. Mějte se pěkně a dík, že jste se podělila.
ODPOVĚDĚT |
|
| Vladimíra O. (Vlaber) ID 197075, mimibazar.cz/vlaber (15.10.2016, 11:35) | Tak my nejraději takto : ve skleněném pekáčku zpěnit cibulku s drobně nakrájeným špekem´.Štiku osolit,lehce opepřit a položit na to.Po dobu pečení v trubě polévat smetanou a tím výpekem.
ODPOVĚDĚT |
| Miroslava F. (mirandamiranda) ID 77590 (16.10.2016, 8:41) |
Vlaďko moc děkuju, v Jindříchově Hradci jsem jedla vynikajícího candáta, Vy tam v tom krásném městě víte, jak si pochutnat.
ODPOVĚDĚT |
|
| Lenka B. (LENNNA3) ID 109156, mimibazar.cz/lennna3 (15.10.2016, 8:19) | Je to mnohem chutnější, bělejší maso než kapr. Takže u nás dělá táta (jí to jen on, je rybář) na vánoce místo kapra. Klasicky v trojobalu.
ODPOVĚDĚT |
| Miroslava F. (mirandamiranda) ID 77590 (15.10.2016, 9:56) |
Děkuji Lenko, tatínek rybář je k nezaplacení pokud máte ovšem ryby ráda...
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (14.10.2016, 23:30) | jen pro zajímavost kolik stojí cca kilo štiky?
ODPOVĚDĚT |
| Miroslava F. (mirandamiranda) ID 77590 (15.10.2016, 9:51) |
V sádkách v Lahovicích od 250 Kč za kilogram, ale momentálně štiky nemají. V Rybárnách Praha 390 Kč za kg. V Brně 386 Kč/kg.
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (16.10.2016, 0:52) |
tak to jsou rakety, ze Švédska sem si jich teď asi 25 přivezla...zítra bude zrovna k obědu
ODPOVĚDĚT |
| | | Miroslava F. (mirandamiranda) ID 77590 (16.10.2016, 8:47) |
Co dodat - tak dobrou chuť a děkuji za Váš recept.
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (14.10.2016, 23:29) | za mě nevymýšlet žádné experimenty a jen osolit, opepřit trošku másla a dát péct do trouby...takto nám chutná asi nejvíce....... když grilujeme tak dávám ještě třeba čerstvé bylinky a naložim ji den dopředu a před grilováním bylinky odstraním....letos jsme je o dovolené jedli tři týdny snad každý den.
ODPOVĚDĚT |
| Miroslava F. (mirandamiranda) ID 77590 (15.10.2016, 9:53) |
Děkuji Lenko, tiše závidím
ODPOVĚDĚT |
|