![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110314/15/a220444-1300111471.jpg) | Jiří M. (henry007) ID 220444, mimibazar.cz/henry007 (5.8.2016, 10:33) |
Nevím zda pomůžu , ale moje babička která pocházela z Volyně dávala právě maliny a cukr ve stejném poměru..Stačilo povařit a sterilovat..Čaj se už potom nesladí a je to dobrota hlavně v zimě .
ODPOVĚDĚT |
![](//img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/fo.gif) | ![](//img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100605/21/a125836-1275767394.jpg) | Petra k. (petulisek) ID 125836 (5.8.2016, 22:13) |
Švagrová moji babičky, taky volynska češka, nás naučila totéž. Nejlepší byly lesní jahody nebo maliny, ale dá se to i z rybízu. A dokonce to snižuje horečku,ta zrníčka obsahují něco, co napomáhá snižování horečky při viroze a tak. A myslím, že jen povarila ovoce a cukr 1:1 a ani nesterilovala, jen zavickovala, nebo zakryla celofanem. Jo a žádný gelfix, zelirovaci cukr ani škrob!
ODPOVĚDĚT |