| Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (13.7.2016, 6:52) |
Tak já mám moc ráda recept zde z MMB na Bigus, ten rozdávám kdo ochutná, jde to za studena na topinky, přidávám do leča, do rizota, pod maso,prostě všude, kam mě napadne: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=114832 Na okurky máme osvědčený rodinný a též každému moc chutnají, tak nemám důvod měnit a dokonce ten nálev používám na nakládané houby, čalamády, zeleninové směsky - prostě na vše, co potřebuji na "kyselo".. Tady je: 0,8 l ody, 0,25 l octa, 3dkg soli, 6dkg cukr krystal a 10 tablet sacharinu - vše svaříme (já si nadělám dopředu například z 5x dávek a dám do kanystříků a pak jen zalévám sklenice studeným). Na okurky patří do sklenice na dno: 2kolečka cibule, 3kolečka mrkve, kolečko křenu, kousek okvětí kopru (křen a kopr nemusíte dávat, ale já dávám), 6 kuliček celého pepře, 4kuličky Nového koření, půl lžičky hořčičného semínka, 1ks hřebíčku a 2 bobkové listy malé
ODPOVĚDĚT |
| | Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (13.7.2016, 6:53) |
Na to vyskládám okurky, zaliji nálevem a dám zavařit, od bublinek 5 minut a pak vyndám na víčko, po vychladnutí otočím... Jsou dobré, křupavé
ODPOVĚDĚT |